INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRF

Antrenorul român care a avut un discurs incredibil în Arabia Saudită nu a fost testat la licențiere: „Nu poate comunica în nicio limbă străină”

Daniel Borugă
Daniel Borugă

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2023 17:33 / Actualizat luni, 03 aprilie 2023 17:51

Daniel Borugă, antrenorul devenit "celebru" pentru halucinantul său discurs în limbile „gimnastică”, română și engleză, nu a fost examinat de FRF la acest capitol, în cadrul cursului în urma căruia a obținut Licența A

Clipul video cu antrenorul român Daniel Borugă dând indicații de-a valma în limba română și o pseudo-engleză jucătorilor de la echipa de tineret a celor de la Osod Al Medina (liga a 2-a, Arabia Saudită) a stârnit comentarii, dar și indignare în lumea fotbalului din România.

Mulți s-au întrebat cum a trecut examenul de limbă străină când a obținut licența. În urma demersului Gazetei Sporturilor, FRF a răspuns că "domnul Daniel Borugă a absolvit în decembrie 2019 cursul de Licență UEFA A. 

La momentul acela, nu a existat testare pentru limba străină, nici la admitere, nici la absolvire". Nu s-a mai precizat dacă acum, la cursurile de licențiere din cadrul respectivului for, există un asemenea examen de limbă străină. 

Însă surse din lumea fotbalului susțin că nici acum nu este prevăzut în programă un astfel de test.

Aceleași surse explică: "În România, legislația muncii prevede că poți obține calificarea de antrenor, doar dacă ai absolvit o facultate, o școală postliceală sau un curs recunoscut în acest domeniu, unde se studiază limbile străine. 

Normal, în baza acestei diplome, te prezinți la specializarea oferită de FRF. Înainte, mulți veneau și se înscriau la licențiere fără să li se ceară dovada calificării ca antrenor. Se presupunea că o au. 

Și așa apar cazuri precum al lui Daniel Borugă, care nu poate comunica în nicio limbă străină. Acum nu mai e posibil asta, la înscrierea pentru licențiere li se cere tuturor dovada că sunt antrenori".

Daniel Borugă nu e doar antrenor la "tineretul" celor de la Osod Al Medina, ci și secundul lui Augustin Călin la formația de seniori a clubului saudit. Sursele Gazetei susțin că Daniel Borugă ar fi absolvit în 2010 cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

E decis! Mircea Lucescu se desparte de Dinamo Kiev la vară  » Clubul ucrainean îi caută deja un înlocuitor
UCRAINA
E decis! Mircea Lucescu se desparte de Dinamo Kiev la vară » Clubul ucrainean îi caută deja un înlocuitor
„Inter va apela la Cristi Chivu!” » Anunț uriaș făcut de Gazzetta dello Sport
Inter
„Inter va apela la Cristi Chivu!” » Anunț uriaș făcut de Gazzetta dello Sport

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
paolo15
paolo15  •  04 Aprilie 2023, 08:06

Bai, agricultorule! Dacă ești arbitru UEFA, în ce limba te adresezi jucătorilor?

contrabas3
contrabas3  •  03 Aprilie 2023, 23:02

Bun, am înțeles. Dar ce rezultate are omul? Dacă se descurcă în meseria lui, să vorbească ce limbă vrea! Succes în tot ce faci, Daniel Buruga!

nealiniatul
nealiniatul  •  03 Aprilie 2023, 21:20

Voi oare, gsp, ginditi ca ce scrieti voi aici vad si altii de afara? Ce daca nu stie ala limbi straine? O fi vreun academician sau ceva? Iar voi , unii care ziceti ca stiti limbi straine sunteti vai de mama voastra. Marea majoritate dintre voi nu va puteti face intelesi la o discutie un pic mai mult decit banala.. Terminati cu aroganta si opriti-va din baraia asta de joc.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close