INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RETRAGERE

Cosmin Moți se retrage la finalul sezonului » Care este motivul și ce va face în continuare

Cosmin Moți, 15 meciuri pentru România +15   FOTO
Cosmin Moți, 15 meciuri pentru România

Articol de GSP - Publicat marti, 27 aprilie 2021 09:10 / Actualizat marti, 27 aprilie 2021 10:14

Cosmin Moți (36 de ani) ar fi luat decizia de a se retrage din activitate la finalul acestui sezon, după ce și-a pierdut locul în lotul celor de la Ludogoreț, anunță azi presa din Bulgaria. 

Cu doar 16 meciuri jucate în acest sezon, 8 dintre ele în campionat, Cosmin Moți ar fi decis să își încheie cariera la finalul sezonului. Fundașul român nu se află în planurile antrenorului Valdas Dambrauskas, care l-a luat în lot ultima dată la un meci de Cupă cu Tsarsko Selo, la începutul lunii martie.

Cosmin Moți se retrage din fotbal

Ca atare, stoperul român ar considera că pasul potrivit pentru el este retragerea, susține SportLive, care citează Tema Sport. Moți va rămâne aproape de Ludogoreț, unde va ocupa o funcție de conducere, conform sursei citate.

În cei aproape 9 ani petrecuți în Bulgaria, Moți a adunat 299 de meciuri în tricoul „vulturilor”. A marcat 37 de goluri și a oferit 15 pase de gol, intrând definitiv în istoria clubului. 

Înainte de a ajunge în Bulgaria, Cosmin Moți a mai jucat la FC U Craiova (20 de meciuri), Dinamo (218 meciuri) și Siena (5 meciuri).

13 trofeea cucerit Moți în cariera sa: 10 cu Ludogoreț și 3 cu Dinamo

7 campionateare Moți în palmares, 6 în Bulgaria și unul în România (2007)

15 meciuriare Moți la echipa națională a României, pentru care a debutat în februarie 2008

Cosmin Moți, eroul lui Ludogoreț cu FCSB

În 2014, Ludogoreț a eliminat-o pe FCSB în preliminariile Ligii Campionilor, după o dublă manșă incredibilă. Deznodământul a fost stabilit în Bulgaria, la loviturile de departajare, unde Cosmin Moți a parat penalty-urile lui Cosmin Râpă și Paul Pârvulescu și i-a dus pe bulgari în premieră în grupele Ligii Campionilor.

Moți intrase în poartă în minutul 119, după ce Stoyanov, portarul gazdelor, fusese eliminat pentru un fault din postura de ultim apărător. Ulterior, complet neașteptat, a parat două penalty-uri, iar Luodogreț s-a impus cu 6-5 la loviturile de departajare și a trimis-o pe FCSB în Europa League.

După acel meci, Moți a fost răsplătit de patronul lui Ludogoreț, care a decis ca una dintre tribunele stadionului din Razgrad să poarte numele fotbalistului.

Regretul lui Cosmin Moți: „Cu un ochi râd și altul plâng”

Cosmin Moți a adunat 15 prezențe în „tricolor” și regretă că nu a fost selecționat mai des. În martie, fundașul lui Ludogoreț a mărturisit că ar fi dorit să fie în lotul României pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, din preliminariile pentru Cupa Mondială.

+11 FOTO

„E clar că mi-aş fi dorit să fiu la lot, însă în situaţia mea e foarte greu. Am ajuns şi la o vârstă, n-am jucat la echipa de club şi ar fi fost foarte greu. E greu să te cheme cineva la naţională atât timp cât nu joci la echipa de club.

Mi-aş fi dorit să am mai multe meciuri la naţională, dar asta a fost conjunctura, atât s-a putut. Cu un ochi râd şi cu altul plâng, am fost la două turnee finale, dar, din păcate n-am jucat niciun minut”, spunea Moți la TV Telekom Sport.

Viciul lui Cosmin Moți: „Fumez, nu mă ascund”

Cosmin Moți este un caracter aparte. Fundașul central este cunoscut pentru unul dintre viciile sale, anume fumatul. „Trei pachete pe zi nu am fumat niciodată. Cel mai mult am fumat un pachet pe zi, iar acum mai puțin de jumătate de pachet. Nu știu dacă e neapărat o nevoie fiziologică, cât o obișnuință. La cafeaua de dimineață fumez. Acum doi ani m-am lăsat, a durat aproape două luni”, mărturisea Moți la GSP Live, în 2019.

Moți a abordat acest subiect și în 2012, pe vremea când evolua pentru Dinamo: „Fumez, nu mă ascund de nimeni, dar nu poate spune nimeni că am o viaţă sportivă dezordonată. Să vină cineva să spună dacă l-a văzut pe Moţi beat vreodată”.

Cosmin Moți se retrage » Cariera lui în imagini

+11 FOTO

VIDEO. Mărturisirea lui Cosmin Moți: „Am pariat! Puneam pe meciurile din Champions League”

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Umilită de Lazio, AC Milan a căzut pe locul 5 în Serie A

Inter se pregătește de titlul de campioană: „95% tronul lui Juventus este al nostru! Vom destrăma o dinastie"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
853246084756615
Marcel Popa  •  27 Aprilie 2021, 22:31
Postat de bravo_sepsi pe 27 Aprilie 2021, 16:06

ti-ai luat sapa cu android ?

Android ma indoiesc ca stii ce este.Moti e iubirea ta nu sapa mea.Moti =Torje jucatori de doi lei.

bravo_sepsi
bravo_sepsi  •  27 Aprilie 2021, 16:06
Postat de Marcel Popa pe 27 Aprilie 2021, 14:53

Daca si asta este regretat putem stinge lumina.A jucat la nationala si intr-un meci cu el in teren am luat cinci pastai.Jucatorii de duzina,Dinamo si Ludogoret,ce rezonanta au in fotbalul European?

ti-ai luat sapa cu android ?

853246084756615
Marcel Popa  •  27 Aprilie 2021, 14:53

Daca si asta este regretat putem stinge lumina.A jucat la nationala si intr-un meci cu el in teren am luat cinci pastai.Jucatorii de duzina,Dinamo si Ludogoret,ce rezonanta au in fotbalul European?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează