INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Bölöni, criticat dur la Gent: „Metode de acum 40 de ani. Bunicul simpatic care poate fi și tiran”

foto: kaagent.be
foto: kaagent.be

Articol de - Publicat marti, 01 septembrie 2020 10:30 / Actualizat marti, 01 septembrie 2020 10:32

După ce atacantul ucrainean Iaremciuk i-a reproșat lui Boloni stilul de joc prea defensiv, jurnalistul flamand Tom Boudeweel crede că mai mulți jucători sunt nemulțumiți de noul antrenor.

Nici două săptămâni nu au trecut de când a venit la Gent, chemat să redreseze o echipă care pornise noul sezon cu două înfrângeri în primele două etape, și Loți Bölöni e criticat la flamanzi. Chiar și după o victorie, 1-0 cu Mechelen. Unul dintre jucători, atacantul Roman Iaremciuk, i-a reproșat: „E greu să fim una dintre cele mai bune echipe din Belgia dacă arătăm ca de liga a doua. N-am avut prea mult timp să ne acomodăm cu antrenorul, așa că încă nu-i înțelegem tactica. Jucăm foarte defensiv".

„Iaremciuk vorbește despre «noi»”

Jurnalistul flamand Tom Boudeweel a spus la Sporza ce crede că se ascunde în spatele cuvintelor ucraineanului. „Iaremciuk nu e un scandalagiu. Nu e cunoscut ca un fotbalist puternic mental, dar a fost la psiholog și poate să psihologul l-a învățat să se deschidă, să nu mai țină în el ce îl frământă. Mai e ceva. Iaremciuk vorbește despre «noi», nu despre «mine», mi-e teamă că mai mulți din vestiar nu au fost de acord cu modul în care precedentul antrenor Thorup a plecat, fiind înlocuit cu Bölöni”.

„Ce poate învăța de la Bölöni?”

Boudeweel îl critică însă mult mai dur pe tehnician. „Toți îl știu pe Bölöni. Vorbim de metode de antrenamente în stil vechi, de acum 20, 30, 40 de ani. Lucrăm cu date sau cu analiză video? Suntem în 2020. Președintele Ivan De Witte vrea mereu să învețe ceva de la antrenorul său, dar mă întreb ce poate învăța la nivel fotbalistic de la acest antrenor, bunicul simpatic care poate fi și tiran. Pentru mine, Gent a făcut o greșeală”. 

Nu doresc să am conflicte și chiar îl apreciez. Dacă Iaremciuk nu e însă satisfăcut, ar trebui să-și aleagă alt club. Nu sunt aici ca să analizez toate sfaturile jucătorilor când iau decizii. Văd calitățile, dar și defectele lor. Doar clubul contează. În pauza meciurilor interțări îmi voi cunoaște mai bine elevii, deși cinci se vor duce la naționale.
- Loți Bölöni, antrenor Gent

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Claudiu Keșeru explică ieșirea nervoasă după golul marcat cu Etar: „Mi-am descărcat energia negativă!”

„Hagi a revenit pe poziția decarului și s-a simțit” » Ce notă a luat Ianis

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
10205260305934628
Laurian Orian  •  01 Septembrie 2020, 17:13
Postat de shynetm pe 01 Septembrie 2020, 13:04

In Belgia?! Nu creed... in inima UE nu se utilizeaza astfel de practici. Ma intreb totusi cate cluburi de la noi lucreza cu date SAU macar cu analiza video. La cum decurg meciurile, am impresia ca totul e un 'ghici' conzinuu. Acum 15-20 de ani erau macar campionate mult mai spectaculoase.

Nu stiu despre ce practici vorbesti, dar în Belgia mafia pariurilor este la putere. A fost chiar un episod când la pauza unui meci un jucator a fost amenintat cu pistolul la cap în timpul pauzei. A fost si un jucator român implicat în afaceri de acest gen. Nu mai stiu bine cum îl chema. Mitu cred. A jucat la Lierse, un sezon perfect, cred ca a fost chiar golgheter. Transferat la Anderlecht unde nu cred ca a jucat vre-un minut. Dupa scandal a plecat sa joace fotbal undeva în Ukraina si nu s-a mai auzit de el.

danny_l
danny_l  •  01 Septembrie 2020, 13:48

Când un club de fotbal schimbă antrenorul înseamnă că ceva nu merge,cei care spun că metodele noului antrenor sunt învechite,se tem că pot pierde postul de titular, așa că Boloni a spus că,în pauza asta cu meciurile Natio n League , va vedea ce probleme sunt,va analiza lotul și dacă sunt jucători care nu corespund își vor pierde postul de titular Iaremciuk cred că se simțea cu musca pe căciulă.

shynetm
shynetm  •  01 Septembrie 2020, 13:04
Postat de Cosmin Bajescu pe 01 Septembrie 2020, 12:01

Pana una alta, cand a venit Boloni echipa avea 0 puncte. Cu el a obtinut prima victorie. Omul a fost adus sa faca treaba si, cel putin pana acum, face. Este clar ca cineva doreste indepartarea lui. Posibil chiar vechiul antrenor. Iar presa e portavocea acestor indivizi care actioneaza murdar.

In Belgia?! Nu creed... in inima UE nu se utilizeaza astfel de practici. Ma intreb totusi cate cluburi de la noi lucreza cu date SAU macar cu analiza video. La cum decurg meciurile, am impresia ca totul e un 'ghici' conzinuu. Acum 15-20 de ani erau macar campionate mult mai spectaculoase.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează