INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MITRITĂ ÎN MLS

ALEX MITRIȚĂ LA NEW YORK CITY // Primul român care a jucat în MLS vorbește de transferul lui Mitriță: „E «Romanian Giovinco». Cred că are ceva cu Manchester City, să ajungă acolo”

Alex Mitriță
Alex Mitriță

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 februarie 2019 15:30

Alex Zotincă, 42 de ani, fost fotbalist în MLS și actual angajat al Federației americane de fotbal, a vorbit despre transferul lui Alex Mitriță la New York City FC.

 „Sunt foarte bucuros, ca român, să avem pe cineva în Ligă. Este ceva ce nu prea se vede aici, în America, un playmaker avansat. Cred că îi va ajuta foarte mult pe cei de la New York City să se lupte la titlu.

Eu îl văd ca pe Giovinco, cel care a fost unul dintre cei mai buni jucători din MLS (n.r. italianul de 39 de ani, acum la Al Hilal, a evoluat la Toronto FC în perioada 2015-2019). Le zic prietenilor mei că Mitriță e «Romanian Giovinco». Eu îl văd să marcheze cât David Villa, cam 20 de goluri cred că ar putea. 

Eu cred că Mitriţă poate avea ceva stabilit cu Manchester City. Poate să ajungă acolo, iar acum să fie ca o încercare pentru de a fi incorporat în structura lor”, a declarat Alex Zotincă la Prosport.

„Se investeşte mult în aducerea de fotbalişti mai tineri, nu doar fotbalişti aproape de retragere.  Antrenorii ar trebui să se mai dezvolte. Nivelul de aici creşte. Când vin antrenori străini se vede diferenţă”
Alex Zotincă

Crescut la Sibiu, Alex Zotincă, mijlocaș dreapta, este primul român care a juncat în MLS, ajungând în 2000 la Kansas Comets. A mai jucat la Wizars și Chivas, retrăgându-se în 2010.

112 meciuri are Zotincă în MLS

City Football Group (CFG) este compania care administrează mai multe cluburi, sub conducerea Abu Dhabi United Group și deținută parțial de firmele chineze China Media Capital and CITIC Capital. Cele mai importante cluburi ale CFG sunt Manchester City, New York City și Melbourne City. De aici legătura între echipa europeană și cea de pe coasta de Est a SUA.

Citește și:

Alex Mitriță și Nicolae Stanciu, forțați să plece? Mesaj categoric din Liga 1: „Nu e un pas înainte”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
alexbarosanu
alexbarosanu  •  03 Februarie 2019, 18:10

Un mare fas. Fara importanta.

fairplayromania
fairplayromania  •  03 Februarie 2019, 16:16

De ce nu scrieţi suma de transfer? Nu va dă voie Becali ? 9.000.000$$$ . Ce de peşte....:):)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează