INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Un român de mare talent a debutat la prima echipă a lui Arsenal. L-a înlocuit pe Odegaard

Cătălin Cîrjan (foto: Imago)
Cătălin Cîrjan (foto: Imago)

Articol de - Publicat vineri, 09 decembrie 2022 11:32 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2022 11:50

Cătălin Cîrjan, 20 de ani, a jucat joi în amicalul câștigat de Arsenal în Dubai, 3-0 cu Lyon. A depășit o accidentare de coșmar, care l-a ținut 480 de zile în afara terenului.

Cătălin Cîrjan a făcut un salt imens. De la Viitorul Domnești direct la academia de juniori a lui Arsenal, în iulie 2019, la 16 ani și jumătate.

Motivul unei plecări învăluite în mister » N-avea probleme acasă, dar a părăsit Mondialul din Qatar
ANGLIA - FRANȚA
Motivul unei plecări învăluite în mister » N-avea probleme acasă, dar a părăsit Mondialul din Qatar

Cătălin Cîrjan, ajutat de David Luiz: „Arată că nu renunți niciodată”

A urcat tot mai aproape de prima echipă a „tunarilor”, dar a avut un ghinion teribil. În aprilie 2021, în plină ascensiune, a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul stâng într-un meci U18, după ce depășise suferința unei accidentări similare, la celălalt genunchi, când avea doar 14 ani.

Playmakerul, decar la Arsenal U21, a povestit pentru The Athletic că brazilianul David Luiz, fostul stoper al londonezilor, l-a ajutat foarte mult în perioada de recuperare, l-a chemat în vestiarul seniorilor și i-a vorbit, i-a dat încredere.

„O oră am discutat odată. Mi-a spus că a trecut și el prin acest chin și trebuie să fiu puternic. Mi-a zis că e un test dat de Dumnezeu: «Fotbalul e ceea ce iubești, arată că ești tare, că nu renunți niciodată și că te vei întoarce mai bun decât înainte»”. 

2024este anul în care expiră contractul lui Cătălin Cîrjan la Arsenal, acord prelungit în primăvara trecută

Chiar dacă, în 2021, Luiz s-a transferat de la Arsenal la Flamengo, a continuat să țină legătura cu Cătălin, să-l încurajeze.

Operat de faimosul chirurg britanic Andrew Williams, cel care a realizat intervenția chirurgicală și în cazul Ianis Hagi, Cîrjan a revenit în vara lui 2022, după 480 de zile de pauză, reluând urcușul spre prima formație.

Cătălin Cîrjan, șut în bară! Și „scăriță” eșuată

Managerul Mikel Arteta l-a chemat constant la antrenamente, l-a convocat în lot mereu la partidele din Europa League și, în sfârșit, i-a dat șansa debutului printre „tunari”.

Joi, la 3-0 în amicalul cu Lyon din Dubai, mijlocașul care a împlinit 20 de ani pe 1 decembrie l-a înlocuit pe căpitanul norvegian Martin Odegaard, în minutul 67. Foarte tehnic, cu mare personalitate, a intrat curajos în joc și a fost aproape de gol, mingea lui lovind însă bara, la colțul lung.

La sfârșit, jucătorii s-au întrecut și la o serie de penalty-uri. Cătălin a încercat o „scăriță” în stilul Zidane, numai că portarul nu a plonjat. A rămas pe centru, în picioare, și a prins balonul cu ușurință.

Cătălin Cîrjan: „Vreau să fiu primul român de la Arsenal”

Oricum, Cîrjan rămâne în atenția lui Arteta pentru reluarea sezonului. Debutul oficial la roș-albi nu e departe.

De curând, el spunea ce își dorește: „Să fiu primul român care joacă la Arsenal. Și să fiu cel mai tânăr român din istoria Premier League”. Vis ce i s-ar putea împlini chiar în acest sezon, în lupta pentru titlu. Ar fi al 14-lea titlu al „tunarilor” și întâiul după 19 ani..

Citește și alte articole:

Sterling revine în Qatar, după ce „i-au fost furate ceasuri și bijuterii în valoare de 300.000 de lire sterline”
Anglia - Franța
Sterling revine în Qatar, după ce „i-au fost furate ceasuri și bijuterii în valoare de 300.000 de lire sterline”
„Ronaldo nu mai poate!” » Pronosticul lui Ioan Ovidiu Sabău pentru finala CM + Verdict dur: „România n-ar fi făcut față nici cu Coreea de Sud”
INTERVIU
„Ronaldo nu mai poate!” » Pronosticul lui Ioan Ovidiu Sabău pentru finala CM + Verdict dur: „România n-ar fi făcut față nici cu Coreea de Sud”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Decembrie 2022, 19:49

Carjan...Carjan... primul campion cu Arsenal...

adriann_
adriann_  •  09 Decembrie 2022, 14:39
Postat de inshallah pe 09 Decembrie 2022, 12:24

ianuarie 2024: Viitorul Domnești FB: "Bine ai revenit acasa, cirjane!"

Un postac fecesebist nu se dezminte niciodata :)) Daca n-a trecut pe la cioban sa faca puscariasul bani de pe urma lui nu are dreptul sa reuseasca. Asa ceva...

miciBIO
miciBIO  •  09 Decembrie 2022, 13:41

Povești goale, impresionate până la lacrimi de crocodil, cu noi Dobrini, Muți, Hagi, Balaci etcetera. Până când, dă de bani iar mentalitatea sportivă și succesul în carieră îl trimite prin cluburi, îi umple corpul de tatuaje și dă de o desculță care-i croiește viitorul către "succes". Cel mai probabil, Arsenal îl dă împrumut prin Serie B, rupe un sezon prin Serie B după care ajunge rezervă, apoi vine să-și aducă aportul "valoric" prin Maneloteca SuperMămăliga 1, pe la ***, Secsi, eFCU, Chinuita Chindia, etc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează