INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

Dan Petrescu, înapoi în Superligă? E în pericol la Jeonbuk: „Ar putea fi ghilotina!”

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2024 09:32 / Actualizat sambata, 30 martie 2024 11:16

Jeonbuk Hyundai Motors a făcut egal, 2-2, cu Ulsan Hyundai, în campionatul intern K League 1. N-a mai câștigat de 7 meciuri.

Lui Dan Petrescu nu-i merge deloc bine în Coreea de Sud. Sâmbătă dimineață s-a împiedicat din nou cu Jeonbuk Hyundai Motors, echipa pe care o pregătește: 2-2 contra lui Ulsan Hyundai, în campionat. A 7-a partidă la rând fără victorie în toate competițiile!

Ilie Dumitrescu îi scoate din lupta la titlu: „Complicat, greu să mai lupte! Să se concentreze la Corvinul”
PLAY-OFF
Ilie Dumitrescu îi scoate din lupta la titlu: „Complicat, greu să mai lupte! Să se concentreze la Corvinul”

Echipa lui Dan Petrescu a fost condusă la un moment dat cu 2-0

Oaspeții au condus la un moment dat cu 2-0, goluri Lee Dong-gyeong (22) și Kim Ji-hyeon (40), însă jucătorii „Bursucului” au avut o revenire puternică și au reușit să scoată un punct, grație reușitelor lui Lee Dong-jun (45+2) și Moon Seon (70).

Jeonbuk se află momentan pe poziția a 9-a în clasament, din 12 echipe, poziție care duce în play-out-ul pentru evitarea retrogradării. Presa sud-coreeană a avertizat încă dinaintea partidei cu Ulsan Hyundai că Dan Petrescu este în pericol.

Presa sud-coreeană: „Petrescu tremură”

„Meciul poate fi o ghilotină care să decidă soarta antrenorului Petrescu. Jeonbuk, într-o criză mai rea decât un coșmar, Petrescu tremură!", scria publicație Oh My News.

Fostul antrenor al CFR-ului a preluat-o la mijlocul sezonului trecut pe Jeonbuk Hyundai, de nouă ori campioană a Coreei de Sud. Cu el pe bancă, echipa a terminat stagiunea pe locul 4, dar, fiind un sezon de tranziție, situația a fost acceptată. Numai că revenirea în frunte întârzie.

Mai mult, la parcursul modest din campionat s-a adăugat și eliminarea din sferturile AFC Champions League, tot în fața lui Ulsan Hyundai!

Ultimele 7 meciuri oficiale disputate de Jeonbuk Hyundai Motors

  • 1-1 (d) cu Pohang Steelers (retur optimi AFC Champions League)
  • 1-1 (a) cu Daejeon Hana (campionat)
  • 1-1 (a) cu Ulsan Hyundai (tur sferturi AFC Champions League)
  • 1-1 (d) cu Suwon FC (campionat)
  • 0-1 (d) cu Ulsan Hyundai (retur sferturi AFC Champions League)
  • 0-1 (d) cu Gimcheon Sangmu (campionat)
  • 2-2 (a) cu Ulsan Hyundai (campionat)

Dan Petrescu: „Susținătorii au întotdeauna dreptate”

Anterior remizei cu Ulsan, după sincopa cu Gimcheon Sangmu (0-1), tot în campionat, suporterii au avut o discuție aprinsă cu jucătorii și cu Dan Petrescu. „Îmi pare rău pentru suporterii noștri.

Cred că susținătorii au întotdeauna dreptate. Sunt oameni care plătesc bani mulți pentru a ne vedea, care își dedică timpul liber să ne sprijine. Știu cât suflet pun pentru Jeonbuk. E corect ceea ce au spus", a declarat Petrescu, atunci, la conferința de presă.

Înapoi în Superligă?

Dan Petrescu ar putea reveni în Liga 1 chiar la CFR Cluj pentru un al patrulea mandat pe banca ardelenilor. „Feroviarii” au șanse mici să câștige titlul, iar participarea în cupele europene e și ea în pericol, la fel ca postul lui Adrian Mutu.

O altă variantă poate fi Universitatea Craiova, unde Mihai Rotaru ia în calcul înlocuirea lui Ivaylo Petev la finalul sezonului.

VIDEO. IOANIȚOAIA LA ZI » Directorul Gazetei Sporturilor, despre lupta la titlu: "CFR este condamnată să câștige. Cine pierde în U Craiova - Rapid riscă să piardă și locul doi. Farul-FCSB este un meci de 1X2"

Mai puteți citi:

Descoperiţi-l pe omul Elias Charalambous! Interviu exclusiv cu antrenorul cipriot în ziua în care împlineşte un an pe banca FCSB-ului: „Voiam să fiu gangster!” + Dezvăluie cum a devenit religios: „Am rămas șocat! Atunci am început să cred”

„O altă lovitură pentru falsa Steaua București” » Ce scriu britanicii despre războiul CSA vs. FCSB

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
Cristian73
Cristian73  •  30 Martie 2024, 16:36

Și ăsta se visa antrenor la Chelsea!:))) La CFR era bun, că blaturile erau în floare. Păcat că își pătează cariera de fotbalist fabuloasă!

legio.sud
legio.sud  •  30 Martie 2024, 16:35
Postat de atacama pe 30 Martie 2024, 14:35

SPER CA NU SE INTOARCE.AR FI O MOCIRLA SI MAI MARE CU PETRESCU IN LIGA 1 .

Păi s-a “ specializat “ în retrogradări omul … ar fi perfect la frânarii clujeni poate îi falimentează .

papora
papora  •  30 Martie 2024, 16:34
Postat de vivi.napoca1_ pe 30 Martie 2024, 15:12

Nu am crezut ,dar iată ca am început sa- l regret pe Dan Petrescu ,dupa cum se prezintă CFR acum !

da ce ai visat vivi??că nu mai poate lua unul, sau mai multe campionate??

Vezi toate comentariile (8)
Comentează