INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BORDEAUX

GALERIE FOTO Alexi Pitu a fost prezentat la Girondins de Bordeaux

Alexi Pitu a fost prezentat oficial la Bordeaux.
Foto: girondins.com +4   FOTO
Alexi Pitu a fost prezentat oficial la Bordeaux. Foto: girondins.com

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 13:21 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 14:07

Alexi Pitu (20 de ani), internațional român de tineret, a fost prezentat oficial la Girondins de Bordeaux, locul secund în clasamentul din Ligue 2. 

VIDEO. Alexi Pitu, prezentat oficial la Bordeaux

Alexi Pitu, prezentat oficial la Girondins de Bordeaux

În schimbul lui Pitu, Farul va primi 2 milioane de euro. Clubul de pe locul doi din Ligue 2 a emis astăzi un comunicat însoțit de primele imagini oficiale cu jucătorul în noul echipament: 

„Clubul Girondins de Bordeaux este încântat să anunțe transferul lui Alexi Pitu, de la FCV Farul Constanța. Internaționalul român a semnat un contract pe 4 ani și jumătate. Înțelegerea lui cu Bordeaux este valabilă până în iunie 2027. 

Foto: girondins.com
Foto: girondins.com
Foto: girondins.com
Foto: girondins.com
Foto: Imago

Alexi Pitu, născut la Karlsruhe, în Germania, are dublă naționalitate, română și germană. Jucătorul a evoluat la nivel de juniori la Academia Hagi, fondată de legenda fotbalului din anii 1990, Gheorghe Hagi. 

Fotbalistul ofensiv român a fost promovat la prima echipă în anul 2018. A debutat la nivel de seniori la numai 16 ani și a dobândit rapid experiență. De-a lungul stagiunii 2022-2023, a jucat 20 de meciuri în campionat, a marcat 5 goluri și a dat 5 pase de gol. 

La nivel de echipe naționale, Alexi Pitu a evoluat la toate naționalele de juniori ale României. Alexi Pitu este un jucător versatil de atac, care poate juca în ambele benzi, cât și ca mijlocaș ofensiv. El are o tehnică foarte bună și poate oferi pase precise. 

Suntem foarte fericiți să avem un jucător atât de promițător în echipa noastră și că ne putem baza pe un astfel de jucător în anii ce urmează. 

Bun venit la Girondins de Bordeaux, Alexi!”, au anunțat francezii, pe site-ul oficial al clubului. 

VIDEO. Alexi Pitu merge la Bordeaux pentru vizita medicală: „E o echipă de tradiție. Sunt pregătit”

Citește și:

Semnează cu locul doi din Bundesliga, iar clubul din Superliga se umple de bani!

Clipe de groază pentru Bănel Nicoliță: „M-am trezit cu cinci mașini aliniate la mine la scară. S-au dat jos și au venit în față”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
steaua.libera
steaua.libera  •  27 Ianuarie 2023, 08:14

Mi-e frica de primul umar la umar. Ii prevad soarta lui Rares Ilie. Nu sunt hater, doar pesimist. Sper sa ma insel.

22cea
22cea  •  27 Ianuarie 2023, 02:53
Postat de Tonel pe 26 Ianuarie 2023, 22:12

Modric, Di Maria, Pedro, Messi, etc....toti sunt un zero in fotbalul mondial actual. Bravo Pitule!! Mukt succes si nu baga in seama ce scriu ofticosii despre tine

Exceptiile care confirma regula .

Tonel
Tonel  •  26 Ianuarie 2023, 22:12
Postat de emil1986 pe 26 Ianuarie 2023, 13:57

Ce fizic are ... Zici ca-i pui de Crevedia ... Pacat de talentul lui. Fara fizic esti un mare zero in fotbalul actual.

Modric, Di Maria, Pedro, Messi, etc....toti sunt un zero in fotbalul mondial actual. Bravo Pitule!! Mukt succes si nu baga in seama ce scriu ofticosii despre tine

Vezi toate comentariile (5)
Comentează