INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UNGARIA

Conflictul româno-maghiar se mută la FIFA și UEFA! FRF intervine după ce Adrian Rus a fost trimis la echipa a doua la MOL Vidi

Articol de GSP - Publicat marti, 27 august 2019 11:21

Adrian Rus (23 de ani), jucătorul clubului maghiar MOL Vidi, a fost trimis la echipa a doua, după ce a fost convocat de către Cosmin Contra la echipa națională a României, iar Federația Română de Fotbal nu a rămas indiferentă. 

Reprezentanții FRF au emis un comunicat în care anunță faptul că au informat FIFA și UEFA în legătură cu situația în care se află jucătorul nostru. 

„Încă sperăm să fie o coincidență trimiterea lui Adrian Rus la echipa secundă a clubului imediat după primirea faxului preliminar de convocare la prima reprezentativă a României pentru partidele cu Spania și Malta din preliminariile Euro 2020 și după ce jucătorul și-a manifestat clar dorința de a îmbrăca tricoul României. 

Ar fi nedrept ca jucătorului să i se încalce dreptul la performanța sportivă pentru opțiunea lui de a reprezenta România. Această opțiune este protejată, iar orice presiune psihică și orice tratament injust și discriminatoriu ne determină totdeauna să apărăm drepturile și interesele jucătorului. 

Mai mult decât atât, o astfel de acțiune din partea clubului ar încălca principiile FIFA și UEFA cu privire la interzicerea oricărui comportament discriminatoriu ce are drept scop sau efect defavorizarea sau supunerea la un tratament injust ori degradant a unei persoane în cadrul relațiilor dintre jucători și cluburile unde își desfășoară activitatea” - Comunicat FRF

Fundașul central cu dublă cetățenie s-a transferat în această vară de la Academia Pușcaș, echipă de la care a fost împrumutat în sezonul trecut la Sepsi, la MOL Fehervar FC. Adrian Rus, prezent și la EURO U21 alături de naționala lui Mirel Rădoi, a ales să reprezinte România, iar această decizie i-ar fi deranjat pe unguri (DETALII AICI)

FRF asigură: „Vom continua să monitorizăm evoluția situației și va întreprinde toate acțiunile în sprijinul lui Adrian Rus”.

Dorit de FCSB

Adrian Rus a fost dorit insistent de către Gigi Becali la FCSB, alături de colegul său de la naționala de tineret, Alexandru Pașcanu (20 de ani). Totuși, șansele ca acesta să ajungă în curtea vicecampioanei s-au diminuat, după ce ungurii ar fi primit o oferă de 1,5 milioane de euro din Rusia pentru fundașul român.

VEZI ȘI:

GAZIANTEP - GENCLERBIRLIGI 4-1 // VIDEO Marius Șumudică, show în Turcia! S-a pus în genunchi după o decizie VAR

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
turbozero
turbozero  •  27 August 2019, 18:37
Postat de haideusicfr pe 27 August 2019, 17:57

Dar daca a jucat pentru Romania ( chiar si la tineret) mai poate juca pentru alta tara?

daca a jucat la juniori pentru o tara, poate juca la seniori pentru alta tara.. regula e relativ noua

haideusicfr
haideusicfr  •  27 August 2019, 17:57

Dar daca a jucat pentru Romania ( chiar si la tineret) mai poate juca pentru alta tara?

1391972634181505
Adrian Popescu  •  27 August 2019, 15:37

Scuze am gresit calculul...Jucătorul la data interviului avea 19 ani

Vezi toate comentariile (9)
Comentează