INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Chiricheș a marcat pentru Napoli, dar presa italiană i-a taxat gafa de la golul lui Chievo: ”Vlad, exces de trufie”

Ex-stelistul exultă după golul înscris, iar Insigne e primul care-l felicită // FOTO Reuters
Ex-stelistul exultă după golul înscris, iar Insigne e primul care-l felicită // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 07 martie 2016 00:00

Presa l-a amendat pe Chiricheș pentru gafa de la golul lui Chievo, deși s-a revanșat marcând prima oară în Serie A.

Era minutul 2 al meciului Napoli - Chievo când Vlad Chiricheș a comis "una dintre acele erori de pe urma căreia e dificil să-ți revii" - cum avea să noteze Gazzetta Dello Sport.

În postură de ultim apărător, "tricolorul" a încercat să-l dribleze pe Rigoni (deși avea un coechipier liber în apropiere), dar adversarul i-a suflat balonul și a marcat: 0-1!

Apărătorul napoletan s-a revanșat, într-adevăr, pentru gafa din debut cu un gol splendid: reluare din plonjon, cu capul, la centrarea lui Jorginho: 2-1 (38). Numai că ziariștii italieni l-au judecat în primul rând după postul pe care joacă.

"Și-a ruinat seara din start"

Tentativa de dribling la Rigoni i-a fost taxată de Corriere dello Sport drept "exces de trufie. Și-a ruinat seara încă din debutul partidei". Și pe bună dreptate. Nimic nu putea să i se întâmple mai rău într-un meci în care trebuia să profite de absența concurentului pe post, Albiol (suspendat), pentru a-l convinge pe antrenorul Maurizio Sarri.

Gazzetta dello Sport, la rându-i, i-a lansat "tricolorului" un avertisment: "În țară la el e idolatrizat de fani. Îi spun «contele». Dar în Italia trebuie mai întâi să se impună".

Coechipierii îl apără

Imediat după greșeala de la gol, Chiricheș a fost încurajat de coechipieri. Insigne i-a făcut semn să-și păstreze calmul, iar la pauză i-a luat apărarea în fața camerelor de luat vederi ale postului Sky: "Ni se întâmplă tuturor să greșim. Și eu am ratat o ocazie mare".

"Sinusoida lui Chiricheș cu Chievo seamănă puțin cu a lui Napoli în acest sezon. Prea multe greșeli, dar și acea voință de a reacționa, de a recupera ceea ce pare pierdut"
Gazzetta dello Sport

"Cine-l cunoaște pe Chiricheș îl definește drept soldat. A învățat repede italiana ca să poată dirija defensiva, dar sâmbătă a făcut-o abia din minutul 3"
Gazzetta dello Sport

"Greșeala lui Chiricheș e și a mea. La jocurile-școală, dacă fundașii centrali bubuie mingea, îi sancționez cu penalty pentru adversar. El a încercat s-o joace, cum i-am cerut"
Maurizio Sarri, antrenor Napoli

"Contele Vlad înscrie! Ce gol, ce lovitură de cap!"
Carlo Alvino, comentator Sky Italia

85de pase a dat Chiricheș cu Chievo, dintre care 77 reușite

10baloane a pierdut "tricolorul" și a recuperat patru

6partide a jucat titular Chiricheș la Napoli, în Serie A

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează