INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  COLABORARE

Cosmin Contra a revenit în lumea fotbalului » Noul angajament semnat de fostul selecționer

Cosmin Contra (47 de ani), fostul selecționer al naționalei României, a semnat un contract cu DAZN Spania, o platformă de streaming.
Cosmin Contra (47 de ani), fostul selecționer al naționalei României, a semnat un contract cu DAZN Spania, o platformă de streaming.

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2023 14:08 / Actualizat sambata, 11 februarie 2023 15:08

Cosmin Contra (47 de ani), fostul selecționer al naționalei României, a semnat un contract de comentator cu DAZN Spania, o platformă de streaming. 

Cosmin Contra va ocupa funcția de comentator sportiv la postul spaniol, informează cei de la Adevărul. Tehnicianul era liber de contract din iunie 2022, după despărțirea de saudiții de la Al Ittihad. 

Au bătut palma pentru 4 milioane de euro » Dragomir l-a dat de gol pe Gigi Becali: „Cu el nu se negociază”
DEZVĂLUIRE
Au bătut palma pentru 4 milioane de euro » Dragomir l-a dat de gol pe Gigi Becali: „Cu el nu se negociază”

Cosmin Contra, comentator sportiv la DAZN Spania

Ultima apariție a lui Cosmin Contra la DAZN Spania s-a produs săptămâna trecută. „Guriță” a analizat partida dintre Atletico Madrid și Getafe, disputată sâmbătă, 4 februarie, mai arată sursa citată. Cele două formații au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 20 din La Liga. 

Cosmin Contra, experiență bogată în fotbalul spaniol 

Cosmin Contra a debutat în fotbalul mare la Politehnica Timișoara, formație din orașul natal. În 1996, Cosmin Contra se transfera la Dinamo. A evoluat în „Ștefan cel Mare” până în 1999, când ajungea în Spania, la Deportivo Alaves. 

Alături de formația din Țara Bascilor, Cosmin Contra a jucat finala Cupei UEFA, contra lui Liverpool. Spaniolii au fost învinși, scor 4-5, la finalul unei partide dramatice. 

După numai doi ani, în iulie 2001, Cosmin Contra se transfera în Italia, la AC Milan. În tricoul italienilor, Cosmin Contra a adunat 44 de apariții, reușind să marcheze 4 goluri și să dea 5 pase de gol. 

A revenit în septembrie 2002 în fotbalul spaniol, la Atletico Madrid. Ibericii l-au împrumutat în perioada iulie - decembrie 2004 în Anglia, la West Bromwich Albion. Între ianuarie și iunie 2005, Atletico l-a împrumutat pe Cosmin Contra în România, la Politehnica Timișoara. 

În iuie 2005, Cosmin Contra o părăsea pe Atletico Madrid și ajungea la Getafe, din postura de jucător liber de contract. A evoluat până în ianuraie 2009 la Getafe. Pe finalul carierei a jucat la Poli Timișoara, de unde s-a și retras în 2011. 

Cosmin Contra a antrenat 3 echipe din Spania în carieră 

Ca antrenor, Cosmin Contra și-a început cariera la Poli Timișoara, unde a fost, de fapt, antrenor-jucător. A mai pregătit echipa de tineret a lui Getafe, Fuenlabrada, Petrolul Ploiești, Getafe, Guangzhou City, Alcorcon, Dinamo și Al Ittihad. 

A fost selecționerul României în perioada septembrie 2017 - noiembrie 2019. 

VIDEO. Adevăratul motiv pentru care Cosmin Contra a plecat de la AC Milan: „Este cel mai mare regret al carierei”

Citește și: 

El face totul la FCSB! Conduce cea mai mare parte a antrenamentelor, ca încă un „principal undercover”

Bogdan Andone confirmă pentru GSP: „Da, am semnat astăzi!” » Noua echipă a fostului antrenor de la FCSB

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (7)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  11 Februarie 2023, 18:48

Vai de pâinea lui. Cel mai slab antrenor din lume. Dacă nici la arabi nu a fost în stare de ceva.

kub.a
kub.a  •  11 Februarie 2023, 18:27

In ay off ii ia locul lui giana la Mogosoaia! Ha ha ha

johny2003
johny2003  •  11 Februarie 2023, 16:18

Ha,ha,ha...nu-l mai ia nimeni de antrenor! Poate doar avram Iancu in div 4a, la Cimisoara, acuma ca a iesit grasu de la pirnaie....

Vezi toate comentariile (7)
Comentează