STRANIERI  ·  LA JUDECATA

Boloni, prima audiere în "Cazul antidoping"

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2010 00:00

Ladislau Boloni s-a întors în Belgia pentru a lua parte la cele dintîi audieri în procesul în care el este acuzat că a încălcat regulamentul antidopaj din regiunea flamandă.

Incidentul s-a petrecut pe 21 noiembrie 2009, cînd tehnicianul român, atunci la Standard, a împiedicat un controlor antidoping să-şi facă treaba, dîndu-l afară cu forţa din vestiar; ulterior şi-a cerut scuze, susţinînd că nu ştia cine e persoana respectivă.

 

Sosit cu trenul de la Nancy, unde are locuinţă din vremea cînd a pregătit echipa locală, Loţi şi-a prezentat punctul de vedere în faţa Comisiei de Control a Federaţiei Belgiene. Apărat de avocatul Johnny Maeschalck, el a cerut ca dezbaterile să se desfăşoare cu uşile închise. După ce şi-a explicat versiunea sa, au fost audiaţi ca martori doi oficiali de la Standard. La capătul a trei ore de dezbateri, Comisia a anunţat că va da decizia pe 31 martie. 

 

Boloni a refuzat orice comentariu, dar unul dintre procurorii federaţiei, Philippe Godin, a zis: "Eu am precizat că acest caz intră sub incidenţa vechiului regulament, deoarece actualul e în vigoare abia din 12 decembrie. Fostul interzice orice greşeală voluntară care face imposibil un control antidoping. Ţinînd cont de asta, mă îndoiesc de vinovăţia lui Boloni. Însă dacă vinovăţia sa este admisă, suspendarea va fi de 6 luni".

 

În acest caz există alt proces deschis la Parchetul din Gand. Dacă Loţi va fi găsit vinovat, el riscă între 6 luni şi 5 ani de închisoare.

 Dezvăluiri uluitoare despre moartea liderului Duduienilor. Fratele lui Emi Pian a spus de ce l-au ucis: 'Să audă toată lumea ce spun'
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:00 Europa League
Șahtior - Basel
Digi, Look Plus, Telekom
22:00 Europa League
Wolves - Sevilla
Digi, Look Sport, Telekom
Program TV complet

Liga 1