INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TOTTENHAM

Fostul fotbalist de la FCSB a numit calitatea care-l poate ajuta pe Radu Drăgușin să se impună la Tottenham: „D-asta n-a reușit Chiricheș acolo”

Radu Drăgușin - Vlad Chiricheș (foto: Guliver/Getty Images)
Radu Drăgușin - Vlad Chiricheș (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 10:03 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 15:44

Florin Lovin, fost mijlocaș defensiv la echipe precum FCSB, Oțelul Galați sau Astra Giurgiu, a făcut o comparație interesantă între Vlad Chiricheș și Radu Drăgușin, în care a explicat de ce crede că cel din urmă va reuși să se impună la Tottenham.

Fostul închizător a remarcat că cei doi stoperi au un profil de jucători diferit, chiar dacă evoluează pe același post.

Prima victimă în urma controalelor făcute la CSA Steaua » Șeful Corpului de Control al premierului a fost demis de Marcel Ciolacu
DECIZIE
Prima victimă în urma controalelor făcute la CSA Steaua » Șeful Corpului de Control al premierului a fost demis de Marcel Ciolacu

Jocul inteligent al lui Radu Drăgușin, mai eficient

Lovin a subliniat că actualul fundaș central al celor de la FCSB își asuma riscuri atunci când ieșea cu mingea la picior din defensivă, în timp ce Drăgușin se rezumă la un joc inteligent, în care își cunoaște limitele.

”Pot să fac eu o diferenţă, să spun de ce cred eu că nu a reuşit Chiricheş şi de ce cred că va reuşi Drăguşin. Pentru că sunt total diferiţi ca tip de jucător.

Chiricheş era un jucător care îşi asuma riscuri, căruia îi plăcea să iasă cu mingea la picior, iar în Anglia aleargă atacantul cu tine de gât şi vine şi ţi-o fură. Şi la două de astea, nu mai prinzi echipa în veci!

Drăguşin mi se pare că e un jucător foarte inteligent, care ştie să-şi calculeze riscurile, ştie că nu are anumite calităţi şi nu intră în dificultate.

De asta zic, urmărindu-l foarte mult şi la echipa naţională, mi se pare foarte sigur pe el, nu-şi asumă riscuri, joacă simplu şi e mult mai uşor să reuşeşti la o echipă ca Tottenham dacă ţi se cere doar asta.

Vorbind de abordare, dacă ai un antrenor care, când vii la echipă, îţi spune că «trebuie să fii liniştit, e tot fotbal, te-am vrut cu adevărat aici, fă-ţi treaba, o să-ţi spun câteva lucruri care contează», intri cu un capital de încredere foarte mare.

Dar dacă vine un antrenor şi îţi spune «Auzi, uită ce ai jucat tu fotbal, aici e alt nivel, trebuie să facem nu ştiu ce», normal că intri şi nu ai nimic”, a declarat Florin Lovin, conform Orange Sport.

Radu Drăgușin a fost achiziționat de Tottenham Hotspur în schimbul sumei de 26 de milioane de euro, la care se pot adăuga și bonusuri de 5 milioane de euro. Drăgușin a devenit astfel fotbalistul român pentru serviciile căruia s-a achitat cea mai mare sumă de transfer.

  • Articol de Emanoil Ursache

VIDEO „Chiar nu știu cum a gândit-o” » Daniel Pancu a dat verdictul. Ce nu înțelege din mutarea lui Drăgușin la Tottenham: „Sunt curios să văd asta, la Genoa n-a dat peste așa ceva”

Citește și

Cel mai scump transfer al unui român » Radu Drăgușin, cumpărat de Tottenham: filmul unei zile memorabile
TRANSFER
Cel mai scump transfer al unui român » Radu Drăgușin, cumpărat de Tottenham: filmul unei zile memorabile
„Chiar nu știu cum a gândit-o” » Ce nu a înțeles Daniel Pancu din transferul lui Drăgușin la Tottenham: „Întrebați-l, sunt curios ce vă răspunde!”
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
„Chiar nu știu cum a gândit-o” » Ce nu a înțeles Daniel Pancu din transferul lui Drăgușin la Tottenham: „Întrebați-l, sunt curios ce vă răspunde!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
jeje
jeje  •  11 Ianuarie 2024, 14:33

Dragi colegi cititori, Sa ne uitam va rog la poza articolului si sa comparam pozitiile corpului fiecareia dintre cei 2 baieti in raport cu mingea. Mai trebuie observat cum alearga efectiv fiecare dintre ei si ne dam seama ca Radu are "stofa" de fotbalist ( cum zic altii macar arata si se misca la fel ca aia afara:) ). Ramane de văzut cat de departe poate ajunge iar aici depinde de el. Succes! Cat despre Chiriches are si el valoarea sa dar mereu cand il vad alergand imi e teama sa nu vina in nas...

jony1973
jony1973  •  11 Ianuarie 2024, 14:08

Chiriches nu exceleaza la jocul aerian și asta l-a costat mult în Anglia. Acolo trebuie sa fi bun la duelurile aeriene și Drăgușin este mult peste Chiriches la acest capitol. Eram ferm convins ca nu v-a reuși Chiriches în Anglia din cauza acestei deficiente.

parpalache
parpalache  •  11 Ianuarie 2024, 14:03

La timpul respectiv-posturile românești transmiteau meciurile in care juca Chiricheș!Iar comentariile celor din studiou, erau ca... NU are „joc de cap”,ceeace e grav pentru un stoper!Iar antrenorii de la Totenham au tot incercat cu el-punându-l sa joace mai in fața!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează