INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Alin Toșca a dezvăluit cum a ajuns în Spania: "Marica m-a convins să semnez cu Betis"

Noul fundaș al lui Betis, alături de președintele Haro și directorul sportiv Torrecilla +2   FOTO
Noul fundaș al lui Betis, alături de președintele Haro și directorul sportiv Torrecilla

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2017 00:00

Alin Toșca, 4 ani și jumătate la clubul andaluz, a fost prezentat ieri la Sevilla, după primul antrenament: "Mă simt excelent fizic, mi-ar plăcea să joc duminică în fața Barcelonei".

Alin Toșca a lăsat în urmă Liga 1 și e azi în LaLiga, în vârful Europei. Apărătorul, 24 de ani, a părăsit marți dimineață cantonamentul Stelei, după-amiază a trecut vizita medicală, iar seara târziu, la 23:30, a semnat contractul cu Betis Sevilla, valabil 4 sezoane și jumătate. În schimbul lui, roș-albaștrii au primit un milion de euro.

"Am luat cea mai bună decizie"

Ieri, la 10:30, primul antrenament cu andaluzii, la centrul sportiv "Luis del Sol". Trei ore mai târziu, prezentarea oficială și pozele pe stadionul "Benito Villamarin".

"Betis e un club important, de tradiție. Am luat cea mai bună decizie. Știu cum joacă, am văzut mai multe meciuri, LaLiga e foarte urmărită în România", a început Toșca, promițând: "Voi da totul pentru echipă, mă voi depăși în fiecare zi".

Era încadrat de președintele clubului, Ángel Haro, și de directorul sportiv Miguel Torrecilla. L-a ajutat traducătoarea la prima conferință.

"Viața mea se va schimba"

"Am discutat cu mai mulți compatrioți care au jucat în Spania, mi-au povestit că Sevilla e un oraș superb și că viața mea se va schimba", a mai spus fundașul, care a dezvăluit că " Marica m-a convins să semnez cu Betis. M-a avertizat însă că e de tras aici, pentru că întrecerea e dură".

Întrebat dacă poate debuta imediat, Alin a răspuns: Mă simt excelent fizic, am făcut o parte din pregătirea cu Steaua și mi-ar plăcea să joc duminică, în fața Barcelonei. Depinde de antrenor".

"Echipa mea favorită e Betis Sevilla"

Antrenor este Víctor Sánchez. Tânăr, 40 de ani, fost internațional spaniol crescut la Academia lui Real și aflat la a 3-a echipă ca tehnician, după La Coruña și Olympiakos. A fost dat afară de la ambele formații.

"E Barca echipa ta favorită?", a vrut să afle un reporter curios. "Echipa mea favorită e Betis Sevilla", a replicat el râzând. Și toți s-au amuzat la finalul conferinței.

"A fost visul copilăriei să joc pentru Steaua și s-a împlinit. Sunt trist la despărțirea de colegi și de acest club extraordinar"
Alin Toșca, pentru site-ul Stelei

"Noi îl ajutăm pe Toșca să crească, iar el ajută Betis Sevilla să crească. Un transfer pentru prezent și viitor, vedeți perioada pe care am semnat"
Ángel Haro, președinte Betis

"Alin e polivalent, se adaptează ușor de la un post la altul. La «națională» joacă fundaș stânga, la Steaua era stoper stânga"
Miguel Torrecilla, director sportiv Betis

300.000 €va fi salariul lui Alin Toșca în primul an la clubul andaluz; va crește progresiv, până la 700.000 € în ultimul sezon

13este locul ocupat de Betis în LaLiga după 19 etape; are 22 de puncte, 9 peste Gijon, prima echipă sub linia retrogradării

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează