INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

EXCLUSIV Român din Premier League vorbește de conflictul cu un antrenor englez: „Aveam mai multe zile libere decât ne antrenam”

Costel Pantilimon, într-un duel de Premier League cu Romelu Lukaku în toamna lui 2015, când era la Sunderland Foto: Guliver/GettyImages
Costel Pantilimon, într-un duel de Premier League cu Romelu Lukaku în toamna lui 2015, când era la Sunderland Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2024 19:26 / Actualizat luni, 25 martie 2024 20:19

Costel Pantilimon, 37 de ani, aproape un deceniu în Anglia, a comentat la Premier GSP neînțelegerile cu Sam Allardyce, pe care l-a avut manager la Sunderland.

  • Întoarcem fotbalul din Anglia pe toate fețele la Premier GSP, un show nou marca GSP.ro. Următoarea ediție: vineri, 29 martie, ora 14:00.

Costel Pantilimon, astăzi în vârstă de 37 de ani, manager general la Poli Timișoara, a jucat aproape un deceniu în Anglia (2011-2020), la Manchester City, Sunderland, Watford și Nottingham Forest, cu excepția a cinci luni petrecute în Spania, la Deportivo La Coruna, septembrie 2017 - ianuarie 2018.

Costel Pantilimon: „Eu nu mai lucrasem niciodată cu un antrenor englez”

După trei sezoane cu trei trofee la City, portarul a coborât la Sunderland, în 2014. A rămas o stagiune și jumătate, a fost titular cu uruguayanul Gustavo Poyet manager, fostul coleg al lui Dan Petrescu la Chelsea, a rămas în echipă și cu olandezul Dick Advocaat, dar nu a mai jucat de când a venit la club Sam Allardyce, unul dintre cei mai rigizi tehnicieni englezi.

Român din Premier League vorbește de conflictul cu un antrenor englez: „Aveam mai multe zile libere decât ne antrenam”
Sam Allardyce, în 2015, când era managerul lui Costel Pantilimon la Sunderland Foto: Imago

Invitat la Premier GSP, Pantilimon a explicat ce s-a întâmplat cu Allardyce. „Acolo a fost o problemă mare. Eu nu mai lucrasem niciodată cu un antrenor englez, britanic. Ei au o anumită filosofie de a antrena, de a organiza tot ce înseamnă structura unei echipe", a început el.

Costel Pantilimon: „N-am putut să mă adaptez la ideile lui Sam Allardyce. Au apărut anumite conflicte între noi”

Panti a adăugat: „Pentru mine și pentru foarte mulți jucători străini, a fost un mod neînțeles de a lucra. Pe lângă joc, abuzarea de mingi lungi, n-am putut să mă adaptez la ideile lui...

Pantilimon a jucat la 4 echipe din Anglia, dar una i-a rămas la suflet: „Familia e stabilită acolo. Orașul e «british», chiar OK”
PREMIER LEAGUE
Pantilimon a jucat la 4 echipe din Anglia, dar una i-a rămas la suflet: „Familia e stabilită acolo. Orașul e «british», chiar OK”

De exemplu, aveam mai multe zile libere decât ne antrenam. După aceea, am mai lucrat cu Martin O'Neill (n.r. nord-irlandez, la Nottingham Forest)... E o chestie ciudată. Pentru britanici, era ceva obișnuit. Mulți erau pe modul «OK, câștigăm azi, avem trei zile libere». Pentru noi, străinii, era atipic, nu eram obișnuiți cu genul ăsta de abordare".

Pe acest fond s-au declanșat neînțelegerile cu Allardyce: „De acolo, cumva, au apărut anumite conflicte între noi, dar nu numai din cauza asta". L-a deranjat „cam tot modul de a structura și gestiona o echipă”.

Costel Pantilimon: „Indiferent cât de bun ai fi, antrenorul are responsabilitatea cea mai mare”

Fostul portar spune că „am avut atunci anumite discuții cu Allardyce. Nu mi-a plăcut”. A realizat însă și el mai târziu că „trebuie să te adaptezi la fiecare. Acum înțeleg mult mai bine: antrenorul e șeful care conduce și după el faci lucrurile. Indiferent cât de mare ai fi sau cât de bine poziționat ai fi în echipă, el are responsabilitatea cea mai mare.

Am înțeles mai târziu... La Forest, m-am adaptat, aveam deja această experiență și am lucrat iar cu un antrenor britanic, m-am înțeles mult mai bine cu el, am gestionat altfel această situație”.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Patru jucători din „Generația de Aur” a Islandei vor să înfrunte România la Euro! » Cei doi lideri nordici, acuzați în cazuri grave de agresiuni sexuale!
ADVERSARI EURO 2024
Patru jucători din „Generația de Aur” a Islandei vor să înfrunte România la Euro! » Cei doi lideri nordici, acuzați în cazuri grave de agresiuni sexuale!
Milionul pentru cauțiunea lui Dani Alves a fost plătit » Brazilianul a ieșit din închisoare
SPANIA
Milionul pentru cauțiunea lui Dani Alves a fost plătit » Brazilianul a ieșit din închisoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
gicapuia
gicapuia  •  26 Martie 2024, 17:34
Postat de Apophis pe 25 Martie 2024, 21:47

7 in campionat, 11 in cupa si 10 in cupa ligii. Nu-i rau avand in vedere ca alea 7 in campionat au venit in sezonul cand City a si castigat titlul. Sa nu mai vorbim ca Joe Hart era cel mai bun portar englez in perioada respectiva. Sa vedem daca Moldovan va reusi macar atatea aparitii.

Corect. Numai ca au fost 38 de etape. Eu ramin la parerea ca e putin totusi. In ceea ce-l priveste pe Moldovan ( sa nu te duca in eroare emblema Rapidului- sunt rapidist de o viata) cred ca are sanse mari sa nu prinda nici cele sapte ale lui Pantelimon. In primul rind Oblack e in primi 10 portari din lume si are doar 31 ani (o virsta "frageda" pentru un portar. In al doilea rind daca o sa joace in cupa si o sa o dea de gard, Atletico Madrid o sa-si ia un alt portar pentru rezerva lui Oblack. In al treilea rind, cu tot respectul, nici un fotblist roman din zilele noastre, indiferent de post, nu are valoare reala pentru a juca la o echipa mai sus de mijlocul clasamentului din diviziile secunde ale primelor 5 campionate din Europa. Si in alta ordine de idei eu unul m-am saturat laitmotivele ziaristilor precum " Basarab Panduru care a jucat "o viata " la Benfica, Sumudica care (asta e ! asa a iesit in limba romana) a scos pe Aston Vila, Pantelimon care ajucat 3 sezoane la City , Gigi Becali care e A1 . Nu poti sa faci un ou cit o margica si sa zici ca e de strut .

7kay
7kay  •  26 Martie 2024, 15:37

Putea să evalueze constant la o echipa din Italia sau Franța. A preferat sa aibă in CV echipe cu nume important. Putea mai mult

reddevill77
reddevill77  •  25 Martie 2024, 21:56
Postat de gicapuia pe 25 Martie 2024, 20:35

In 3 sezoane la City a aparat in 7 partide ! Dar a cistigat 3 trofee !!!! Bun tare ! ***

Omul a facut dusuri la Man City...a fost acolo cu sportivi pe care tu ii vezi la tv, cu berea intr o mina si cu semintele in cealalta. Are rost sa mai intreb ce ai facut tu in viata ta ca sa razi de omul asta ? Raspunsul il stiu oricum !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează