INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV A ajuns golgeter în Ungaria, dar nu se cere la naționala României: „Edi Iordănescu mă știe”

Bumba, în tricoul României
Bumba, în tricoul României

Articol de - Publicat duminica, 06 februarie 2022 20:49 / Actualizat duminica, 06 februarie 2022 21:29

Claudiu Bumba (28 de ani) a marcat pentru Kisvarda, în victoria obținută pe teren propriu împotriva lui Honved, scor 3-2. Mijlocașul nu se gândește la prima reprezentativă a României. 

Claudiu Bumba este în mare formă la Kisvarda, echipă angrenată în lupta pentru câștigarea campionatului din Ungaria. Mijlocaşul român a marcat sâmbătă, în victoria cu Honved Budapesta (3-2), cel de-al patrulea său gol în ultimele 7 etape. Astfel, Bumba a devenit golgheterul lui Kisvarda, cu șase reușite, la egalitate cu atacantul bosniac Jasmin Mesanovici.

Georgina a spart „pușculița” de ziua lui Cristiano Ronaldo » Cadoul de 180.000 de euro l-a emoționat pe portughez
Surpriză
Georgina a spart „pușculița” de ziua lui Cristiano Ronaldo » Cadoul de 180.000 de euro l-a emoționat pe portughez

Claudiu Bumba, golgeter în Ungaria: „Nimeni nu se aștepta la asta”

- Felicitări, Claudiu, ai ajuns golgheterul echipei. 
- Mulțumesc frumos. Îmi merge bine, iar Kisvarda continuă lupta pentru titlu cu șanse reale, alături de Akademia Puskas și de Ferencvaros. Nimeni nu se aștepta la începutul sezonului. Mai sunt 14 etape, depindem de noi. 

- S-a scris că ai fost trimis la echipa secundă, pentru că ai refuzat oferta de prelungire a contractului cu Kisvarda. Cum ai trecut peste acele problemele? 
- Nu a fost așa cum s-a scris. Nu am fost trimis la echipa a doua. Sunt în continuare negocieri, contractul îmi expiră la 30 iunie. Au fost oferte bune. Eu îmi văd de treabă și încerc să joc cât pot de bine, să-mi ajut echipa, doar pentru asta sunt plătit, nu? Toată lumea e bucuroasă de parcursul echipei, iar eu mă simt foarte bine în Ungaria.

Claudiu Bumba: „Nu mă întrebați de echipa națională”

- S-a schimbat selecționerul, iar Edi Iordănescu te cunoaște din perioada în care ați lucrat împreună la ASA Târgu Mureș, în 2013. Te mai gândești la națio... 
- Vă rog, vă rog. Nu mă mai întrebați de echipa națională. N-am mai fost acolo de 10 ani. Sunt alți jucători mai buni pe postul meu, mijlocaș stânga sau decar. Nu mai sunt nici atât de tânăr, am ajuns la 28 de ani. E adevărat, Edi Iordănescu mă știe de la Târgu Mureș. Eram puști, veneam de la echipa Primavera AS Roma. 

- N-am cum să nu te întreb, deoarece evoluțiile tale atrag atenția, iar selecționerul Ungariei, Marco Rossi, s-a interesat de tine. În ce fază e procesul de dobândire a cetățeniei maghiare? 
- Nu am primit încă cetățenia maghiară, procedurile sunt în derulare.

Bumba: „Îmi doresc ca Dinamo să se salveze”

- Ești la curent cu situația critică de la fosta ta echipă Dinamo? Îți vine să crezi că e în pericol de retrogradare? 
- Citesc și văd la televizor. Că-mi vine să cred sau nu, ăsta e adevărul. Speram să fie mai bine decât în precedenta perioada de insolvență, pe care am prins-o la Dinamo. Atunci, am jucat în play-off și am terminat campionatul pe locul 3. Îmi doresc ca Dinamo să se salveze. Liga 1 cu echipe de tradiție este mai atractivă, chiar dacă în România se vorbește mai mult de probleme financiare decât despre fotbal.

VIDEO Claudiu Bumba, tentat să obțină cetățenie maghiară. „Selecționerul Ungariei m-a întrebat dacă am actele”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

FOTO Spectacol total în Barcelona - Atletico Madrid! » Catalanii se impun cu 4-2, la capătul unui meci electrizant

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
robotucigas
robotucigas  •  07 Februarie 2022, 11:02
Postat de doubleti pe 06 Februarie 2022, 22:07

De ce nu-l sunati si pe Al. Baluta ca azi si-a dus echipa pe primul loc si e si golgheterul echipei cu 6 goluri. El nu conteaza? Aaaa a jucat la Universitatea Craiova si voi nu aveti acreditare la meciurile Universitatii. Rusinica.

Ce mă!? Cum? De ce? ***, are 6 goluri iar Ivan 10-11 pe cine sa ia oare. Ce dracu ai omule***, și mai scutește-mă cu Baluță, el este acolo unde vrea. Credeți că 6 goluri te face jucător dacă stai mai mult pe bancă bună. Au atras atenția că în viitor vom juca cu Ungaria și ne bate bumba. Tu ai citit sau comentezi doar așa? Ce treaba are Craiova aici, Baluță după cum știi când s-au interesat de el nu a vrut sa audă de Craiova. A preferat sa stea pe banca decât sa vina înapoi. Data viitoare citește tot, și vei vedea ca și băiatul ăsta a spus ca nu se gândește la națională, și își va lua cetățenia ungară. Te mai întreb odată. Ce? Cum? De ce?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  07 Februarie 2022, 08:59

Jucatorii romani sunt atat de slabi incat dupa "milioanele" de selectioneri unul mai bun decat altul,"merita" toti sa fie in lotul national.

doubleti
doubleti  •  06 Februarie 2022, 22:07

De ce nu-l sunati si pe Al. Baluta ca azi si-a dus echipa pe primul loc si e si golgheterul echipei cu 6 goluri. El nu conteaza? Aaaa a jucat la Universitatea Craiova si voi nu aveti acreditare la meciurile Universitatii. Rusinica.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează