INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIVEBLOG

Ce au făcut stranierii în acest weekend » Dennis Man, a doua etapă la rând cu gol + Ionuț Radu, învins pe terenul lui Marseille

Dennis Man/ foto: Imago Images
Dennis Man/ foto: Imago Images

Articol de , - Publicat luni, 01 mai 2023 17:20 / Actualizat luni, 01 mai 2023 21:50

Cele mai importante informații din meciurile stranierilor din acest weekend sunt în liveblog-ul GSP.

Gol Dennis Man în Serie B

Titularizat după aproape două luni, atacantul român (24 de ani) a dublat avantajul Parmei în deplasarea cu Benevento (scor final 2-2), marcând cu poarta goală. Man reușise să înscrie și în partida cu Cagliari, de runda trecută, după 4 luni pe sec.

Dennis Man și-a reintrat în formă. Supergolul de etapa trecută cu Cagliari l-a convins pe antrenorul Fabio Pecchia să-l titularizeze, după aproape două luni de la meciul cu Sudtirol. Și extrema română i-a răsplătit încrederea, punctând astăzi în confruntarea cu ultima clasată, Benevento, la care Alin Toșca joacă și el din primul minut.

Fostul FCSB-ist a apărut prompt în careu la centrarea lui Benedyczak și a scuturat plasa porții gazdelor, cu un șut la care Manfredini n-a putut interveni în minutul 42. A fost golul de 2-0 al trupei gialloblu (scorul pauzei), prima reușită fiind semnată de Benedyczak (7), din pasa lui Vazquez. Dennis a ajuns la șase goluri în 25 de meciuri în acest sezon din Serie B, mai multe decât a realizat (cinci în 40 de partide) într-un campionat și jumătate la "cruciați"

Man ratase în minutul 12 o mare ocazie. Scăpat singur cu Manfredini, la 1-0, l-a driblat pe portarul gazdelor, dar a alunecat în momentul șutului și mingea șutată de el s-a dus în aut de poartă! Apoi, în minutul 21, n-a ajuns cu puțini zeci de centimetri la o centrare ideală trimisă de Ansaldi pentru reluarea de 2-0. A fost înlocuit în minutul 58 cu Valentin Mihăilă, fără nicio realizare, iar Parma a fost egalată pe final (2-2).

Moruțan, Marius Marin și Adrian Rus, învinși în Serie B

Pisa, cu Moruțan Marius Marin și Adi Rus titulari, a pierdut cu Ascoli, scor 1-2, în etapa #35 din Serie B. Cei 3 internaționali români nu au putut împiedica înfrângerea echipei lor, care a căzut pe locul 8, de play-off de promovare.

Ionuț Radu, titular în Marseille - Auxerre 2-1

Ionuț Radu, portarul lui Auxerre, a fost în poarta echipei sale cu Marseille, 1-2, pe Stade Velodrome, în etapa #33 din Ligue 1.

Internațioanlul român a revenit pe teren după două meciuri în care a absentat, din cauza unei accidentări. A fost a 12-a partidă jucată de Radu în Ligue 1, de la transferul realizat în ianuarie. Cu Marseille a fost învins de două ori în 3 minute, de Under și Alexis Sanchez.

Maxim, a intrat pe final în Beșiktaș - Galatasaray

Deși i-a transmis antrenorului Seol Guneș că ar vrea să fie titular, Alex Maxim a început pe banca lui Beșiktaș meciul cu Galatasaray, scor 3-1. Mijlocașul român a intrat abia în minutul 90, în locul lui Hadziahmetovic.

Icardi a deschis scorul pentru Galatasaray, în minutul 20, însă Beșiktaș a revenit și a câștigat prin golurile înscrise de Saiss, Hadziahmetovic și Aboubakar. Ultimul i-ar fi putut pasa lui Maxim, cu poarta  goală, însă a ales să șuteze.

Beșiktaș e pe locul 3 și s-a apropiat la 5 puncte de liderul Galata (65 față de 70).

Răzvan Lucescu, derby spectaculos în Grecia

PAOK Salonic, echipa lui Răzvan Lucescu, a câștigat derby-ul local cu Aris Salonic, scor 3-2 în etapa #33 din campionatul Greciei. 

Desfășurarea partidei a fost extrem de spectaculoasă, cu răsturnări de situație. Aris a deschis scorul cu Kamara, în minutul 45. PAOK a egalat, apoi a întors rezultatul în doar 6 minute. Primul amarcat Taison ('56), apoi Schwab a transformat un penalty ('62). Dar Aris nu s-a lăsat și e egalat la doi, prin Darida. 

PAOK a lovit decisiv în minutul 78, prin Zivkovic, iar echipa lui Lucescu este în continuare în lupta pentru locul 3, care duce în preliminariile Europa League. PAOK este pe 4, la 3 puncte în spatele lui Olympiakos, echipa de pe 3. AEK și Panathinaikos se luptă la titlu, ambele cu 76 de puncte.

Costel Gâlcă, victorie importantă în Polonia

Radomiak Radom, echipa antrenată de Costel Gâlcă, a câștigat cu Slask, 1-0, în etapa #30 din campionatul Poloniei.

Cu 4 etape înainte de finalul sezonului, trupa lui Gâlcă e la 7 puncte de primul loc retrogradabil, ocupat chiar de Slask. Antrenorul român a preluat-o pe Radomiak pe 16 aprilie, cu obiectul de a salva echipa de la retrogradare.

Răzvan Marin, integralist în Sassuolo - Empoli

Răzvan Marin a fost integralist pentru Empoli, în deplasarea cu Sassuolo din etapa #32 din Serie A, scor 1-2. Mijlocașul român a auns la 30 de meciuri bifate în acest sezon în campionat. A reușit două goluri și două pase decisive.

Empoli a deschis scorul prin Camiaghi, însă Sassuolo a egalat în minutul 83, prin Berardi, deși avea un om în minus. Pinamonti fusese eliminat în minutul 74. Sassuolo a dat lovitura în minutul 90+6, prin același Berardi, care a înscris din penalty.

Ianis Hagi, rezervă la Rangers - Celtic

Ianis Hagi a intrat în minutul 83 pentru Rangers, în înfrângerea cu Celtic, scor 0-1. Internaționalul român a intrat în locul atacantului Morelos. A fost al 5-lea meci pentru Ianis în acest sezon din campionatul Scoției.

Stanciu, două pase de gol pentru Wuhan Three Towns

Nicolae Stanciu (29 de ani, mijlocaș ofensiv) a reușit două assisturi în etapa #4 din Superliga Chinei. Wuhan Three Towns a învins-o în deplasare pe Qingdao Hainiu, scor 3-0.

La prima reușită, cea din minutul 17, Stanciu a recuperat, interceptând o pasă greșită de la adversari, și a trimis imediat în fața careului, de unde Dinghao Yan a „transformat” impecabil pentru 1-0.

În startul reprizei secunde, playmakerul naționalei a ajutat la închiderea tabelei (51): a furnizat impecabil o centrare dintr-o lovitură liberă, lateral dreapta. Aflat la marginea lui „6”, Yang Li n-a avut de îndeplinit decât o simplă formalitate.

Citește și: 

Lângă Shearer și Cole » Haaland a egalat recordul istoric din Premier League
MANCHESTER CITY
Lângă Shearer și Cole » Haaland a egalat recordul istoric din Premier League
Napoli - Salernitana 1-1 » Șocantă răsturnare! Delirul a devenit tăcere la Napoli. Golul lui Dia a amânat sărbătoarea lângă Vezuviu!
SERIE A
Napoli - Salernitana 1-1 » Șocantă răsturnare! Delirul a devenit tăcere la Napoli. Golul lui Dia a amânat sărbătoarea lângă Vezuviu!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
johny2003
johny2003  •  01 Mai 2023, 23:34

Da despre stranierul sumudica, nimic?!

johny2003
johny2003  •  01 Mai 2023, 23:32
Postat de ionescugeorge77 pe 30 Aprilie 2023, 19:39

...copilul lui hagi ...s a remarcat ...a jucat cu Celtic ...

ionescule! Iar esti gheo!

johny2003
johny2003  •  01 Mai 2023, 23:31
Postat de Mondo pe 30 Aprilie 2023, 23:41

Hi la nationala cu Ianis a jucat 35 minute in ultimul an si jumatate. Celta Vigo este in "pole position" pt transferul secolului, Ianis Hagi pt echipa a doua a lui Celta in Liga 3. Hagi stie sigur ca "Ianis nu este favorit el doar joaca cel mai bine pe margine"; Ianis joaca pe muzica lui Salam, si Tzanca Uraganu

Du-te ma la scoala!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează