INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DEBUT

Cine e românul de 28 de ani care a debutat în Bundesliga » A jucat în înfrângerea usturătoare a lui Schalke, 1-6 cu Leipzig

Andreas Ivan / Sursă foto: Imago Images +6   FOTO
Andreas Ivan / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 21:35 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 21:56

Andreas Ivan (28 de ani), fost internațional român de tineret, a bifat primele sale minute în Bundesliga, în eșecul drastic suferit de echipa sa, Schalke 04, pe teren propriu în fața lui RB Leipzig, 1-6.

Andreas Ivan, care evoluează pe postul de atacant, a fost trimis pe teren la pauză, în locul suedezului Jordan Larsson, într-un moment în care Leipzig conducea deja cu 4-0.

Revenită în vară în Bundesliga, Schalke riscă să ajungă iar în Zweite. E ultima în prima ligă din Germania, cu doar nouă puncte acumulate în 17 partide și un golaveraj dezastruos: 14 goluri marcate și 41 primite.

Andreas Ivan, în Schalke - Leipzig 1-6 / Sursă foto: Imago Images
Andreas Ivan, în Schalke - Leipzig 1-6 / Sursă foto: Imago Images
Andreas Ivan (numărul 37), în Schalke - Leipzig 1-6 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Andreas Ivan, la antrenamentele lui Schalke / Sursă foto: Imago Images
Andreas Ivan, la antrenamentele lui Schalke / Sursă foto: Imago Images
+2 FOTO

Andreas Ivan, debut la Schalke și în Bundesliga

Andreas Ivan evoluează în tricoul „minerilor” din 2022, însă a evoluat doar pentru „satelitul” lui Schalke din Regionalliga West, unde a reușit cinci goluri în 16 apariții. 

Andreas Ivan are contract cu Schalke până în iunie 2024 și are șanse să mai apară și în perioada următoare în lotul echipei mari, care se confruntă cu serioase probleme de lot.

De-a lungul carierei, a mai jucat la Stuttgarter Kickers, Rot-Weiss Essen, Wuppertaler SV, Waldhof Mannheim, New York Red Bulls, VfR Aalen, Sonnenhof Großaspach și Rot Weiss Ahlen.

150.000 de euroe cota de piață a lui Andreas Ivan, conform Transfermarkt

Andreas Ivan a evoluat pentru Germania U19 și România U21

Născut la Pitești, dar mutat în Germania când avea doar doi ani, Andreas Ivan a evoluat la mai multe cluburi nemțești din ligile inferioare. Mai mult, în 2014 a bifat un meci în tricoul naționalei U19 a Germaniei, însă ulterior a evoluat și pentru reprezentativa U21 a României, sub comanda lui Cristi Dulca. 

„Am descoperit un jucător tehnic, cu reale calități. L-am avut timp de 16 zile la pregătiri, s-a acomodat repede și mi-am dat seama că este un băiat muncitor, se vede că provine din cultura germană”, spunea Dulca în 2015, potrivit frf.ro.

Cele două meciuri bifate de Andreas Ivan în tricoul naționalei U21 au avut loc în 2015. 0-0 în amicalul cu Polonia, când a bifat 80 de minute, plus două minute în victoria cu Luxemburg din preliminarii (1-0). A fost coleg la acel moment cu nume precum Brănescu, Dobrosavlevici, Miron, Iulian Cristea, Pițian, Nedelcearu, Calcan, Tudorie sau Enceanu.

Citește și alte știri de actualitate: 

La un an și două zile de la accidentare, Ianis Hagi a revenit pe teren: „A dat un gol și o pasă! Era bucuros”

FOTO Cum a fost primit Mirel Rădoi la noul club » Imagini de la primul antrenament

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
Hcm27
Hcm27  •  25 Ianuarie 2023, 19:04
Postat de ionescugeorge77 pe 24 Ianuarie 2023, 22:04

...e mai bun decat Alibek ...

Și decat Ivan!

Hcm27
Hcm27  •  25 Ianuarie 2023, 19:03
Postat de francklin67 pe 24 Ianuarie 2023, 21:53

E nevoie de el Edy Iordanescu -POLITICO?

Dacă nu e,ca și cu "italianul" cela,poate îl iau nemții,ca doar ne-au mai luat unul.Al doilea,nu se pune.La ei o fii bun,cine știe.Oricum e de urmărit,dacă o avea cine din FRF

Hcm27
Hcm27  •  25 Ianuarie 2023, 18:57
Postat de golf_club pe 25 Ianuarie 2023, 11:36

Cum sa debuteze un necunoscut in Bundesliga? Unde is talentele de la FCSB, si Craiove, si cei visinii? Unde-s viitorii Mbappe si Messi? Un anonim? Fara sa stie nici Giovanni despre el? Un dezastru...

Dacă or fii ochi sa-l vadă,poate asa vom mai avea și noi fotbalisti de națională.Ca,slabă nădejde cu cei de prin țara, cu noile mentalități mioritice

Vezi toate comentariile (9)
Comentează