INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BARCELONA - SLAVIA PRAGA

BARCELONA - SLAVIA PRAGA // Secretul renașterii: „Toți colegii cântau «Aș vrea să fiu ca Nicolae Stanciu». Aceea a fost cea mai frumoasă seară trăită în fotbal”

Articol de - Publicat luni, 04 noiembrie 2019 11:57

Nicolae Stanciu (26 de ani), cel mai important jucător al Slaviei în Champions League, a povestit, înaintea returului cu Barcelona din grupe, care a fost declicul ascensiunii sale la clubul praghez. 

  • Barcelona - Slavia Praga se joacă mâine, de la ora 19:55 și va fi transmis pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport, Look Plus și liveTEXT pe GSP.ro.  

La 26 de ani, Nicolae Stanciu e probabil în punctul cel mai înalt al carierei sale. După o jumătate de an chinuitoare în Arabia Saudită, la Al Ahli, mijlocașul s-a întors în Cehia, s-a adaptat rapid la Slavia și este liderul jocului campioanei Cehiei. În formă, foarte bun în toate cele trei meciuri din Champions League. 

Înaintea revanșei cu Barcelona, nu a uitat clipele delicate ale acestui sezon. Derbyul câștigat cu 3-0 pe terenul Spartei Praga, fosta sa echipă și marea rivală a Slaviei. Fanii care îl adorau anul trecut l-au numit trădător și au aruncat cu șobolani de pluș pe teren, fluierându-l la fiecare atingere a mingii. 

Paradoxal, aceea a fost partida la care Stanciu a sărbătorit cel mai mult. „Știam că, dacă voi semna cu Slavia, multă lume se va întoarce împotriva mea, dar mi-am asumat acest risc. Cu Sparta, toată lumea vorbea doar despre mine, erau multe lucruri negative. Nu le-am ascultat, nici n-am simțit atmosfera jocului”, și-a amintit „tricolorul” în interviul oferit revistei dedicate Slaviei.  

„Când am ajuns acasă, după meci, i-am spus soției că a fost una dintre cele mai frumoase seri trăite în fotbal. M-am simțit minunat, e extraordinar să câștigi un derby cu 3-0. O victorie mare, una dintre cele mai mari ale carierei mele”, a continuat acesta.  

Tot el a povestit că, în vestiar, la sfârșitul întâlnirii, coechipierii au cântat „Aș vrea să fiu ca Nicolae Stanciu”. Culmea. Era cântecul compus în 2018 de cantautorul ceh Pokáč, fan al Spartei.  

„În afara Slaviei, am mai primit o ofertă de la un club dintr-un campionat mai puternic decât cel al Cehiei, dar la sfârșit am decis să merg la Slavia. Cred că am făcut cea mai bună alegere. Alerg mai mult pe teren decât o făceam la Sparta” 

Când am semnat cu Slavia, antrenorul Trpišovský mi-a spus că, încă de când părăsisem Sparta, știa că mă voi întoarce la Praga, pentru că el mă voia foarte mult aici. Înainte să vin, am discutat mult cu el, iar colegii m-au ajutat să mă simt parte din echipă” 

„La sfârșitul perioadei Sparta, nu am avut o relație ideală cu antrenorul Ščasný, erau și rezultate proaste... În decembrie, clubul a refuzat o primă ofertă. În ianuarie, a venit a doua propunere și am anunțat că vreau să plec” 
- Nicolae Stanciu, mijlocaș Slavia Praga 

VEZI ȘI:

Bölöni nu va prinde meciul 100 la Antwerp?! Va fi demis dacă pierde cu Brugge!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
132331260571303
Popa Basca  •  04 Noiembrie 2019, 16:03

Ce sa-ti spun,Stanciule?Nu sunt fanul tau si nu cred ca esti un fotbalist extraordinar,dar...mult succes si Doamne-ajuta!As vrea sa ma faci sa-mi schimb parerea,fiindca avem nevoie de fotbalisti foarte buni.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează