INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

„Unde s-a ascuns până acum?” » Rațiu a ajuns și în Gazzetta dello Sport, în topul performerilor din Europa

Andrei Rațiu a ajuns și în Gazzetta dello Sport grație prestației din Real Madrid - Rayo // foto: Imago Images +19   FOTO
Andrei Rațiu a ajuns și în Gazzetta dello Sport grație prestației din Real Madrid - Rayo // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 11:53 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 12:27

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport l-a inclus pe românul Andrei Rațiu (25 de ani) în topul celor mai buni jucători ai weekendului trecut în campionatele din Anglia, Spania, Franța și Germania.

Duminica trecută, Andrei Rațiu a debutat în La Liga, eșalonul de elită al fotbalului spaniol. Fundașul dreapta român a fost integralist la Rayo Vallecano și s-a descurcat exemplar în fața lui Vinicius Junior, unul dintre cei mai buni atacanți de bandă ai planetei.

Inedit: au închiriat stadionul din Ghencea pentru o „competiție a frumosului”
EVENIMENT
Inedit: au închiriat stadionul din Ghencea pentru o „competiție a frumosului”

Gazzetta dello Sport scrie despre Andrei Rațiu: „Unde s-a ascuns până acum?”

Laudele pentru Rațiu au depășit granițele Spaniei. Cuvinte foarte frumoase i-a adresat și cotidianul italian Gazzetta dello Sport, care l-a inclus pe Andrei în topul celor mai buni jucători ai weekendului precedent în campionatele de vârf din Europa.

„Fundașul dreapta al lui Rayo, românul de 25 de ani a debutat în La Liga duminică, pe Bernabeu, avându-l adversar direct pe Vinicius. A fost depășit o singură dată, meciul s-a terminat 0-0, iar el a fost surpriza zilei. A ajuns în prima ligă de curând, după ani în ligile inferioare. Unde s-a ascuns până acum?”, au scris jurnaliștii cotidianului roz.

Aceștia i-au acordat lui Rațiu nota 7, doar Achraf Hakimi (7,5), Ronald Araujo (7,5), Alejandro Grimaldo (8), Artem Dovbyk (8), Jeremie Boga (8), Harry Kane, Jeremy Doku și Luis Diaz, ultimii 3 cu nota 9, fiind deasupra românului.

Andrei Rațiu, de netrecut în fața „vitezistului” Vinicius Junior

Rațiu a impresionat prin modul în care s-a apărat în fața lui Vinicius, reușind să-l anihileze pe brazilian în ciuda vitezei înspăimântătoare a acestuia.

La un moment dat, cei doi s-au întrecut într-o cursă demnă de atletism, în care Rațiu a atins 35,6 km/h ca viteză de vârf. Deși Vinicius a fost puțin mai rapid, 36 km/h, Andrei a ajuns primul la minge, spre deliciul fanilor adverși. Video cu faza, mai jos. 

Mai mult știri despre stranieri:

Nicolae Stanciu, gol decisiv în duelul cu vedetele Mahrez, Kessie și Saint-Maximin » L-a salvat pe Contra în prelungiri

Ianis Hagi se laudă cu un TOP în care apare imediat sub Haaland și Mbappe, însă „traducerea” nu-l ajută deloc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
chepandy777
chepandy777  •  10 Noiembrie 2023, 23:07
Postat de elgabri pe 10 Noiembrie 2023, 12:57

Numai marea Gazeta a Sporturilor nu lauda acest jucator ce il lauda pe celalalt !!

Ei nu au timp de asa ceva. tot cauta zi si noapte ce desbracate sa mai posteze.

MaxiP
MaxiP  •  10 Noiembrie 2023, 19:29

Ratiu a fost un junior de mare perspectiva pe la Villareal, de cand a debutat in nationala, cine se pricepe cat de cat, a vazut clar ca e de un alt nivel fata de majoritatea conationalilor. M-a mirat si pe mine ca Rayo efectiv nu ii da minute, probabil ca se vor razgandi de acum inainte. De altfel momentele in care le-a facut tusa lui Manea si Sorescu pe la nationala au fost absolut jenante, desi suntem obisnuiti cu astfel de momente, dar in mare parte Ratiu a fost absolut impecabil cand a jucat si pentru echipa nationala, aratand un nivel tehnic, fizic si chiar intelectual mult peste media echipei. Nu cred ca meciul cu Real Madrid e o surpriza, cred ca Rayo l-a subestimat destul de mult venind din liga secunda.

VanBasten1989
VanBasten1989  •  10 Noiembrie 2023, 17:38

Il vrei la fcsb?!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează