INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

video+foto Alexandru Maxim, cu ochii în lacrimi pe stadion, la Istanbul. Meciul lui Beșiktaș a fost întrerupt pentru un moment emoționant

Alex Maxim, cu ochii în lacrimi pe stadion, la Istanbul. Foto: Twitter @duhuliyecomtr +10   FOTO
Alex Maxim, cu ochii în lacrimi pe stadion, la Istanbul. Foto: Twitter @duhuliyecomtr

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2023 13:31 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 13:55

Alexandru Maxim (32 de ani), mijlocașul lui Beșiktaș, era în tribună, pe „Vodafone Park”, când jocul cu Antalyaspor (0-0) s-a oprit în minutul 4:17, exact ora primului mare cutremur care a lovit Turcia pe 6 februarie, și toți fanii au aruncat pe teren jucării de pluș, omagiu pentru copiii dispăruți.

„Tricolorul” nu putea purta tricoul lui Beșiktaș duminică seară. Maxim, ultimul transferat de „vulturi”, împrumut de la Gaziantep, nu avea drept de joc pentru acest meci. 

„Băi oameni buni, m-am săturat!” » Gică Popescu, izbucnire în emisiunea lui Costin Ștucan: „Mă bucur că au ajuns la retrogradare! Știi ce mi-a zis Cruyff?”
FC Argeș - FCSB 1-2
„Băi oameni buni, m-am săturat!” » Gică Popescu, izbucnire în emisiunea lui Costin Ștucan: „Mă bucur că au ajuns la retrogradare! Știi ce mi-a zis Cruyff?”

Alexandru Maxim a văzut o ploaie de plușuri pentru copiii afectați de cutremurul din Turcia

Duelul alb-negrilor cu Antalyaspor făcea parte din turul campionatului, ar fi trebuit să se dispute inițial pe 13 noiembrie. Atunci, a fost amânat din cauza atentatului de la Istanbul, care a lăsat în urmă șase morți și 81 de răniți. 

Reprogramat pe 14 februarie, nu a avut loc nici atunci, după cutremurele teribile din sud-estul Turciei, pe 6 februarie, în urma cărora peste 50.000 de oameni și-au pierdut viața.

Maxim a fost în tribună, pe „Vodafone Park”, asistând la clipe emoționante. Și la început, când s-a ținut un minut de reculegere în memoria victimelor, dar mai ales în minutul 4 și 17 secunde, ora primului mare seism.

Atunci, toți spectatorii au aruncat pe gazon jucăriile de pluș găsite pe scaune când au intrat în arenă. O ploaie de plușuri, un omagiu tulburător pentru copiii dispăruți la cutremur.

Toți banii strânși pentru tricourile colegilor lui Alexandru Maxim vor fi donați

Fotbaliștii strângeau jucăriile la marginea terenului. Cenk Tosun, căpitanul lui Beșiktaș, plângea. În acele momente, camerele beIN Sports (televiziunea ce transmitea partida) au surprins chipul lui Alex. Avea lacrimi în ochi.

Toate tricourile jucătorilor (pe spate, în loc de sponsor erau trecute numele orașelor afectate) vor fi scoase la licitație, iar banii vor fi donați pentru supraviețuitori și pentru familiile victimelor. La fel, jucăriile vor fi oferite copiilor care au suferit la cumplitele seisme.

+6 FOTO

Citește și:

Messi, epocal! A devenit al doilea jucător din istoria fotbalului european care face asta

Amenințări desprinse din Cosa Nostra pe un stadion din Serie A!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  27 Februarie 2023, 14:50

Recunosc, e putin emotionant, chiar e

maradona79
maradona79  •  27 Februarie 2023, 14:14

Olaru plange cand ia galben.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează