INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

EXCLUSIV Pericolul care îl pândește pe Dennis Man după ce l-a ales pe Giovanni Becali: „Jucătorii au plătit taxe de au leșinat!”

Giovanni Becali +12   FOTO
Giovanni Becali

Articol de GSP - Publicat luni, 01 februarie 2021 13:03 / Actualizat luni, 01 februarie 2021 17:51

Impresarul Anamaria Prodan (48 de ani) a fost prezentă în această dimineață la emisiunea GSP Live, în cadrul căreia a tras un semnal de alarmă cu privire la ce l-ar putea aștepta pe Dennis Man (22) după ce fotbalistul a semnat cu firma de impresariat la care Giovanni Becali (68) este consilier. 

Pentru ca firma lui Dragoș Sârbu, la care Giovanni Becali este consilier, să îl reprezinte pe Dennis Man în tratativele cu Parma, fotbalistul a „rupt” contractul cu Anamaria Prodan.

Anamaria Prodan: „Jucătorii reprezentați de firma lui Giovanni au plătit taxe de au leșinat”

Anamaria Prodan l-a avertizat pe Dennis Man că mulți fotbaliști care au fost reprezentați de Giovanni Becali de-a lungul timpului au ajuns să aibă probleme cu plata taxelor. Aceasta i-a dat ca exemplu pe Gabi Tamaș și pe Daniel Niculae. 

„Noi știm ce probleme au avut toți jucătorii reprezentați de firma lui Giovanni. Te poți interesa de la primul la ultimul, ultimul fiind Tamaș. Săracii de ei au plătit taxe la final de an pe contracte de au leșinat. Sunt mulți, m-au sunat, am înțeles că Daniel Niculae a avut probleme foarte mari cu contractele făcute de firma lor.

Majoritatea au fost distruși pentru faptul că aceste contracte nu au fost făcute cum trebuie. De asta ne era frică nouă, asta îmi spunea și tatăl jucătorului, «cum facem să nu îi lăsăm pe ei să facă contractul?» Furia lui Gabi Tamaș asta a și fost, pentru faptul că a trebuit să plătească taxe enorme”, a declarat Anamaria Prodan la GSP Live.

Giovanni Becali va reveni oficial în impresariat în iulie 2022

Giovanni Becali a primit și o pedeapsă complementară în condamnarea pe care a suferit-o în martie 2014. Atunci, decizia a fost de închisoare pentru 6 ani și 4 luni, la care s-a adăugat interzicerea derulării activităților pentru care fusese pedepsit, ce se va întinde pe 2 ani, cu începe de la finalizarea condamnării. 

Practic, Giovanni va avea liber din nou să fie oficial agent de fotbaliști din iulie 2022, moment în care va avea 70 de ani împliniți. Ioan Becali nu doar că n-a stat toți cei 6 ani în spatele gratiilor, dar a și ieșit printre primii fiindcă a profitat de faptul că era trecut de 60 de ani.

Cum driblează Giovanni Becali interdicția actuală: e imaginea firmei

Totuși, Ioan Becali s-a implicat în mod direct la transferurile lui Mihăilă și Man, în ciuda interdicției pe care o are din partea justiției din România. Spre deosebire de anii '90 și '00, când el conducea firma pe care o deține și semna și actele de transfer, de această dată cel care parafează documentele e Dragoș Sârbu, omul de încredere al fraților Becali. 

Ioan Becali a luat parte la discuțiile cu cei de la Parma, însă el spune că reprezintă imaginea firmei pe care a înființat-o și nu apare inclus în mod oficial în intermedierea transferurilor. De fapt, Giovanni face exact ceea ce făcea și înainte de condamnare!

Ce a însemnat Dosarul Transferurilor

  • DNA a trimis în judecată, în octombrie 2008, 8 personaje din fotbalul românesc, care erau acuzate de tranzacții ilegale la anumite transferuri din Liga 1 în străinătate 
  • cei 8 au fost: Ioan și Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Gigi Nețoiu, Jean Pădureanu, Mihai Stoica și Gică Popescu - procurorii au arătat și schema prin care banii din transferuri nu ajungeau în conturile cluburilor, ci mare parte din ei erau virați în conturile unor societăți fictive, prezentate ca fiind de consultanță, în realitate controlate de agenții Ioan și Victor Becali, care sustrageau apoi banii de acolo 
  • procurorii au acuzat că cei 8 au produs un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane în dauna a 4 cluburi de fotbal: Dinamo, Rapid, Oțelul și Gloria Bistrița 
  • printre transferurile în cauză au fost cele ale lui Contra, Codrea, Ionel Ganea, Florin Cernat, Fl. Bratu, Sânmărtean, Dulca, Mitea - toți cei 8 au primit condamnări la închisoare cu executare, cuprinse între 3 ani și o lună (Gică Popescu) și 6 ani și 4 luni (Ioan Becali, Cristi Borcea) 
  • întregul dosar al DNA a plecat de la dezvăluirile făcute de Gazeta Sporturilor la jumătatea anilor 2000

Citește mai multe știri despre transferul lui Dennis Man:

Anamaria Prodan a povestit ce a încercat să facă Gigi Becali după scandalul iscat: „Îi pare foarte rău, și-a cerut scuze, dar i-am blocat numărul”

Anamaria Prodan nu-l iartă pe Dennis Man: „Dacă nu suntem bărbați, ne judecăm! Un șantaj ordinar”

Playtech: BOMBĂ! Cosmin Olăroiu, la tribunal! IREAL câți bani îi cere unui partener român. Ce s-a întâmplat, de fapt


Comentarii (4)
1456761317981106
Victor-ion Petrisor  •  02 Februarie 2021, 10:05

Cainele moare de alergătură și proasta de grija altuia!

standart
standart  •  02 Februarie 2021, 00:26

Nu. Cred că se referă la a nu plăti taxe către stat. Zice că știe să facă evaziune. De-aia s-a licențiat în dubai. Mai vorbește mult?

remarque
remarque  •  01 Februarie 2021, 23:10

adica Prodanca lucreaza gratis? :))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează