INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIMAVERA

Ce performanță: Chivu a câștigat Primavera cu Inter! În minutul 80, era condus de AS Roma

Cristi Chivu, 41 de ani, a câștigat campionatul Primavera cu Inter U19! A învins-o cu 2-1 în finală pe AS Roma, care a condus până în minutul 80. +22   FOTO
Cristi Chivu, 41 de ani, a câștigat campionatul Primavera cu Inter U19! A învins-o cu 2-1 în finală pe AS Roma, care a condus până în minutul 80.

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2022 23:57 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 09:28

Cristi Chivu, 41 de ani, a câștigat campionatul Primavera cu Inter U19! A învins-o cu 2-1 după prelungiri în finală pe AS Roma, care a condus până în minutul 80.

Cristi Chivu a bifat astfel prima performanță notabilă din cariera de antrenor, cu formația sub 19 a lui Inter, club de la care s-a retras din cariera de jucător profesionist la finalul sezonului 2013-2014.

Cristi Chivu a câștigat Primavera cu Inter U19!

Roma și Inter și-au împărțit ocaziile până în minutul 70, când pentru giallorossi a punctat, în urma unui corner, Vicario, lovitură de cap imparabilă pentru Rovida.

Nerazurrii aveau să egaleze în minutul 81, centrare Carboni de pe stânga, „cap” Casadei din interiorul careului.

+18 FOTO

Bulgarul Nikola Iliev, introdus de Chivu pe final, a dat lovitura în prima repriză de prelungiri, minutul 98! A combinat cu Zuberek, a înșirat câțiva apărători de la Roma și l-a executat pe Mastrantonio. 2-1, meci și trofeu pentru Inter U19!

Inter Primavera 1 a ajuns în finala play-off-ului campionatului U19 după un meci incredibil! Conduși cu 0-3 în minutul 77 de Cagliari, tinerii nerazzurri au egalat, ultimele două goluri în 90 și 90+3, și au dus meciul în prelungiri. A rămas 3-3 și Inter s-a calificat, terminând mai sus în sezonul regulat (locul 2), sarzii fiind pe 3.

Chivu a preluat-o pe Inter U19 la începutul sezonului 2021-2022. În trecut, fostul căpitan al echipei naționale a mai pregătit echipele sub 17 ani și sub 18 ani ale clubului.

4 aniau trecut de când Inter U19 nu s-a mai impus în campionatul din Primavera; în total, trupa din Milano are 10 titluri

Cristi Chivu: „Eu contez mai puțin, sunt un om rezervat”

După victoria din finala cu AS Roma, Cristi Chivu a ținut să scoată în evidență meritele jucătorilor săi. „În primul rând mă bucur pentru băieți, adevărații protagoniști, nu pentru mine. Sunt mulțumit pentru munca depusă. Am preluat acest grup în urmă cu trei ani. Am avut momente mai puțin bune, timp de multe luni nu ne-am antrenat din cauza pandemiei.

Aș vrea să subliniez acest lucru, munca grea pe care băieții au depus-o în acești doi ani, am recuperat timpul pierdut. Mă bucur pentru ei, pentru că și-au urmat un vis. Astăzi am obținut al 17-lea rezultat pozitiv consecutiv. Nu este ușor să ai un parcurs pozitiv atât de lung în sectorul tineretului. Eu contez mai puțin, sunt un om rezervat. Ei sunt cei care trebuie să sărbătorească”, a spus Cristi Chivu pentru internews.it.

AS Roma - Inter: echipele de start

ROMA (3-4-1-2): Mastrantonio - Ndiaye, Vicario, Feratovi - Missori, Faticanti, Tripi, Rocchetti - Volpato - Satriano, Cherubini
Rezerve: Baldi, Del Bello, Morichelli, Voelkerling Persson, Tahirovic, Oliveras, Cassano, Louakima, Pagano, Padula, Keramitsis, Pisilli
Antrenor: De Rossi

INTER (4-3-1-2): Rovida - Silvestro, Moretti, Hoti, Carboni F. - Casadei, Sangalli, Fabbian - Peschetola - Jürgens, Abiuso
Rezerve: Basti, Botis, Iliev, Fontanarosa, Nunziatini, Grygar, Dervishi, Pelamatti, Owusu, Zuberek, Carboni
Antrenor: Cristi Chivu

Cum arată un antrenament al lui Cristi Chivu la Inter U19:

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Manchester United plusează pentru jucătorul Barcelonei: salariu mult peste cel primit de Cristiano Ronaldo!
ANGLIA
Manchester United plusează pentru jucătorul Barcelonei: salariu mult peste cel primit de Cristiano Ronaldo!
Dan Petrescu, poveste de pomină cu prințul Bruneiului: „Ne-a dat o pungă. Noi voiam ceasuri Rolex, când colo...”
AMINTIRI
Dan Petrescu, poveste de pomină cu prințul Bruneiului: „Ne-a dat o pungă. Noi voiam ceasuri Rolex, când colo...”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
mishu_74
mishu_74  •  01 Iunie 2022, 14:49
Postat de palominocreek pe 01 Iunie 2022, 07:58

Bravo Chivu! Dacă începeai în România erai deja dat afară de la 4 echipe și înjurat pe toate forumurile

asa, probabil ca e injurat pe toate forumurile din Italia. doar fiecare tara are ratatii sai. una peste alta, bravo lui, omul e un campion, s-a vazut de pe vremea cand era jucator. cred ca e ultimul jucator adevarat de fotbal al Romaniei.

palominocreek
palominocreek  •  01 Iunie 2022, 07:58

Bravo Chivu! Dacă începeai în România erai deja dat afară de la 4 echipe și înjurat pe toate forumurile

bigdeal
bigdeal  •  01 Iunie 2022, 03:33

Bravo Chivu! Felicitari!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close