INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CIPRU

EXCLUSIV Cristi Manea, captiv în Cipru, episodul al 6-lea » Cum ar putea scăpa fundașul de calvarul prin care trece

Cristi Manea, ex-CFR Cluj & FCSB
Cristi Manea, ex-CFR Cluj & FCSB

Articol de - Publicat sambata, 29 august 2020 07:58 / Actualizat sambata, 29 august 2020 14:07

Cristi Manea (23 de ani) n-a rămas la CFR Cluj, nu joacă nici la Apollon. El a revenit la statutul care i-a măcinat cariera în ultimii 5 ani.

GALERIE FOTO A spus „DA!” Cristi Manea i-a oferit inelul vloggeriței Irina Deaconescu, după un an de relație

Indiferent cum ar juca, Cristi Manea nu scapă de Apollon Limassol. Din 2015, de când Viitorul l-a vândut în Cipru, fundașul e prizonier în contractul acesta. Joacă doar sub formă de împrumut câte un sezon, după care trebuie să revină în proprietatea lui Apollon.

Nici la Limassol nu e folosit, întrucât achiziționarea lui de către Apollon a constituit doar un pretext pentru afacerea unor impresari cu influență asupra clubului cipriot. Agenții sperau să obțină profit cu Manea, dar el nu este, în realitate, jucătorul lui Apollon. Legătura cu clubul din Limassol o reprezintă doar contractul și atât, nu a bifat vreun minut acolo în 5 ani, nici măcar nu s-a antrenat vreodată cu echipa aceea!

Apollon nu vrea să-l mai împrumute

După ce i-a expirat cel mai recent împrumut, la CFR, a revenit la așteptarea prin care a trecut în fiecare vară de când e jucătorul ciprioților. Situația de acum e un pic diferită de aceea din verile trecute. De data asta, acordul lui Cristi cu Apollon mai e valabil doar un sezon. Din motivul acesta, un împrumut nu mai este o opțiune simplă.

Proprietarii lui Manea ar fi de acord să-l mai împrumute doar dacă el ar semna prelungirea angajamentului, ceea ce jucătorul nu își dorește. Singura scăpare din capcana în care se află încă din 2015 ar constitui-o transferul definitiv

Impresarii ar recupera o parte din suma pe care au achitat-o când l-au cumpărat de la Hagi, 2,5 milioane de euro!, fotbalistul ar putea să-și continue cariera normal, fără să se mai antreneze de unul singur în fiecare vară, în așteptarea unui împrumut nou.

Deocamdată nu evoluează nici pentru vechea echipă, CFR, care a început sezonul și în campionat, și în cupele europene, nici pentru clubul cu care se află, teoretic, sub contract. Apollon a jucat joi în Europa League, a câștigat cu 5-1 partida cu Saburtalo Tbilisi, una în care a apărut un alt român, Florentin Matei, utilizat 73 de minute. Matei a pasat la unul dintre golurile ciprioților, calificați în turul al doilea preliminar din Europa League.

8 meciuri și un golare Cristi în naționala de seniori. Din cauza situației contractuale complicate în care se află, el a bifat o singură selecție în ultimii doi ani, la 1-2 cu Suedia

7 meciuria înregistrat Manea în sezonul trecut din L1, două la FCSB și cinci la CFR. La FCSB a intrat rapid în dizgrația lui Becali, la Cluj a ajuns când vișiniii își aduseseră deja fundași dreapta: Susici, Ciobotariu, Burcă

CFR Cluj - Sepsi, match preview: tot ce trebuie să știi

Alte știri despre stranieri:

VIDEO Claudiu Keșeru, numărul 1 în Europa League » Un gol marcat de atacantul român, ales drept cel mai frumos al sezonului!

Ruptură definitivă: Ajax îl vinde pe Răzvan Marin în Serie A! Câți bani pierd olandezii

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
931161410281751
Radulescu Remus  •  30 August 2020, 09:54

Marele manager Hagi.nu este singurul jucator vand prin intermediul unei cutii postale

2254271094823421
Michele Marinela  •  30 August 2020, 07:02

Doar Hagi poate sa rezolve situatia. Cand a luat banii pe Manea, a fost bine. De ce nu se face lumina in acesta afacere oneroasa? Unde este FRF, justitiarul fotbalului romanesc? Sau UEFA?

fuller
fuller  •  29 August 2020, 18:49

Se pare ca Manea a fost sacrificat pentru interesele lui Hagi. Nu stiu cine este impresarul lui Cristi Manea, insa ar fi trebuit sa renunte la el de mult timp, daca a dat dovada de atara incompetenta. E pacat, pentru ca asta ar fi trebuit sa fie perioada lui de afirmare.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close