INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Bașakșehir - Gaziantep 1-2 » Marius Șumudică are cel mai bun start cu Gaziantep și atacă Europa!

Marius Șumudică
foto: Guliver/Getty Images
Marius Șumudică foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 14 decembrie 2020 11:05 / Actualizat luni, 14 decembrie 2020 11:10

Marius Șumudică, antrenorul cu cele mai puține eșecuri în actuala Süper Lig, a ajuns pe locul 6, având și o restanță. Gaziantep are 18 puncte în 11 meciuri, cu trei peste sezonul trecut.

Marius Șumudică nu încetează să uimească în Turcia. Antrenorul român a depășit-o duminică și pe campioana Bașakșehir (2-1), chiar la Istanbul, și a rămas neînfrânt de trei luni cu Gaziantep! 

Echipa la care îi pregătește pe Maxim și pe Toșca are și cele mai puține eșecuri, unul singur, cu Galatasaray (1-3) în runda de debut, însă și cele mai multe egaluri (șase). Saltul în clasament e remarcabil, locul 6. Cu 18 puncte în 11 etape, în condițiile în care are un meci mai puțin disputat.

Gaziantep înfruntă Fener și liderul

Șumi și-a întrecut startul din prima stagiune la Gaziantep! În 2019-2020, avea numai 15 puncte și un golaveraj negativ (16-21), pierzând trei partide. Acum a acumulat cu trei mai multe, iar balanța golurilor este pozitivă, 17-14. Obiectivul de a termina mai sus de locul 8 din ediția trecută a Süper Lig, impus de conducerea clubului, pare tot mai accesibil. Până la sfârșitul anului, îl așteaptă însă două examene foarte grele: acasă cu Fenerbahçe, apoi cu liderul surpriză Alanya. Între care are și o deplasare la Kasimașa, „vecina” de pe locul 7. Continuă și în Cupă. Miercuri, cu Kocaelispor.

Șumudică, mai bun la Kayseri!

Totuși, Șumudică a pornit mai tare la debutul în Turcia. La Kayseri, în 2017-2018, a făcut chiar 19 puncte în 11 etape și golaveraj identic celui din campionatul în curs, 17-14! Atunci s-a clasat pe 9

46 de meciuriare Șumudică pe banca lui Gaziantep, cu 16 victorii și 18 remize, golaveraj 74-67. În total în Turcia, în 85 de partide, a obținut 24 de succese și 27 de egaluri, golaveraj 130-122

Marius Șumudică, anunț categoric: „E greu! În câțiva ani vreau să mă las de antrenorat!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO+FOTO. Marius Șumudică, SHOW în Turcia! Cum a sărbătorit victoria cu Bașakșehir: „Fără număr!”

Cum judeca Pierre Webo rasismul în 2013: „Mai bine să nu vorbim” » Schimbare radicală de discurs după 7 ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close