INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Darius Ghindovean, românul care a uimit Germania la MSV Duisburg: „E plin de surprize!”

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2019 15:45

Darius Dacian Ghindovean îți sare în ochi. Și nu doar datorită numelui său. Părul blond și înclinația spre extravaganță sunt primele care atrag atenția asupra românului de 17 ani, dar în spatele acestora e mult mai mult.

A plecat în Germania acum trei ani. Primul său club: SC Kapellen-Erft. A devenit repede clar că are foarte mult talent. După numai un an, MSV Duisburg și-a asigurat serviciile puștiului atunci în vârstă de 15 ani. 

În primii ani, el a ieșit în evidență mai ales prin assisturile sale. La Under 17 era folosit în special în linia mediană. În acest sezon, la Under 19, antrenorul Engin Vural l-a pus să joace atacant central. Ceea ce nu l-a deranjat deloc: „Sunt un jucător sârguincios, pot juca pe mai multe posturi”. 

De asta s-au putut convinge și suporterii, la recentul 3-1 cu VfL Bochum. Cu un gol și o pasă decisivă, el a fost omul meciului. „Am fost un pic obosit și n-am jucat pre bine”, a declarat, cu modestie, Ghindovean. La asemenea realizări, o afirmație neobișnuită.  

Îți face plăcere să-l urmărești pe Ghindovean jucând. Impresionează cu jocul său ingenios. Face lucruri la care adversarul nu se așteaptă. Băiatul are și obiective clare: „Vreau să marchez 4 goluri, să dau 10 assisturi și să joc șase meciuri pentru naționala României”

Ghindovean a bifat deja un meci pentru naționala României, iar debutul a fost impresionant. A înscris un gol contra Ungariei și a contribuit astfel la victoria naționalei U19 cu 3-1.  

S-a vorbit mult despre el, ceea ce ar putea atrage atenția altor echipe, însă jucătorul spune că Duisburg nu trebuie să-și facă probleme: „MSV rămâne prima opțiune”. Contract mai are aproape un an, iar prelungirea lui e din ce în ce mai probabilă. 

Ghindovean are și un idol neobișnuit. Nu e Ronaldo, Messi sau Mbappe, ci Lothar Matthaus. „Darius e plin de surprize și poate deveni un jucător foarte interesant pentru MSV Duisburg”, scrie publicația reviersport.de.

VEZI ȘI:

Cosmin Moți e supărat după remiza lui Ludogoreț: „Rezultatul e bun. Pentru Maribor!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează