INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Ciprian Tătărușanu, la capătul unui sezon dificil: „La Lyon, m-am pus în pielea tuturor coechipierilor de la Steaua care erau rezerve”

Ciprian Tătărușanu // foto: Facebook @ Olympique Lyonnais - OL
Ciprian Tătărușanu // foto: Facebook @ Olympique Lyonnais - OL

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2020 16:38 / Actualizat vineri, 31 iulie 2020 17:30

Ciprian Tătărușanu (34 de ani), rezervă în mod normal în primul său sezon la Lyon, e anunțat titular în această seară, în finala Cupei Ligii Franței (22:10, împotriva lui PSG).

Înaintea finalei Cupei Ligii Franței (de jucat în această seară, cu PSG), Ciprian Tătărușanu a dat un interviu pentru L'Equipe, în care a spus tot ce avea pe suflet, într-un sezon la Lyon cu numai șase meciuri oficiale!

Ciprian Tătărușanu: „M-am antrenat în fiecare săptămână ca să joc”

„Un an bizar, dar în care am învățat multe. Prima oară ca rezervă, n-a fost ușor. Când am semnat, mi s-a zis că am la fel de multe șanse ca oricine. Am acceptat, pentru că am încredere în mine. M-am antrenat în fiecare săptămână ca să joc”, a afirmat portarul „naționalei”.

Întrebat dacă Anthony Lopes s-a supărat după ce el a declarat „vreau să fiu titular”, Tătă a răspuns: „Era normal. Ce impresie v-ați face voi dacă un fotbalist ar sosi la Lyon și v-ar zice «Sunt aici ca să fiu numărul 2»?”

Ciprian Tătărușanu: „M-am pus în pielea colegilor de la Steaua care erau rezerve”

Nu îi pare rău pentru acest transfer: „E mai bine să vii și să nu reușești decât să nu vii și să regreți”. Explică și cum a rezistat: „M-am pus în pielea tuturor coechipierilor de la Steaua și Fiorentina care erau rezerve. Trebuie să fii și mai profesionist. Mulți aflați într-o situație similară cedează, pierd din intensitate, își pierd motivația. Nu a fost cazul meu”.

Portarul are un rol special. Ceilalți mai pot profita de oboseala unui coleg, de o accidentare, de un cartonaș roșu, la noi e mai rar. Dar am știut să gestionez corect situația datorită experienței mele.

Am lucrat la toate aspectele, mai ales la concentrare, e capitală în meseria mea. Grație concentrării am făcut meciuri mari la naționala României.

În perioada pauzei, am rămas la Lyon, nu puteam pleca în România. Din fericire, am o grădină mare, puteam să ies cu copiii. Și ziua trece repede când ai trei copii mici.

- Ciprian Tătărușanu, portar Lyon

Citește mai multe știri despre stranieri:

Alexandru Băluță a părăsit Slavia Praga și s-a transferat în Ungaria! Cu ce echipă a semnat românul

Mircea Lucescu și-a motivat jucătorii: „Pregătiți-vă de marile bătălii!” » Președintele i-a amenințat: „Vă dau afară!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează