INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BRIGHTON - SOUTHAMPTON

BRIGHTON - SOUTHAMPTON // FOTO + VIDEO Florin Andone a primit „ROȘU” direct și a ajuns ținta criticilor: „Oribil! Fault de cinci roșii, e un rupător de picioare”

Articol de - Publicat sambata, 24 august 2019 17:47

Florin Andone, 26 de ani, atacantul lui Brighton, a început meciul cu Southampton, 0-2, din postura de titular, dar a părăsit terenul după o jumătate de oră, fiind eliminat direct. 

Florin Andone a fost eliminat în minutul 30 pentru un atac violent pe tibia lui Valery, fostul mijlocaș englez Merson criticându-l pe atacantul român, prima oară titular în acest sezon

Trebuia să fie o sâmbătă senină pentru Florin Andone, titularizat în premieră de managerul Potter în acest sezon la Brighton. De la încălzire însă i-a apărut un semn rău. Rezerva Bernardo i-a tras involuntar un șut în gleznă, din spate. 

A intrat motivat în teren, numai că din exces de zel a ajuns la vestiare după jumătate de oră. Atacantul român a văzut „roșu” direct, în urma unui atac brutal cu talpa pe tibia francezului Yan Valery (Southampton). Arbitrul Friend nu a avut nevoie de VAR!

„A atacat nemilos”

"Oribil. Andone e eliminat după un fault îngrozitor care merita cinci cartonașe roșii! Unul din cele mai rele tacklinguri văzute”, l-a criticat Paul Merson, fostul mijlocaș ofensiv al lui Arsenal și acum analist la Sky Sport. „Ce greșeală! Aproape că a aterizat pe genunchiul lui Valery. Urât atac”, a spus Chris Wise la BBC. 

"Până și colegii erau șocați. A atacat foarte sus, nemilos. Nu poți vedea reluările", a adăugat fosta extremă a naționalei feminine engleze, Karen Carney. Florin e recidivist și riscă o sancțiune mare, ziariștii numindu-l „rupător de picioare” în pauză, în sala Amex rezervată presei.

Gol anulat cu VAR

Și nu jucase rău până atunci. Scosese un avertisment pentru Ward-Prose, alergase și se bătuse cu fundașii la orice minge, chiar dacă nu a avut nicio ocazie sau șut la poartă. În „zece”, gazdele au luat avantaj, însă anulat corect cu asistentul video, primind două goluri în repriza secundă

3 etape de suspendarea primit Florin Andone, după cotul dat unui adversar de la WBA în meciul de Cupa Angliei rejucat pe 6 februarie. N-a primiti niciun cartonaș, fiind judecat cu proba video

„Florin Andone este un jucător temperamental, dar oricum nu are niciun alibi pentru acel tackling rudimentar la Valery. Nu e o scuză că a greșit timingul. A fost crud și a lovit atât de sus” - Chris Wise, analist BBC

  • foto: Guliver/Getty Images

Pușcaș, doar 21 de minute cu Huddersfield

Doar rezevă în meciul lui Reading cu Huddersfield, câștigat de echipa românului cu 2-0, Pușcaș a fost trimis pe teren în minutul 69, la scorul de 0-0, în locul lui Boye.  

Reading a înscris de două ori până la final, prin Ejaria și Morrison, reușite la care vârful naționalei României nu și-a pus însă amprenta. 

Vezi și: 

VIDEO Răzvan Lucescu, victorie SPECTACULOASĂ la primul meci de campionat

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  24 August 2019, 19:16
Postat de reteleanu pe 24 August 2019, 18:37

andone e bun, dar...e liniar. totul la el e in unghiuri drepte: alergare, preluari, atitudine. de asta nici la nationala nu prea s-a adaptat si se intelege mai greu cu ceilalti. unii admira rigiditatea asta ("laaaasa, dom'le, ca nu e manelist, ca ailalti!"). ma rog.

Manelist, este. N-are cum să nu fie. Românul rămâne exact așa cum a plecat din țară. Nu se lipește nimic de el.

reteleanu
reteleanu  •  24 August 2019, 18:37

andone e bun, dar...e liniar. totul la el e in unghiuri drepte: alergare, preluari, atitudine. de asta nici la nationala nu prea s-a adaptat si se intelege mai greu cu ceilalti. unii admira rigiditatea asta ("laaaasa, dom'le, ca nu e manelist, ca ailalti!"). ma rog.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează