INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Prima reacție a lui Alexandru Maxim, fotbalist la Gaziantep, după cutremurul devastator din Turcia + Dorinel Munteanu: „Sunt foarte multe replici, și acum câteva minute au fost câteva”

Dorinel Munteanu +10   FOTO
Dorinel Munteanu

Articol de , - Publicat luni, 06 februarie 2023 12:30 / Actualizat luni, 06 februarie 2023 13:11

Alexandru Maxim (32 de ani), fotbalist la Gaziantep, se află în Germania, astfel că nu a fost afectat direct de cutremurul devastator din această dimineață, care a dus la decesul a peste 1.000 de persoane din Turcia și Siria.

  • Un cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc în sudul Turciei, provincia Gaziantep. Resimțit puternic și în Siria, seismul a provocat peste 1.000 de decese, conform celui mai recent bilanț.
  • În urmă cu puțin timp, la ora locală 13:23 (12:23 în România), a avut loc un nou cutremur, cu magnitudinea 7,7, la o adâncime de 10 kilometri, la 59 de kilometri NNE de orașul Kahramanmaraș. Acesta a fost urmat de o replică de magnitudine asemănătoare la numai două minute distanță.

Un cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc în sudul Turciei, provincia Gaziantep. Resimțit puternic și în Siria, seismul a provocat peste 1.000 de decese, conform celui mai recent bilanț.

Alexandru Maxim, fotbalistul român de la echipa locală Gaziantep, este în siguranță, întrucât se află în Germania în aceste zile, având liber după ultimul meci al echipei sale, 0-1 cu Antalyaspor pe 4 februarie.

Gigi Becali, euforic după CFR Cluj - FCSB: „Vă rog să ne lăsați să ne pregătim de Liga Campionilor! Nici Barcelona nu juca în asemenea vijelie”
CFR CLUJ - FCSB 0-1
Gigi Becali, euforic după CFR Cluj - FCSB: „Vă rog să ne lăsați să ne pregătim de Liga Campionilor! Nici Barcelona nu juca în asemenea vijelie”

Prima reacție a lui Alexandru Maxim după cutremurul din Gaziantep

Sunt bine, în Germania, am avut etapă și apoi două zile liber, așa că am venit în Germania. În Turcia e haos... Am vorbit la telefon cu oameni de acolo și mi-au spus că sunt în stradă de la ora 04:30. Dorm prin săli de sport, n-au voie să intre în apartamente. Cei care stau la casă sunt mai OK...”, a transmis Maxim pentru GSP.ro. 

Mijlocașul român a asistat seara trecută la meciul de campionat dintre Stuttgart și Werder, scor 0-2.

Prima reacție a lui Alexandru Maxim, fotbalist la Gaziantep, după cutremurul devastator din Turcia + Dorinel Munteanu: „Sunt foarte multe replici, și acum câteva minute au fost câteva”
Alexandru Maxim, Gaziantep // foto: Imago Images

Alexandru Maxim evoluează la Gaziantep din ianuarie 2020, când turcii l-au transferat de la Mainz, din Germania.

Am vorbit cu mulți cunoscuți de acolo. Din fericire, sunt OK. Dar Turcia e în doliu pentru ceea ce s-a întâmplat acolo. Eu am un asistent turc. Mi-a zis că se estimează că vor fi 6-7.000 de morți. Sunt mulți oameni sub dărâmături.

- Marius Șumudică, ex-antrenor în Turcia

Delegația Oțelului Galați este în siguranță

Oțelul Galați, locul 3 în Liga 2, se află în această perioadă în Antalya, unde pregătește ultima parte a sezonului regulat de campionat. Membrii delegației sunt în siguranță, după cum a anunțat clubul:

SC Oțelul Galați anunță faptul că delegația clubului nostru din cantonamentul din Antalya este în siguranță, în urma cutremurului de mare magnitudine produs în această dimineață în Turcia.

Undele seismului au fost resimțite și în zona în care se află lotul oțelar, însă pregătirea echipei nu va avea de suferit”, a transmis în această dimineață clubul din Galați, în urma seismului puternic din Turcia.

Dorinel Munteanu: „Am simțit cutremurul”

GSP.ro a luat legătura cu antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu, care transmite că a simțit cutremurul în ciuda distanței mari dintre Antalya și zona Gaziantep, în jur de 800 de kilometri. 

Am simțit cutremurul, dar este liniște deocamdată. Sunt foarte multe replici, și acum câteva minute au fost câteva”, a transmis Dorinel. 

Oțelul va continua pregătirea conform programului, urmând ca astăzi să joace un meci amical cu uzbecii de la FK Olympic Tashkent, la ora 15:00 în România.

Antrenorul de la Unirea Dej, din Antalya: „Noi nu am simțit nimic aici”

Și delegația Unirii Dej este cantonată în Antalya, la Side. Dragoș Militaru, antrenorul echipei, a transmis pentru GSP.ro:

„Noi suntem în regulă. N-am simțit nimic aici, în Antalya, unde suntem în cantonament. În plus și antrenamentul de azi a fost în regulă. Am înțeles că epicentrul a fost undeva la Mersin la vreo 400 de km distanță de noi. Nici pe la hotel n-am auzit până acum pe cineva să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat”.

Mai multe știri de actualitate: 

Mesaj tulburător al unui nume mare în Turcia: „Aici e numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne!”. Toate competițiile, suspendate! Mulți sportivi, prinși sub dărâmături

Gigi Becali, euforic după CFR Cluj - FCSB: „Vă rog să ne lăsați să ne pregătim de Liga Campionilor! Nici Barcelona nu juca în asemenea vijelie”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
brentford
brentford  •  06 Februarie 2023, 13:26

Scuze de offtopic: https://www.skysports.com/football/news/11679/12804577/man-city-charged-by-premier-league-for-numerous-alleged-breaches-of-financial-rules

valentindragobete
valentindragobete  •  06 Februarie 2023, 12:56

Ce-i expresia asta "GSP a vorbit ..." ? GSP vorbește ... I-auzi !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează