INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PORTUGALIA

Cristian vs Cristiano » Atacantul român urmărit din 2005 de Gazetă joacă împotriva idolului său, Cristiano Ronaldo

Cristian Ponde joacă împotriva idolului său, Cristiano Ronaldo. Foto: Instagram
Cristian Ponde joacă împotriva idolului său, Cristiano Ronaldo. Foto: Instagram

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2023 11:59 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 13:41

Cristian Ponde, 28 de ani, descoperit de GSP când s-a transferat de la Olhanense la Sporting Lisabona, în 2005, a visat în adolescență să îl urmeze pe Cristiano Ronaldo (38 de ani). Acum, la Farense, va juca împotriva lui Cristiano și Al-Nassr pe 14 iulie, în primul amical al verii.

Cristian Ponde are 28 de ani și a promovat în primăvară cu Farense în elita Portugaliei. Unul dintre cei mai buni jucători ai echipei din Faro, aripă dreaptă, opt goluri și șase assisturi în 30 de meciuri sezonul trecut.

Hakim Abdallah, despre cum „mâna destinului” l-a adus la Dinamo: „La 3 zile după meci, m-au sunat de la club. Ce ciudat!”
DINAMO
Hakim Abdallah, despre cum „mâna destinului” l-a adus la Dinamo: „La 3 zile după meci, m-au sunat de la club. Ce ciudat!”

Cristian Ponde, întâi cu Cristiano Ronaldo, apoi contra lui Sporting

Pe 14 iulie, atacantul născut în Maramureș și venit în Peninsula Iberică de mic, alături de părinți, își întâlnește idolul, fotbalistul care l-a inspirat când era copil. Are meci mare în amicalul de debut al verii, împotriva lui Al-Nassr și a lui Cristiano Ronaldo, pe „Algarve”, un stadion cu 30.000 de locuri.

Cinci zile mai târziu, va evolua contra lui Sporting Lisabona, prima formație a carierei sale, clubul pentru care a semnat întâiul contract profesionist.

Cristian Ponde, comparat cu Cristiano Ronaldo

Gazeta i-a urmărit cariera încă din 2005, când era doar un puști de 10 ani, la „piticii” lui Olhanense, tot în sudul Portugaliei. Deși mai avea oferte de la Chelsea și Benfica, a ales atunci Sporting, crescând la Academia Alcochete (numită între timp chiar Cristiano Ronaldo).

„Cristianinho”, a titrat GSP pe copertă în 2005. Și jurnaliștii lusitani l-au comparat ulterior cu Ronaldo, mai ales că fusese descoperit de scouterul care îl depistase și pe Cristiano. Ponde a purtat tricoul alb-verzilor și al naționalelor portugheze de juniori (U17, U18 și U19), după ce a primit cetățenia în 2011.

Cristian vs Cristiano » Atacantul român urmărit din 2005 de Gazetă joacă împotriva idolului său, Cristiano Ronaldo
Cristian Ponde în tricoul lui Sporting Lisabona. Foto: Raed Krishan

Cristian Ponde a debutat la prima echipă a „leilor” lui Sporting

Promovat la seniorii lui Sporting de Leonardo Jardim în vara lui 2013, la 18 ani, marcând la 3-3 cu Penarol Montevideo într-un turneu din Canada, atacantul a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept în martie 2014. În ianuarie 2015, a debutat oficial la „lei”, în Cupa Ligii Portugaliei, cu Marco Silva antrenor.

În 2018, a părăsit clubul din Lisabona, dar iată-l acum, după cinci ani (a mai jucat la Karpati Lvov, Grasshopper Zurich și, din 2021, la Farense), în prima ligă a țării sale. Gata să înfrunte pe Sporting, întâi în amicalul din 19 iulie, apoi în campionat. 

Citește și:

Gianluigi Buffon e dorit în Arabia Saudită » Ofertă uluitoare pentru portarul de 45 de ani

Dinamo a cedat pe final cu Zalaegerszeg » Concluziile amicalului, cum s-au mișcat achizițiile

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  04 Iulie 2023, 17:54

"Cristian Ponde, 28 de ani, descoperit de GSP" :)))))))) penibili

Dino
Dino  •  03 Iulie 2023, 15:20

„Cristianinho”, a titrat GSP pe copertă în 2005. " Aratati un articol din GSP din 2005 in care ati mentionat acest baiat, avea 10 atunci. A stai ca arhiva e la voi....am inteles acum....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează