GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  SUPERLATIVE 2023

EXCLUSIV / VIDEO Radu Drăgușin este „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt fericit și mândru! O bucurie pentru că evoluția mea în fotbal este una corectă și frumoasă”

Articol de , - Publicat joi, 21 decembrie 2023 11:00 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 11:14

Radu Drăgușin (21 de ani) este numele cel mai în vogă în această perioadă. Cele mai importante echipe din întreaga lume se interesează de fundașul central al celor de la Genoa. Dar până aici, Radu a avut un an de excepție. 

A promovat cu Genoa în Seria A și e titular meci de meci, iar în tricoul echipei naționale s-a calificat după 8 ani de pauză la turneul final de anul viitor din Germania. Așadar, toate motivele ca Radu Drăgușin să fie ales  „Fotbalistul anului 2023” în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor

CUM S-A VOTAT » Radu Drăgușin este „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023
SUPERLATIVE 2023
CUM S-A VOTAT » Radu Drăgușin este „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023

Radu Drăgușin e cel mai în formă „stranier" al naționalei lui Edward Iordănescu. Unicul „tricolor" din afara țării care are locul în primul „11" al echipei de club asigurat 100% etapă de etapă! 

Sub contract până pe 30 iunie 2027 la Genoa, fundașul central în vârstă de 21 de ani e foarte curtat în această perioadă. Dar până la un eventual transfer, Gazeta Sporturilor l-a vizitat pe Radu Drăgușin la Genoa, unde a primit Trofeul „Nicolae Dobrin”, care are 3,5 kilograme, pentru „Fotbalistul român al anului 2023”.

Radu Drăgușin: „Nu știam că am fost peste tot numărul unu, dar mă surprinde plăcut! Este un lucru de care sunt fericit și mândru”

- Radu, felicitări! Ești jucătorul anului 2023 în Ancheta Gazetei Sporturilor și bifezi primul tău trofeu individual. Cum te simți și cum a fost anul acesta pentru tine?
- Mulțumesc frumos! Pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Sunt foarte bucuros pentru primirea acestui trofeu! Pentru mine reprezintă primul trofeu individual de această valoare. Sunt foarte fericit!

- Care a fost cel mai frumos moment din acest an, dar și cel mai greu?
- Cu siguranță, cel mai frumos este calificarea la Euro. A fost o emoție, o fericire pe care n-am simțit-o până acum în fotbal. Cel mai greu? Pe parcursul anului am avut momente mai dificile de trecut, dar cu ajutorul echipei și al celor din jurul meu am reușit să trec peste ele.

Radu Drăgușin este „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt fericit și mândru! O bucurie pentru că evoluția mea în fotbal este una corectă și frumoasă”
Radu Drăgușin a pozat special pentru cititorii Gazetei Sporturilor FOTO Ionuț Iordache

- În Ancheta Gazetei Sporturilor votează cinci categorii de persoane. Te surprinde că peste tot ai fost numărul unu?
- Nici nu știam că am fost peste tot numărul unu, dar mă surprinde plăcut! Este un lucru de care sunt fericit, sunt mândru de acest lucru. Înseamnă că ceea ce fac eu fac bine, iar oamenii apreciază acest lucru.

- Acest trofeu are o istorie aparte de 58 de ani. Nicolae Dobrin este primul care l-a câștigat, apoi Gheorghe Hagi l-a cucerit de șase ori, primul la 20 de ani. Ce-ai simțit când ai aflat că ai fost ales cel mai bun jucător din România?
- Am fost fericit! La acest trofeu votează cei mai importanți oameni din fotbalul românesc, iar pentru mine este o fericire, o bucurie și înseamnă că evoluția mea în fotbal este una corectă și frumoasă.

- Te punem să votezi! Cum arată un Top 5 cel mai bun fotbalist român în 2023?
- Păăi.... Un Top 5? Pfff! Nu voi spune pe numere, ci doar aleatoriu. Dennis Man și Valentin Mihăilă au un sezon foarte bun la Parma, au șanse foarte mari de a promova în Serie A. Pot spune că Florinel Coman trece printr-o perioadă foarte bună în România. Îmi place să îi urmăresc, în mare parte, pe toți colegii mei de la echipa națională. La fel, Denis Drăguș are un sezon foarte bun la Gaziantep și a înscris foarte multe goluri. Horațiu Moldovan pentru că este în cea mai bună perioadă a carierei lui și acest lucru s-a văzut și la națională, ne-a scos de foarte multe ori în situații mai dificile.

CLASAMENTUL FINAL » FOTBALISTUL ROMÂN AL ANULUI

1.Radu Drăgușin25p
2.Nicolae Stanciu20p
3. Denis Alibec11p
4. Horațiu Moldovan6,5p
5.Florinel Coman3,5p
6. Răzvan Marin3p
7-8. Aurelian Chițu2p
 Darius Olaru2p
9-10. Andrei Burcă1p
 Ianis Hagi1p

Cum s-a votat pentru „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor

La această secțiune au votat suporterii, antrenorii din Liga 1, căpitanii echipelor din Liga 1, oficialii echipelor din Liga 1 și redactorii Gazetei Sporturilor. Ponderea voturilor a fost egală pentru toate cele 5 categorii de votanți (20%) în stabilirea rezultatului final.

Cine au fost nominalizații din 2023 la categoria „Fotbalistul anului”

  • Denis Alibec (Farul/Muaither)
  • Nicuşor Bancu (U Craiova)
  • Tudor Băluţă  (Farul)
  • Daniel Bîrligea (CFR Cluj)
  • Andrei Burcă (CFR Cluj/Al Akhdoud)
  • Aurelian Chițu (U Craiova 1948)
  • Florinel Coman (FCSB)
  • Radu Drăguşin (Genoa)
  • Ianis Hagi (Rangers/Alaves)
  • Dennis Man (Parma)
  • Cristian Manea (CFR Cluj)
  • Răzvan Marin (Empoli)
  • Adrian Mazilu (Farul)
  • Valentin Mihăilă (Parma)
  • Horaţiu Moldovan (Rapid)
  • Olimpiu Moruţan (Pisa/Ankaragucu)
  • Louis Munteanu (Farul)
  • Darius Olaru (FCSB)
  • Daniel Paraschiv (Hermannstadt)
  • Octavian Popescu (FCSB)
  • Cristian Săpunaru (Rapid)
  • Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns/Damac)
  • Adrian Șut (FCSB)

Citește și:

Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”
SUPERLATIVE 2023
Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”
Marko Dugandzic este câștigătorul trofeului „Cel mai bun fotbalist străin” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „O mare realizare personală! Rapid îmi va rămâne în suflet”
SUPERLATIVE 2023
Marko Dugandzic este câștigătorul trofeului „Cel mai bun fotbalist străin” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „O mare realizare personală! Rapid îmi va rămâne în suflet”
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”
SUPERLATIVE 2023
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
rhbrolo
rhbrolo  •  24 Decembrie 2023, 07:02

Bravo lui, respect, dar cum să îl comparați pe Dragusin cu Hagi si Dobrin ? Mai aveti vreo urma de identitate ? Înțelegem ca trăiți din cancan mai nou...și in afară de editoriale ocazionale sau a câtorva anchete nostalgice, dar neconstructive, nu vă obligă nimeni să mai relatati stiri din sport dacă nu merge treaba... Mai lipsește doar să vă asociați cu FANATIK.

MaxiP
MaxiP  •  23 Decembrie 2023, 14:58
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 23 Decembrie 2023, 11:45

Morutan

Era si el de mentionat acolo sus, dar nu s-a remarcat ca Dragusin.

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  23 Decembrie 2023, 11:45
Postat de MaxiP pe 21 Decembrie 2023, 20:22

Adevarul e ca nu prea avea cine sa iasa altcineva, a fost singurul care a evoluat constant si bine intr-un campionat puternic, plus meciurile bune de la nationala. Totusi topul continua destul de josnic, parerea mea, cu clasamentul de dupa el. Dpdv valoric, cu siguranta acolo in top merita sa fie si Ratiu (pe care nu-l vad nici printre nominalizati), e adevarat, jumatate de an nu prea a fost probabil observat jucand in Segunda, ulterior a fost mai mult rezerva la Rayo. In schimb sunt surprins sa nu-l vad pe Dennis Man in top, care cel putin acum in toamna a fost clar cel mai in forma jucator roman de profil ofensiv, cu evolutii chiar bune pentru Parma, cu care anul asta pare sa traga la promovare. Asta cu Stanciu si Alibec... amatorisme, evolutii doar la nivel slab, nu stiu ce cauta in top. Mai degraba merita Moldovan pentru evolutiile la echipa nationala.

Morutan

Vezi toate comentariile (12)
Comentează