INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

UPDATE EXCLUSIV Ultimele detalii de la negocierile Dan Petrescu - Kayserispor! Ce decizie se pregătește să ia antrenorul

Dan Petrescu // FOTO: Imago
Dan Petrescu // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 08:02 / Actualizat miercuri, 06 ianuarie 2021 13:00

Dan Petrescu e în negocieri avansate cu Kayserispor, ultima clasată în Turcia, și e ademenit cu un salariu bun și cu prime imense.

UPDATE 12:50: Dan Petrescu, tentat să refuze oferta lui Kayserispor

În aceste momente, Dan Petrescu e mai degrabă tentat să refuze oferta, anunță sursele Gazetei Sporturilor. Turcii încă mai speră totuși într-un răspuns pozitiv din partea antrenorului care a luat titlul de trei ori în Liga 1. 

Într-un sondaj pe pagina Gazetei Sporturilor, fanii au votat și au răspuns la întrebarea „Dan Petrescu, la ultimul loc din Turcia! Cum ți se pare alegerea românului?”.

Dintre cei 7.194 de cititiori, 4.805 (66%) au fost de părere că decizia e una rea și că Petrescu ar trebui să aștepte o ofertă de la un club mai mare. Doar 2.389 de fani sunt de părere că Dan Petrescu ar face bine dacă s-ar duce la ultima clasată din Turcia, pentru că ar reveni mai repede în antrenorat. 

Știrea inițială:

Presa din Turcia a anunțat că Petrescu va fi noul antrenor al lui Kayserispor într-un moment în care fostul fundaș dreapta încă nu semnase contractul cu „lanterna" din SuperLig. Dan are oferta și trebuie să se hotărască astăzi sau propunerea nu o să mai fie valabilă! Echipa e ultima în clasament, deci obiectivul lui Petrescu ar fi salvarea de la retrogradare. Datele financiare sunt mai tentante decât este situația din clasament a lui Kayseri.

Înțelegerea se întinde pe un an și jumătate, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Până la finalul actualului an competițional, Petrescu va încasa 400.000 de euro din salarii, adică 50.000 de euro lunar, plus 100.000 de euro la semnătură!

În stagiunea următoare, Dan Petrescu va câștiga 850.000 de euro, net! Aceeași sumă ar urma să fie virată în conturile „Bursucului" și în sezonul 2022/'23, însă numai dacă gruparea turcă va decide să activeze clauza de prelungire a contractului. Extinderea acordului e opțională, în funcție de opinia clubului despre tehnicianul român. 

500.000 €avea Petrescu pe sezon la CFR, în Turcia îi este oferită suma aceasta pentru o jumătate din stagiune

3 românisunt legitimați la Kayseri: Silviu Lung, Cristi Săpunaru și Denis Alibec. Primii doi evoluează de trei ani în Turcia, au ajuns la Kayseri în momentul în care Șumudică a semnat cu galben-roșii, Alibec a fost achiziționat de la Astra recent

7 meciuria jucat Alibec la Kayserispor, pentru care nu a marcat niciun gol. Turcii au plătit un milion de euro în schimbul internaționalului român, după un sezon în care el înscrisese de 14 ori pentru Astra în Liga 1

Primele pe care le poate încasa Petrescu de la Kayseri:

  • 100.000 € pentru salvarea clubului de la retrogradare în acest sezon
  • 100.000 € dacă echipa termină în primele 5
  • 200.000 € dacă Petrescu va câștiga Cupa Turciei
  • 500.000 € pentru câștigarea campionatului
  • 500.000 € pentru calificarea lui Kayseri într-o grupă europeană

Condiții excelente, rezultate dezastruoase

Kayserispor e un club mai bun decât era atunci când Marius Șumudică se afla acolo. Proprietarul a fost schimbat între timp și a fost finalizată construirea unui cantonament nou, cu cele mai bune condiții de pregătire. Transformarea nu a avut deloc efecte în campionat. Kayseri a retrogradat la sfârșitul ediției trecute și a rămas, până la urmă, în prima ligă doar fiindcă a fost mărit numărul cluburilor de la 18 la 21. 

Echipa e a 21-a acum, cu zece puncte. Prima care se salvează, Gencler, e a 17-a și are 16 puncte, deci distanța până la evitarea retrogradării nu ar fi foarte mare. Kayseri va evolua azi în deplasare, la Denizli, o contracandidată, a 19-a clasată.

VIDEO Ce spune Dan Petrescu despre grupa României din preliminariile CM 2022

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Turcii îi fac toate poftele lui Șumudică » Transfer important anunțat la Gaziantep: un atacant trecut pe la Milan și Chelsea!

PSG începe curățenia în lot după aducerea lui Pochettino » Cei 5 jucători de pe lista neagră

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
bavaria
bavaria  •  06 Ianuarie 2021, 15:32

ca de obicei, nu aveti nici macar o frantura de informatie despre preluarea de catre Dan Petrescu a echipei din Turcia,doar mergeti pe supozitii...daca le nimeriti atunci e ok,daca gresiti(ca de obicei) atunci o "intoarceti" cu o alta stire inventata. halal ziaristi

stoichkov5
stoichkov5  •  06 Ianuarie 2021, 14:31
Postat de Florin Alexandru pe 06 Ianuarie 2021, 14:04

Se vede dupa cum scri ca esti un *** nefunctional

scri? mai mult de 4 clase nu ai.

557359368547447
Florin Alexandru  •  06 Ianuarie 2021, 14:04

Se vede dupa cum scri ca esti un *** nefunctional

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează