INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

„Am citit că pentru Radu Drăgușin sunt interese de la Milan, Napoli şi Tottenham. Se va rezolva curând” » Ce anunță Florin Manea despre cel mai dorit român

Radu Dăgușin // foto: Imago
Radu Dăgușin // foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2024 16:14 / Actualizat marti, 02 ianuarie 2024 16:41

Fundașul central Radu Drăgușin (21 de ani) este printre cei mai curtați fotbaliști din Europa. Și are șanse tot mai mari să plece de la Genoa în această iarnă.

Florin Manea, impresarul lui Drăgușin, desemnat „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023, a declarat că încă nu a fost informat de Genoa dacă s-a înțeles pentru transferul internaționalul. Dar spune că există șanse ca transferul să se facă în curând și dezvăluie că nu doar Tottenham insistă pentru Radu.

Pe cine vrea să aducă Genoa dacă îl vinde pe Drăgușin! A jucat în grupele Ligii Campionilor în acest sezon
ITALIA
Pe cine vrea să aducă Genoa dacă îl vinde pe Drăgușin! A jucat în grupele Ligii Campionilor în acest sezon

Florin Manea, detalii despre transferul lui Radu Dăgușin

„ Am putea vorbi despre ce se va întâmpla acum, şi nu în vară. Cred că lucrurile se vor rezolva cât de curând. Se discută mult despre plecarea lui de la Genoa. Am citit şi eu că sunt interese din partea celor de la Milan, Napoli şi Tottenham, însă eu pot să spun că nu am nimic concret în momentul de faţă. Nu am discutat cu nimeni. Totul ţine de Genoa.

În momentul în care Genoa se va înţelege cu un anume club, atunci voi discuta şi eu despre transferul jucătorului. Dacă se va face acest transfer va fi cel mai mare din istoria fotbalului românesc, dar şi din istoria lui Genoa

Cu siguranţă va fi anul lui Radu Drăguşin. A crescut fantastic în această perioadă şi cred că toată lumea a observat acest lucru. Sunt sigur că şi anul 2024 va fi unul cel puţin la fel de bun”, a spus Florin Manea la OrangeSport.

Şansele ca Radu Drăgușin să rămână la Genoa sunt 50-50%. 

– Florin Manea pentru as.ro

20.000.000 de euroe cota lui Radu Drăgușin

Comparație Radu Drăgușin versus Jean-Clair Todibo

Luni, statisticienii de la Squawka l-au comparat pe Radu Drăgușin cu Jean-Clair Todibo, prezentând o serie de parametri defensivi ai celor doi în acest sezon.

La 8 dintre cele 12 capitole, Todibo stă mai bine. Are mai multe recuperări în medie pe meci (8,1 față de 3,3), mai multe interceptări (1,4 față de 1) și blochează mai multe șuturi (0,7 față de 0,5).

Din statistici reiese că Todibo îi este superior lui Drăgușin cu mingea la picior, fiind mai precis și mai îndrăzneț decât românul. Mărturie stau pasele lungi încercate în medie pe meci: 8,7 în dreptul lui Todibo, 3,3 pentru Drăgușin, și numărul de pase înainte ale celor doi: 31,7 Todibo, doar 12,9 Drăgușin. În schimb, Radu este mai bun la dueluri, atât la sol, câștigând 60,87% dintre acestea, dar mai ales la nivel aerian, cu un procentaj de succes de 69,88% (Todibo are 64,71%).

Drăgușin mai strălucește la numărul de respingeri, 4,6 în medie pe meci, față de 3,3 pentru Todibo.

Jean-Clair TodiboParametruRadu Drăgușin
8,1Recuperări3,3
8,7Pase lungi încercate3,3
48,31%Acuratețe pase lungi30,51%
31,7Pase înainte12,9
2Tackling-uri0,9
1,7Dueluri aeriene câștigate3,3
64,71%Succes în duelurile aeriene69,88%
3,2Dueluri la sol câștigate1,6
56,58%Succes în duelurile la sol60,87%
3,3Respingeri4,6
1,4Interceptări1
0,7Blocaje0,5

Unde nu este vorba despre procentaje, numerele reprezintă media la fiecare 90 de minute de joc. 

VIDEO Radu Drăgușin, discuție despre sacrificiile pentru a ajunge în top: „Eu niciodată nu mi-am permis asta!”

Citește și: 

Ancelotti anunță vestea pe care fanii lui Real Madrid nu voiau să o audă

Moruțan e gata să schimbe campionatul. Este curtat de un reputat antrenor cu care a lucrat la Galatasaray

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  03 Ianuarie 2024, 10:08

Bai nene,io d-aș fi ca Dragușin, l-aș baga „undeva” pe guralivul asta și nu cred ca vreo instanța ar anula decizia,*** *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Van_Basten
Van_Basten  •  02 Ianuarie 2024, 16:54

Manele, manele...

befree
befree  •  02 Ianuarie 2024, 16:53

Echipele mari nu cumpara fundasi care nu stiu sa paseze, sa combine. Chiar credeti ca aia de la Juventus au fost atat de prosti incat sa-l lase sa plece? Pai aia au specialisti in toate compartimentele si stiu exact ce poate face un jucator, care ii sunt limitele. Credeti ca Guardiola sau Klopp ar avea nevoie de un asemenea fundas? Niciodata! Dragusin este un fundas decent pentru echipele astea precum Genoa, ar merge si Bologna, Fiorentina, hai si Tottenham, dar in niciun caz Milan sau Napoli. Raducioiu avea dreptate, desi a fost un pic cam dura declaratia lui.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează