INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

Budescu, probleme după plecarea în Arabia Saudită: „Mă văd nevoit să activez clauza”

Mijlocașul Constantin Budescu (31 de ani) a plecat de la Astra
Mijlocașul Constantin Budescu (31 de ani) a plecat de la Astra

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2021 14:33 / Actualizat marti, 09 februarie 2021 15:20

Mijlocașul Constantin Budescu (31 de ani) a plecat de la Astra, urmând să joace până la finalul sezonului la Damac FC (Arabia Saudită).

Plecarea în Arabia Saudită, după ce și-a reziliat contractul cu Astra, ar putea să-i provoace probleme lui Budescu. Impresarul Cristian Hossu, care avea mandat să-l reprezinte pe Budescu în zona arabă, este gata să-l reclame pe mijlocaș TAS și ceară despăgubiri de 200.000 de euro, iar fotbalistul riscă să nu joace până la soluționarea litigiului, potrivit Prosport.

Probleme pentru Budescu după transferul la Damac: „Aveam exclusivitate”

„Partenerul meu din Arabia l-a propus în data de 25 ianuarie la Damac, iar eu aveam exclusivitate în transferul la această echipă și la Al Fateh până la data de 15 februarie. Deci încă mai este valabil acel mandat de la Constantin Budescu. Când am văzut știrea că a semnat zilele trecute, fără să fiu anunțat, prin intermediul unei terțe persoane, ulterior propunerii mele în același loc, am fost șocat și am cerut explicații clubului arab, dar și lui Budescu.

Explicațiile nu se legau, așa că mă văd nevoit să activez clauza din mandat și să primesc despăgubiri de la jucător”, a spus Cristian Hossu, potrivit sursei citate. 

8 goluriși 9 pase decisive are Budescu în acest sezon de Liga 1, în 18 meciuri

Budescu, salariu uriaș la Damac FC

După experiențele de la Dalian Yifang și de la Al Shabab, Budescu mai primește o ocazie de a câștiga bani mulți, o sumă pe care nu i-ar fi oferit-o nimeni în România: 600.000 de euro îi plătește Damac, penultima clasată în Arabia Saudită, ca s-o ajute să evite retrogradarea.

Astra îl lasă să meargă la Damac fără ca formația din Giurgiu să încaseze vreun ban. Atacantul avea oricum un memoriu depus și cerea să devină liber pentru că nu fusese plătit. Singurul beneficiu al giurgiuvenilor este că ei scapă de salariul de 17.000 de euro lunar pe care i-l achitau lui Budescu, unul dintre cele mai mari din campionat. 

Budescu, dator către al Al Shabab

Atacantul a rupt contractul cu Al Shabab și a revenit la Astra. Mutarea a generat un proces la FIFA, pe care arabii l-au câștigat și a rezultat că Budescu le este dator cu 725.000 de dolari! Apropiați ai jucătorului povestesc că el avea în contract o clauză conform căreia primea un bonus înaintea fiecărui sezon. A plecat în pregătirea din presezon cu Al Shabab și le-a dat, astfel, impresia arabilor că era interesat să continue alături de ei.

După ce i-a fost virat bonusul în cont a rupt contractul și s-a întors în România. Shabab nu s-a lăsat până când nu s-a răzbunat în instanță. Cu salariul pe care-l obține la Damac, tot în Arabia Saudită, Budescu are posibilitatea să acopere paguba, „amenda" pe care a primit-o în urma procesului.

VIDEO Constantin Budescu, o nouă execuție uluitoare: „One thousand la mine! No problem!”

Citește mai multe știri despre transferu lui Budescu:   

EXCLUSIV Budescu a plecat de la Astra! Prima reacție: „A semnat deja”

Budescu începe cu o vacanță în Arabia Saudită! De ce e OUT pentru primele două jocuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
5abie.spintecatoru
5abie.spintecatoru  •  09 Februarie 2021, 20:03

Luțu 2

valentindragobete
valentindragobete  •  09 Februarie 2021, 17:05

Este clar, aduni scazi si in final faci munca patriotica ! Mai bine stătea lângă ... navesti-si ca 975 k n-o sa mai facă el in veci ! Intrebare: daca tot dorea sa facă munca voluntara, de ce nu s-a dus la dinam ?

147259629210475
Valentin Onea  •  09 Februarie 2021, 16:27

Pina la urma o sa ramana "sarac lipit", ca toti marii fotbalisti, dealtfel !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează