INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

OFICIAL Mutarea carierei pentru fostul jucător al lui Dinamo » A semnat cu o echipă de top din Ungaria: „Sunt mândru să fiu jucătorul acestui club glorios”

Claudiu Bumba a fost prezentat oficial la Fehervar / Sursă: Facebook@ MOl Vidi
Claudiu Bumba a fost prezentat oficial la Fehervar / Sursă: Facebook@ MOl Vidi

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 iunie 2022 10:21 / Actualizat sambata, 25 iunie 2022 12:25

Claudiu Bumba (28 de ani), fostul mijlocaș ofensiv al lui Dinamo, a prins transferul carierei: a bătut palma cu Fehervar (MOL Vidi), triplă campioană a Ungariei. În ultimii trei ani, românul jucase tot în campionatul maghiarilor, la Kisvarda.

Bumba, care intrase la Kisvarda în ultimele 6 luni de contract, a semnat cu Fehervar o înțelegere valabilă pentru următoarele două sezoane. El mai avusese o tentativă de a se transfera la rivală și în iarnă, însă clubul nu i-a permis la acel moment să plece în plin campionat.

Bumba a avut un sezon excelent la Kisvarda: a înscris de 11 ori și a oferit 5 assist-uri în 30 de partide în campionatul trecut. Astfel, cota de piață a românului a ajuns la maximul ultimilor 6 ani: 900.000 de euro. În 2015, când evolua la ASA Târgu Mureș, Bumba era cotat la 1,5 milioane de euro.

Claudiu Bumba, entuziasmat: „Am semnat cu unul dintre cele mai mari cluburi din Ungaria”

„Am semnat cu unul dintre cele mai mari cluburi din Ungaria, care are un trecut glorios. Sunt încrezător că vom avea un viitor frumos și vreau să contribui la asta. 

Sunt mândru să fiu jucător al lui Vidi de astăzi. Voi da tot ce am mai bun în perioada de pregătire și vreau să îmi ajut echipa să aibă succes atât în campionat, cât și în cupele europene”, a spus Bumba, conform site-ului oficial al maghiarilor. 

Fehervar FC, la care evoluează și internaționalul Adrian Rus, a încheiat ultima ediție din Ungaria pe locul 4 și va evolua în turul II din Conference League. Noua echipă a lui Bumba se va duela în dublă manșă cu azerii de la Gabala. 

Claudiu Bumba era la Kisvarda din 2019

Claudiu Bumba a debutat la seniori la Baia Mare. Au urmat aventuri la FCM Târgu Mureș și AS Roma U19, iar apoi a ajuns în Israel, la Hapoel Tel Aviv. 

În 2017, după aproximativ doi ani la Hapoel, s-a întors în România, la Dinamo, unde a fost la un pas să devină campion în sezonul 2016-2017. A trecut ulterior pe la Concordia Chiajna și Adanaspor (Turcia), iar din august 2019 a jucat pentru Kisvarda.

Claudiu Bumba în 2021, la GSP Live: „Îmi iau cetățenia maghiară, a întrebat selecționerul lor de mine”

Invitat vara trecută la GSP Live, Claudiu Bumba dezvăluia că a demarat procedurile pentru a obține cetățenia maghiară. Acesta nu excludea deloc posibilitatea să evolueze pentru reprezentativa vecină.

„Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă, dacă voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine. Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine.

Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Selecționerul italian a fost, da. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta”, a declarat Bumba, la GSP Live.

Citește și alte știri de actualitate:

Ladislau Boloni, prezentat oficial la FC Metz: „Sunt jucător de șah, nu de poker. Vreau jucători responsabili în teren”

Secretul carierei lui Cristi Chivu, dezvăluit de fostul fundaș: „Unii uită sau ignoră acest lucru”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
creeperno807
creeperno807  •  25 Iunie 2022, 22:39

Daca isi schimba cetatenia, acolo sa ramana!

gigimarga2
gigimarga2  •  25 Iunie 2022, 17:31

Un jucator care poate fi la e hipa nationala unde poate aduce un plus de creativitate

Ciprian_Birtea
Ciprian_Birtea  •  25 Iunie 2022, 14:27
Postat de Kenzo pe 25 Iunie 2022, 11:37

"A debutat la Minaur Baia Mare dupa care a mers la FC Maramureș "..gluma zilei...e același club care si a tot schimbat denumirea...a fost FC Baia Mare apoi FC Maramureș si acum e Minaur...

Ți-a citit gsp comentariul și a corectat. Totuși, nou înființata FC Maramureș Universitar Baia Mare nu știu dacă a preluat palmaresul de la defuncta FC Baia Mare.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează