STRANIERI  ·  CUPA BELGIEI

Boloni o duce pe Antwerp în finala Cupei Belgiei după 28 de ani! Caută revanşa cu liderul Brugge!

Vineri, 07 Februarie, 11:22

Golul lui Refaelov din penalty i-a fost de ajuns lui Antwerp să treacă de Kortrijk, scor 1-0 (în tur 1-1), dar antrenorul Vanderhaeghe contestă scorul: „Doar o singură echipă a jucat fotbal, e nedrept să pierdem”.

Loţi Bölöni e mai aproape cu un pas de primul trofeu la Antwerp. Antrenorul român visează la întâia Cupă a Belgiei, singurul trofeu care îi lipseşte în această ţară, după ce a luat titlul şi Supercupa cu Standard (2008-2009). După 28 de ani de la finala câştigată în 1992, Royal Club ajunge iar în ultimul act şi o va înfrunta pe 22 martie pe FC Bruges, căreia Bölöni i-a provocat unicul eşec în acest campionat, răzbunat recent de lider. 

Contestă penaltyul 

După 1-1 acasă, Antwerp, fără Mbokani, suspendat, a triumfat la Kortrijk (1-0), golul lui Refaelov din penalty cu VAR fiindu-i suficient pentru calificare. Tehnicianul gazdelor, Yves Vanderhaeghe, s-a contrat pe teren cu Loţi şi a contestat la final rezultatul: "Doar o singură echipă a jucat fotbal. Cealaltă a distrus jocul şi a apelat la mingi lungi! Sunt dezampăgit şi este nedrept să pierdem aşa. Lovitura de la 11 metri nu a fost, însă li s-a acordat pentru că au mai avut una anterior. Ne-am creat mai multe ocazii şi meritam să jucăm prelungirile". 

Fanii au produs haos 

Meciul a fost perturbat de incidentele dintre fani. Cei ai lui Antwerp au făcut show pirotehnic, reuşind să-şi ia bilete la tribuna centrală, gazdele au răspuns, aruncând o cutie de bere în Van Hoedt în momentul înlocuirii. 

2 Cupea luat în cariera de antrenor Bölöni, Cupa Portugaliei, cu Sporting (2001-2002), şi Cupa Campionilor Golfului, cu Al Jazira (2007). În Belgia, are un titlu şi două Supercupe, la Standard

Citește și:Video: Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru. „E o mafie de nu se mai poate„

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Campionatul Britanic și Openul Scoției

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1