INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GSP LIVE

EXCLUSIV GSP LIVE. Confesiunile lui Pantilimon. De ce nu a mai jucat în finala Cupei Angliei: „Am simțit o mare dezamăgire, aveam șansa să câștig ultimul trofeu care-mi lipstește”

Costel Pantilimon trebuia să fie titular, dar a fost ales tot Joe Hart
Costel Pantilimon trebuia să fie titular, dar a fost ales tot Joe Hart

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 12:19

Costel Pantilimon (33 de ani), fost portar la Manchester City, a vorbit la GSP Live despre un moment delicat din carieră, petrecut în 2013 la City, înainte de finala Cupei Angliei. 

  • CONTEXT: Costel Pantilimon fusese anunțat public titular de către Roberto Mancini, antrenorul „cetățenilor”, în finala Cupei Angliei din 2013, împotriva lui Wigan. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar pe foaia de joc a apărut ca titular Joe Hart, spre surprinderea tuturor. 
  • Manchester City a pierdut acea finală, cu Joe Hart în poartă, scor 0-1.

Costel Pantilimon a povestit la GSP Live despre tot ce s-a întâmplat în acel moment. 

„Toată săptămâna premergătoare meciului a fost o presiune mediatică foarte mare. Eu și Joe aveam o relație foarte bună, dar de mult ori influențele din afară te fac să gândești altfel. Singura competiție pe care o mai puteam câștiga era Cupa Angliei, era presiune foarte mare, cu două ore înainte de joc a venit antrenorul cu portari la mine în cameră și cu o părere de rău... A fost o mișcare mai mult forțată de către presiunea mediatică.

Mancini mi-a spus că el nu dă explicații, dar era chestia asta, discuția asta generală ... «Îl bagă pe Joe, nu-l bagă?». Prea multe nu a putut să-mi spună, doar că mi-am dat seama că îi părea rău. Îți dai seama că am simțit și eu o mare dezamăgire, acum am trecut peste. Aveam șansa să-mi trec unicul trofeu care îmi lipsește din palmares. Am înțeles exact situația și nu aș putea să rămân cu ranchiună pe cineva”.  

Ce i-a spus Mancini

Pantilimon a dezvăluit și ce a discutat cu Roberto Mancini, antrenorul de atunci al lui Man City. 

„Mancini e iarăși un om foarte echilibrat, să-l alegi pe Pantilimon dintre atâția portari, doar pentru că ai văzut un potențial în el, pentru mine a fost ceva extraordinar. Mi-a spus într-adevăr că îi pare rău. El de obicei nu dădea explicații jucătorilor, e genul de antrenor care ia decizii și nu dă înapoi, nu oferă explicații. A făcut chestia asta cu mine, mi-a spus că îi pare rău și pentru mine a fost îndeajuns. Dacă tu știi în sinea ta că nu a fost corect ce ai făcut, pentru mine e ok și am înțeles. Nu pot să șterg cu buretele ceea ce a făcut pentru mine. Tu puteai să iei pe oricine din lume, dar m-ai ales pe mine, pentru mine...” 

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

De ce a ales Deac să rămână la CFR și s-o refuze pe FCSB: „Becali îmi plătea mult mai mult”

MISIUNE IMPOSIBILĂ?! Pariul nebun al lui Ciprian Deac: „Vreau să devin cel mai longeviv jucător din istoria Ligii 1”. Ce legendă conduce topul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
belane
belane  •  03 Aprilie 2020, 15:32
Postat de Razvan Vasilache pe 03 Aprilie 2020, 15:13

"Aveam șansa să-mi trec unicul trofeu care îmi lipsește din palmares. " Pai ce trofeu? Ca a castigat Wigan cu 1-0...

pai daca apara el nu mai pierdeau...si devenea omul meciului...si isi castiga dreptul de titular incontestabil...si inchidea poarta intreg sezonul...si ajungea cel mai bun portar din premier league...etc. si uite asa ajunge pe calea lui Victoras Iacob (toate cele bune saracu')

10153442649203112
Razvan Vasilache  •  03 Aprilie 2020, 15:13

"Aveam șansa să-mi trec unicul trofeu care îmi lipsește din palmares. " Pai ce trofeu? Ca a castigat Wigan cu 1-0...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează