INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  COREEA DE SUD

Dan Petrescu, neschimbat! Se plânge și la victorii în Coreea de Sud: „Rotația jucătorilor e imposibilă”

Dan Petrescu, neschimbat! Se plânge și la victorii în Coreea de Sud. Foto: Captură YouTube
Dan Petrescu, neschimbat! Se plânge și la victorii în Coreea de Sud. Foto: Captură YouTube

Articol de - Publicat luni, 17 iulie 2023 15:32 / Actualizat luni, 17 iulie 2023 18:18

Încă o victorie pentru Dan Petrescu la Jeonbuk, 1-0 cu Suwon, e neînvins de cinci meciuri în Coreea de Sud, dar antrenorul e nemulțumit că are prea mulți accidentați și nu poate face înlocuiri așa cum vrea de la un meci la altul. A apreciat doar debutul lui Nana Boateng, adus de la CFR Cluj.

Dan Petrescu, 55 de ani, continuă seria pozitivă la Jeonbuk. După eșecul de la debut, 0-2 cu Gwangju, antrenorul a avut cinci partide la rând fără înfrângere, patru victorii (una în Cupă) și o remiză, apropiindu-se de podium. E pe 4 în campionat, la egalitate de puncte cu FC Seoul, locul 3.

Probleme și la Stadionul „Arcul de Triumf”: s-a pierdut garanția de 5 ani! » Motivul e incredibil
ARCUL DE TRIUMF
Probleme și la Stadionul „Arcul de Triumf”: s-a pierdut garanția de 5 ani! » Motivul e incredibil

Dan Petrescu: „Alții schimbă câte șapte-opt jucători”

Deși rezultatele sunt bune, Petrescu rămâne supărat. De când a venit, s-a plâns mereu de accidentări. Și duminică, după 1-0 cu Suwon. 

„Alte echipe schimbă câte șapte-opt jucători de la un meci la altul, eu pot doar trei-patru. Mi-e foarte greu. Din cauza problemelor legate de accidentări, rotația nu este posibilă, nu așa cum aș vrea eu”, a declarat tehnicianul presei sud-coreene, spunând că ultimul succes a fost „cel mai dificil joc de când sunt aici”. A învins, „dar l-a salvat defensiva solidă”, scrie cotidianul local Chosun.

VIDEO. Dan Petrescu, victorie ca-n era CFR la Jeonbuk

Dan Petrescu l-a criticat pe brazilianul Gustavo

Nu e mulțumit de unii jucători. Unul dintre ei e brazilianul Gustavo, 29 de ani, ex-Corinthians. Pe 12 iulie, după 2-2 în deplasare cu Daejeon, când sud-americanul eșuase iar în fața porții, Petrescu l-a criticat voalat: „Pentru un vârf, golurile sunt esențiale. Și el nu înscrie”.

Gustavo i-a răspuns weekend-ul trecut, marcând golul de trei puncte. Spre final însă, după o ratare incredibilă, l-a făcut pe Dan să se arunce în genunchi, disperat, în fața băncii de rezerve. „Probabil că era prea obosit”, a încercat antrenorul să explice eroarea brazilianului.

Nana Boateng: „Mi-a fost ușor să iau o decizie, l-am avut doi ani antrenor pe Dan Petrescu”

Petrescu a avut duminică și un motiv de bucurie. Debutul lui Nana Boateng, noul „închizător” al lui Jeonbuk transferat de la CFR Cluj cu două milioane de euro. Pe el l-a lăudat: „Un meci fantastic”.

Mijlocașul în vârstă de 29 de ani spune că a acceptat imediat când tehnicianul l-a căutat la telefon, invitându-l în Coreea de Sud: „L-am avut doi ani antrenor pe Dan Petrescu. Mi-a fost ușor să iau o decizie”. 

Am venit doar de zece zile în Coreea de Sud. Îmi place tot, mai puțin căldura mare. Am jucat un singur meci, vreau să mă adaptez rapid pentru a-mi demonstra calitățile. 

- Nana Boateng, mijlocaș Jeonbuk

Citește și:

Dan Șucu sparge banca pentru transferul verii! Rapid începe ofensiva pentru starul lui Hagi

Becali a făcut radiografia transferurilor: „Djokovic e cel mai bun de la mijloc”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
VanBasten
VanBasten  •  17 Iulie 2023, 16:53

Caracterul omului nu se schimba in functie de campionatul in care activeaza.

laurkro
laurkro  •  17 Iulie 2023, 16:13

Nu-l prinde iarna pe ***. Penibil om, jenant caracter.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează