INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  POLONIA

EXCLUSIV Racovițan și Sorescu, campioni cu Rakow în Polonia » Cum a ratat Dinamo un alt bonus de 50.000 de euro

Racovițan și Sorescu campioni cu Rakow în Polonia. Foto: Imago Images
Racovițan și Sorescu campioni cu Rakow în Polonia. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2023 16:48 / Actualizat luni, 08 mai 2023 16:50

Formaţia Rakow Czestochowa a câştigat pentru prima dată campionatul Poloniei. La echipa roș-albastră evoluează Bogdan Racovițan, ex-FC Botoșani, în timp ce polonezii l-au cedat împrumut în iarnă pe Deian Sorescu, ex-Dinamo, la FCSB.

În privința lui Sorescu, Gigi Becali a declarat că va activa clauza de a-l cumpăra în vară doar dacă formația sa va ieși campioană în România. 

Transfer de 550.000 de euro pe axa Liga 1 - Polonia
TRANSFER
Transfer de 550.000 de euro pe axa Liga 1 - Polonia

Bogdan Racovițan și Deian Sorescu, campioni cu Rakow în Polonia

Racovițan a fost titular în ultima etapă cu Korona Kielce (0-1), echipa românilor Ronaldo Deaconu și Marius Briceag, atunci când Rakow a ieșit campioană fiindcă și contracandidata Legia Varșovia a pierdut meciul cu Pogon. 

După ce anul trecut Rakow a pierdut dramatic titlul, acum l-a câștigat deși mai sunt trei etape de disputat.

600 de mii de euroa plătit Rakow pentru Racovițan celor de la FC Botoșani în ianuarie 2022

Racovițan și Sorescu, campioni cu Rakow în Polonia » Cum a ratat Dinamo un alt bonus de 50.000 de euro
Racovițan și Sorescu campioni cu Rakow în Polonia. Foto: Instagram

Dinamo s-a ales cu 50.000 de euro în 2022

Rakow a achiziționat doi fotbaliști români în ultimii ani, Sorescu de la Dinamo, apoi Racovițan de la Botoșani. Contractele au fost elaborate astfel încât cluburile din România să obțină bonusuri de performanță. Atât la revânzarea jucătorilor, cât și în cazul obținerii unor trofee.

În 2022, Deian Sorescu a cucerit două trofee cu Rakow, Cupa și Supercupa Poloniei. Conform informațiilor GSP.ro, Dinamo a obținut un bonus de 50.000 de euro de pe urma acestor două performanțe ale lui Deian cu polonezii.

800 de mii de euroa plătit Rakow pentru Sorescu celor de la Dinamo în ianuarie 2022

Bogdan Racovițan și Deian Sorescu nu au bifat 60 la sută din meciuri la Rakow

Atât Dinamo, cât și Botoșani ar fi putut obține alte sume de bani de pe urma titlului cucerit de Rakow! Numai că niciunul dintre cei doi fotbaliști, Racovițan, respectiv Sorescu, nu a îndeplinit o condiție esențială.

Trebuia ca fiecare să bifeze 60% din totalul meciurilor. Ceea ce nu a fost cazul! Sorescu a plecat în iarnă împrumut la FCSB, Racovițan a fost în multe partide rezervă, după niște probleme medicale. În ultimele trei etape a jucat de fiecare dată, de două ori integralist”, au povestit sursele Gazetei Sporturilor.

11 meciuridin 31 de etape a adunat Sorescu pentru Rakow în Ekstraklasa, 8 în primul 11, trei intrat pe parcurs, în alte două runde fiind pe bancă

Detaliu confirmat și de conducerile celor două cluburi din România. „Aveam 50.000 de euro dacă Sorescu bifa 60 la sută din partide”, a reacționat Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al roș-albilor. 

„Avem procente doar la revânzare în această situație”, a comentat și Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani.

11 meciuridin 31 de etape a strâns și Racovițan pentru Rakow în campionat, 10 ca titular, unul intrat pe parcurs, în alte 11 partide fiind rezervă

VIDEO. Gigi Becali a anunțat ce se întâmplă cu Sorescu

Citește și alte știri din fotbal:

Tensiuni la CFR Cluj! Cum a reacționat vestiarul după anunțul lui Nelu Varga: jucătorii se tem că nu își mai primesc banii

Povestea antologică la GSP Live: „«Bă, de ce mă schimbi?» L-a băgat pe unul... Van Nistelrooy, care nu e cine știe ce”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
creeperno807
creeperno807  •  08 Mai 2023, 22:40

Nu-i capat de lume!

magic4ever
magic4ever  •  08 Mai 2023, 19:32
Postat de gepeto pe 08 Mai 2023, 17:33

Sorescu se bucura ca a luat decizia buna ca: tamas, marica, tucudean? A ajuns la fc fcsb. Bv. Esti cam pion. Alibec alt jucator distrus de jiji. Poate scapa coman

Alibec joaca foarte bine la Farul si o sa iasa campion,nu mai are treaba de mult cu FCSB

gepeto
gepeto  •  08 Mai 2023, 17:33

Sorescu se bucura ca a luat decizia buna ca: tamas, marica, tucudean? A ajuns la fc fcsb. Bv. Esti cam pion. Alibec alt jucator distrus de jiji. Poate scapa coman

Vezi toate comentariile (4)
Comentează