INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CEHIA

Alexandru Băluță trimis la Slovan Liberec de un jucător de la Craiova: „Vreau să arăt cine e Băluţă”

Articol de GSP - Publicat marti, 10 septembrie 2019 17:25

Alexandru Băluță (25 de ani) a fost împrumutat de Slavia Praga la Slovan Liberec, iar mijlocașul român a oferit un interviu pentru site-ul oficial al noii sale echipe. 

„A fost o perioadă ciudată, pentru că mă descurcam bine la antrenamente. Mi-au spus că au încredere în mine şi că mă vor la echipă, mai ales că va fi un an greu pentru Slavia, cu multe meciuri. 

În ultima zi de transferuri am aflat că ar fi mai bine să plec sub formă de împrumut. Am fost dezamăgit, dar acum trebuie să uit asta şi să mă concentrez la Liberec. Vreau să arăt cine e Băluţă”, a declarat românul. 

Alexandru Băluță susține că unul dintre oamenii care l-au convins să semneze cu Slovan Liberec este fundașul celor de la CS Universitatea Craiova, Renato Kelic, care a jucat pentru cehi în perioada 2008-2014: „Cunosc această echipă, cunosc istoria clubului şi am discutat cu câţiva jucători care au fost aici, în special cu Renato Kelic, care mi-a vorbit foarte frumos despre club”. 

Transferat la Slavia Praga în 2018 de la CS Universitatea Craiova, Băluță spune că vrea să devină rapid titular la noua echipă: „A fost dificilă trecerea la Slavia. Am jucat foarte bine în România, iar Craiova îmi simte lipsa, cu siguranţă. Am fost dezamăgit şi că mi-am pierdut locul în echipa naţională. Dar aceste lucruri fac parte din trecut, prezentul e important. Toţi fotbaliştii cu care am vorbit m-au sfătuit să merg la Liberec, pentru că este un mediu plăcut. Am fost sunat de antrenorul Pavel Hoftych şi de directorul sportiv Zdenek Koukal. Ambii mi-au spus că mă doresc deoarece ştiu ceea ce pot”. 

„Am văzut multe meciuri ale lui Liberec și echipa are calitate, jucătorii sunt agresivi. Cred că am nevoie de astfel de jucători în jurul meu pentru a-mi pune în valoare calitățile. Sper să ne putem ajuta reciproc”
-Alexandru Băluță

Citește și:

Italienii îl laudă pe Ionuț Radu: „Altceva decât un pariu. Radu este aurul lui Genoa”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
nebeleizis
nebeleizis  •  10 Septembrie 2019, 19:58

Slovan astia sunt cei pe care i-a scos dinamo acu ceva vreme din UEFA, nu ? :))))))))) Altceva de ei se mai stie ? :P

947024678691176
Cimpoieru Florin  •  10 Septembrie 2019, 19:38

Balaci ,la 26 ani a terminat-o cu fotbalul. Intrând in legendă. Tânărul de aproape 26 ani , fără de care csu suferă cumplit urmează să ne arate cine este. Baftă ,mo !

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  10 Septembrie 2019, 18:57

decat la liberet mai bine se intorcea la Craiova dar poate are salariul mare si e mai greu de plecat

Vezi toate comentariile (4)
Comentează