INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV CEO-ul de la Genoa pariază, într-un interviu pentru cititorii GSP: „Radu Drăgușin nu va sta mult la Spurs” » Cum l-au depistat pe român: „Ne-am dat seama rapid”

Andres Blazquez are gânduri mari cu Genoa // Foto: Guliver/Getty Images
Andres Blazquez are gânduri mari cu Genoa // Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 15:34 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 10:18

Andres Blazquez (53 de ani), director general al lui Genoa, a dezvăluit pentru GSP.ro de ce s-a transferat Radu Drăgușin la Tottenham: „Drăgușin are un potențial mare și cred că nu va sta PREA mult la Spurs. Radu Drăgușin va ajunge la o echipă din Top 5 european!”. 

Cel mai constant jucător român din Serie A se mută în 2024 la Tottenham, pentru o sumă record plătită în transferul unui „tricolor", 25 de milioane de euro plus 6 milioane bonusuri. Plecarea lui Radu Drăgușin nu l-a surprins pe directorul general Andres Blazquez, care are și funcția de administrator delegat la Genoa.

Singurul conducător spaniol din Serie A e convins că stoperul român va avea o ascensiune nemaipomenită și că plecarea la Londra va fi doar o etapă în cariera fotbalistului cumpărat de la Juventus cu 7,3 milioane de euro.

Andre Blazquez, CEO Genoa: „Îl urmăream de doi ani pe Radu Drăgușin"

Andres Blazquez, venit în toamna lui 2021 la gruparea din Liguria o dată cu transferul de putere de la Enrico Preziosi la americanii de la 777 Partners, a mărturisit pentru GSP.ro de ce l-a vândut pe RD și cu ce fost internațional român colaborează în materie de transferuri. 

„Îl urmăream de mult pe Drăgușin, și i-am observat traseul început în Serie A la Sampdoria și Salernitana.

Ne-am dat seama rapid că are un potențial mare de a crește. E un băiat foarte inteligent, profesionist și este singurul care a jucat toate minutele din acest sezon. Cred că Tottenham nu va fi ultima destinație a carierei sale. Îl văd la o echipă din Top 5 în Europa în viitor. Dacă nu se transfera acum, Drăgușin ar mai fi crescut sigur în valoare și după participarea la Euro 2024 l-am fi cedat și mai scump, undeva la 40-50 de milioane".

Mesajul lui Gică Hagi pentru Radu Drăgușin, după transferul la Tottenham
TOTTENHAM
Mesajul lui Gică Hagi pentru Radu Drăgușin, după transferul la Tottenham

Blazquez: „Era necesar să vindem un jucător"

Conducătorul Grifonului a explicat și de ce a acceptat oferta englezilor, deși varianta Bayern ar fi fost mai avantajoasă financiar și pentru Genoa, și pentru jucător. 

„Am fi obținut mai mulți bani, cu câteva milioane, iar contractul lui Radu ar fi fost mai bun. Însă noi am respectat dorința lui de a juca în Premier League. Era necesar să vindem în acest mercato un jucător și despărțirea de Drăgușin va afecta cel mai puțin echipa lui Gilardino. Vom încerca să menținem echilibrul defensivei și să mai lansăm tineri.

Stăm bine la capitolul fundași centrali, cu Bani, De Winter, Vasquez și Matturo, și locul lăsat gol de Radu va fi acoperit, ne vom descurca. Banii pe care îi luăm pentru Drăgușin îi vom reinvesti însă în achiziții, pentru că vrem să ne dezvoltăm în continuare și să contăm în fotbalul italian".

„Desigur că noi mai urmărim jucători români, suntem chiar în discuții cu cineva care a venit să dea probe. Nu pot să vă spun numele lui, decât că joacă în campionatul României. 

Eu i-aș sfătui pe toți care vor să plece afară să aleagă campionate mai mic, de genul Belgia, Austria sau Serie B, ca să se poată integra mai ușor. Cum ar fi cazul lui Mazilu, pe care Farul l-a dat la Brighton. Nu cred că va juca acolo, în Premier League e greu să faci față".

Transferul lui Radu Drăgușin e al doilea în istoria vânzărilor clubului Genoa!

Ne interesează și să fim un club stabil financiar, să fim pragmatici, ambițioși și să reușim să facem ceea ce arătă în ultimii ani Atalanta în Italia. 

Apropo de clasament, cred că Genoa ar fi fost mult mai sus, spre zona de Liga Campionilor. Am pierdut 12 puncte în prelungiri. Dacă meciurile durau 90 de minute vorbeam despre alt obiectiv. Dar nu vrem să grăbim lucrurile. 

Așa cum noi am respectat alegerea lui Drăgușin și l-am lăsat să plece, deși planificasem mutarea pentru la vară.

 Transferul lui este al doilea cel mai scump din istoria clubului. Mai avem jucători valoroși și vom mai aduce alți 2-3-4 în acest mercato. Vrem să facem un business corect, chiar dacă pierdem mult fără Drăgușin.

Nu are în vedere și antrenori români și nu-l știe pe Dennis Man

Legat de posibilitatea de a angaja pe viitor un antrenor român, Blazquez a negat interesul: 

„Noi suntem foarte mulțumiți de ceea ce face Gilardino și nu ne punem problema să căutăm pe altcineva. I-am urmărit cariera lui Răzvan Lucescu, pe care l-am cunoscut prin intermediul lui Raț. Este fiul unei legende în materie de antrenorat, are rezultate foarte bune la PAOK". 

Întrebat și dacă s-ar gândi la un transfer al lui Dennis Man, a precizat că nu l-a urmărit și că nu îl interesează. 

Drăgușin e un jucător complet sub toate aspectele. El a ales-o pe Tottenham, deși la Bayern era mai bine pentru toți, poate că și la Napoli era bine. Noi ținem cont de dorința jucătorului, pentru că nu vrem ca ei să eșueze. Diferența de bani o vom recupera altfel, pe termen lung
Andres Blazquez, director general Genoa

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Următoarea destinație a lui Mourinho! » Luat peste picior din nou de Ryanair Italia: „Ultimul apel pentru Jose”
ANTRENORI
Următoarea destinație a lui Mourinho! » Luat peste picior din nou de Ryanair Italia: „Ultimul apel pentru Jose”
Gary Lineker, la mijloc într-un scandal legat de războiul din Orientul Mijlociu » Starul BBC a susținut excluderea Israelului din fotbal!
ANGLIA
Gary Lineker, la mijloc într-un scandal legat de războiul din Orientul Mijlociu » Starul BBC a susținut excluderea Israelului din fotbal!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  17 Ianuarie 2024, 15:23

Cum poti refuza : Bayern M. ?!!! .... Nici un roman nu a ajuns aici !... Cu Tottenham nici Europa ligue nu prinde ...

gojgaru
gojgaru  •  16 Ianuarie 2024, 17:43

Probabil ca va ajunge prin Championship ca si alte "vedete" romanesti .

dinamo100
dinamo100  •  16 Ianuarie 2024, 17:02

Povesti de adromit copiii! Dragusin nu are vina, dar atat de mult tam-tam se face in jurul lui, ca s-ar putea sa-i dauneze. Chiar daca pretul lui de transfer a fost mai mare ca cel a lui Mutu sau Chivu, mai e mult pana ca Dragusin sa ajunga la valoarea celor 2. Pana una-alta sa vedem cum va reusi sa se descurce la Tottemham, nu-i va fi deloc usor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează