INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Mircea Lucescu și-a motivat jucătorii: „Pregătiți-vă de marile bătălii!” » Președintele i-a amenințat: „Vă dau afară!”

Mircea Lucescu și-a motivat jucătorii: „Pregătiți-vă de marile bătălii!”
Mircea Lucescu și-a motivat jucătorii: „Pregătiți-vă de marile bătălii!”

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2020 09:54 / Actualizat vineri, 31 iulie 2020 10:31

Mircea Lucescu (75 de ani), noul antrenor al lui Dinamo Kiev, le-a vorbit pentru prima oară alb-albaștrilor. Igor Surkis le-a spus: „Dacă eșuați cu un asemenea tehnician, trebuie să vă dau afară pe toți!”.

După prima conferință, și primul antrenament la Dinamo Kiev pentru Mircea Lucescu. Cu președintele Igor Surkis alături, tehnicianul de 75 de ani le-a ținut jucătorilor un mic discurs, încercând să-i motiveze.

Mircea Lucescu: „Nu lăsați pe mâine ce puteți face astăzi"

"Știu că Dinamo a strâns băieți tineri și talentați, care nu au atins încă potențialul maxim. Nu lăsați pe mâine ce puteți face astăzi, timpul trece foarte repede. Pregătiți-vă de marile bătălii!", le-a zis Luce. "Pentru mine, cel mai important lucru este comunicarea, dialogul cu fiecare dintre voi. E esențial să găsim un limbaj comun".

Le-a prezentat stafful. Cel dintâi a fost ucraineanul Oleg Gusev, fostul mare fotbalist al Kievului, 15 ani la Dinamo (2003-2018). „A fost dorința lui să fie aici, și dorința conducerii de a avea printre noi o legendă a clubului care știe să câștige trofee". 

Al doilea, croatul Ognen Vukojevici, "altă legendă a lui Dinamo, un jucător care a făcut totul pentru a învinge și cunoaște calea spre victorii. El este selecționerul Croației U23, dar a dorit să ne sprijine". 

La final, Emil Caras și Diego Longo: "Emil se va ocupa de comunicarea cu voi, iar Diego a lucrat mulți ani cu fiul meu Răzvan. La PAOK, unde a cucerit titlul, și la Al-Hilal, câștigând Liga Campionilor Asiei. Este o figură importantă în stafful nostru, el are sarcina pregătirii fizice".

"Vă îmbrățișez pe toți! Am mari speranțe în voi"

"Împreună, noi toți vrem să vă ajutăm să fiți mai buni. Însă numai un procent al pregătirii depinde de antrenori, cea mai mare parte depinde de voi, de efortul vostru, de motivația voastră", le-a explicat Lucescu. Și le-a mai zis ceva: "E foarte important să vă evitați accidentările. Pentru a reuși, trebuie să vă pregătiți corpul să reziste la competiție". Le-a arătat tricoul său alb-albastru, cu numele Lucescu și numărul 75: "Vă îmbrățișez pe toți! Am mari speranțe în voi la acest început de drum".

"Vrea să-i bată pe cei cărora le-a construit sistemul și echipa"

Surkis le-a vorbit și el jucătorilor. "Mister Lucescu vrea trofee, nu pentru el, ci pentru voi. Îl cunoașteți prea bine, mulți vi-l amintiți drept antrenorul care ne-a bătut. Acum, el vine pentru a rezolva o altă problemă: vrea să-i bată pe cei cărora le-a construit sistemul și echipa". 

Aluzie clară la Șahtior, pregătită de Luce 12 ani, între 2004 și 2016. "Lucescu e aici, acum e nevoie și de dorința voastră. Pregătiți-vă și dați totul pe teren". Cu ultimele cuvinte, le-a trimis zâmbind și o amenințare: "Dacă eșuați cu un asemenea antrenor, trebuie să vă dau afară pe toți"

15trofee a cucerit Oleg Gusev la Dinamo Kiev (443 de meciuri și 96 de goluri)

"Poate se simte bine să lucreze sub o mare presiune"

Aleksei Bielik, fost jucător al lui Șahtior, afirmă că Lucescu "va fi din start sub o mare presiune la Kiev. Probabil, e obișnuit să lucreze și într-o asemenea atmosferă, poate chiar se simte și mai bine. Dar, în același timp, chiar și un asemenea antrenor experimentat are unele slăbiciuni". Cel care a evoluat patru ani cu Luce la Donețk (2004-2008) îl avertizează: "Vor fi scandaluri la Kiev din cauza ultrașilor". Plusul venirii lui Lucescu: "Se va vorbi mai mult de fotbalul ucrainean. Interesul asupra campionatului va crește".

„Niciodată nu am mai avut un antrenament atât de dur"

 Mikkel Duelund, 23 de ani, mijlocașul danez al Kievului, a declarat că "niciodată nu am mai avut un antrenament atât de greu în prima zi după întoarcerea din vacanță". Scandinavul crede că "Lucescu e un tehnician respectat în lumea fotbalului, extraordinar datorită trofeelor cucerite. E persoana pe care toată lumea o va asculta. Toți avem ce învăța de la el". 

„Venirea lui Lucescu e ca un «big bang». Un restart în forță, o restructurare necesară a jocului. O terapie de șoc" 
- Vladislav Baturin, fost fotbalist, analist TV

"Cu această echipă, nu sunt perspective prea bune la Kiev. Oricum, antrenorul nu are dreptul la nicio eroare" 
- Miron Markevici, antrenor ucrainean

VIDEO. Mircea Lucescu: "Am inventat un mod aparte de a antrena! Asta trebuie să faci pentru performanță și rezultate!"

Citește și alte știri despre Mircea Lucescu: 

Atac vulgar al unei foste vedete de la Dinamo Kiev la adresa susținătorilor lui Lucescu: „V-am spus eu. 2020...”

GALERIE FOTO Mircea Lucescu, primul antrenament condus la Dinamo Kiev! Ce a discutat cu Rinat Ahmetov

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  31 Iulie 2020, 21:05

Bine Oracolul Hartea. Eu iti propun sa-l lasi sa-si vada de treaba si dupa aceea fa predictii.

1566178743642986
Vlad Hartea  •  31 Iulie 2020, 17:20

Doar un orgoliu nemasurat l-a facut pe Lucescu sa semneze cu Dinamo Kiev !! Nu este corect ca dupa ce ai antrenat si ai avut succese cu Sahtior, sa mergi sa antrenezi rivala din campionat, doar ca sa te razbuni pe fosta echipa !! Lucescu nu a digerat refuzul miliardarului Ahmetov de a-l reprimi la Sahtior, cu toate ca el s-a oferit, atunci cand antrenorul Fonseca a plecat la Roma !! Acum vrea sa se razbune pe Sahtior, dar nu va reusi intrucat Ahmetov si-a facut o echipa noua si foarte puternica !! Acesta a demonstrat ca si fara Lucescu, cu jucatori noi si alt antrenor reuseste sa aiba succese in campionat si in Europa !! Lucescu isi va incheia cariera de antrenor intrun mod neonorabil !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează