INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

EXCLUSIV Un fotbalist român, terifiat de prima experiență în străinătate: „Am zis că le dau banii înapoi și plec acasă. Președintele avea pistol la brâu!”

Andrei Mărgăritescu și Daniel Pancu
Andrei Mărgăritescu și Daniel Pancu

Articol de GSP - Publicat luni, 18 ianuarie 2021 10:22 / Actualizat luni, 18 ianuarie 2021 11:14

Andrei Mărgăritescu (41 de ani), fost campion cu Dinamo, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, unde a spus care au fost primele lui impresii după transferul în Cecenia, la Terek Grozny.

În vara lui 2008, Mărgăritescu, campion cu Dinamo, i-a lăsat pe „câini” și a semnat cu Terek Grozny, în aceeași perioadă în care au făcut-o și Florentin Petre (45 de ani) și Daniel Pancu (43). A fost prima și singura experiență a lui Mărgăritescu în străinătate, una pe care nu o va uita vreodată.

Andrei Mărgăritescu, despre perioada Terek Grozny: „Am avut o problemă de acomodare”

„Am avut șansa că am plecat 3 români, dar eu am avut o problemă de acomodare, după primul meci i-am spus lui Pancu că le dau banii înapoi și plec acasă, nu mai stau. Aveam o problemă, erau mulți ceceni în echipă și păreau foarte duri, erau reci, nu comunicau. Pancu nu fusese la primul meci (n.r. - era accidentat), fuseserăm doar eu și Petre și am avut o depresie pe care mulți o au când merg în afară. 

Eu stăteam cu Pancu în cameră și i-am spus «Pancone, eu plec acasă. Le dau banii înapoi și plec acasă». El m-a întrebat cât câștigam la Dinamo. «Aveam 5.000 de dolari anul ăsta». I-am spus și mi-a zis «bă, ascultă la mine, dacă n-ai bani, miroși a prost. Ascultă aici, se face fratele tău bine și îi răzbim». Mi-a dat spirit, era și Petre care jucase la Dinamo”, a declarat Andrei Mărgăritescu.

Cum au împărțit Mărgăritescu, Pancu și Petre 100.000 euro

Andrei Mărgăritescu a povestit cum se obișnuia în acea perioadă ca cei mai buni jucători ai lui Terek la meciurile importante să fie răsplătiți fie cu 100.000 euro, fie cu o mașină.

„După ce i-am spus lui Pancone că plec, următorul meci era în Cecenia, cu Rubin Kazan, care erau campioni. Antrenorul a făcut tactica, trebuia să îl țin om la om pe Karadeniz, era un turc cu viteză extraordinară. Pancu mi-a zis «China, nu-l prinzi». Două nopți înainte de meci n-am dormit, era și frica, jucam în Cecenia, trebuia să impresionez. M-am gândit la toate alea, trag de el, nu-l las. 

Am jucat așa de bine încât după meci a venit președintele, Ramzan Kadyrov. Când jucam cu o echipă importantă din campionatul Rusiei, cel mai bun jucător al echipei primea 100.000 euro dacă era străin, sau o mașină dacă era din Rusia. Când intra președintele în vestiar ne puneam în cerc, dansa în stilul cecen cu un pistol la brâu și toată lumea aplauda. Apoi vorbea. 

A întrebat antrenorul despre mine, mi-a zis «mi-a plăcut de tine, aș vrea să îți dau suta de mii, dar fiind nou, ai timp să o iei». Noi trei, fiind apoi la un restaurant, am vorbit despre asta. Pancu a zis că dacă ia suta de mii, o împarte cu noi. Eu și Petre am zis la fel, apoi Petre a luat-o și am împărțit-o”, a relatat Mărgăritescu, la GSP Live. 

Mărgăritescu a rămas un an și jumătate la Grozny, înainte de a se întoarce la Dinamo. În perioada petrecută în Rusia, a adunat 36 de meciuri și 3 pase de gol.

Citește mai multe știri din GSP Live:

Andrei Mărgăritescu, la 13 ani de la Dinamo - Lazio: „Vali Năstase a fost acuzat cel mai mult, dar eu am greșit”

Fostul golgeter al Ligii 1, înfuriat de Pablo Cortacero: „Mi se pare penibil! Ai cumpărat Dinamo, nu doi cartofi de la piață!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
106739287242862
Victor Kandalakis  •  18 Ianuarie 2021, 18:14
Postat de Victor Kandalakis pe 18 Ianuarie 2021, 18:04

Este adevarat! Andrei, Florentin si Daniel .. ma stiu bine toti trei! Si ne-am vazut de fff multe ori la Moscova. Am tricoul lu Andrei si al lui Daniel. Vreau sa ii amintesc lui Andrei ca nu era vorba despre EURO.. ci despre $.... Toate cele bune dragi prieteni!!! M-as bucura sa imi scrieti!

Scuze! Andrei a spus corect $ , in text este greseal...

106739287242862
Victor Kandalakis  •  18 Ianuarie 2021, 18:04

Este adevarat! Andrei, Florentin si Daniel .. ma stiu bine toti trei! Si ne-am vazut de fff multe ori la Moscova. Am tricoul lu Andrei si al lui Daniel. Vreau sa ii amintesc lui Andrei ca nu era vorba despre EURO.. ci despre $.... Toate cele bune dragi prieteni!!! M-as bucura sa imi scrieti!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează