INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Declaraţie uimitoare făcută de Gică Popescu: ”Dacă Johan Cruyff ar fi fost femeie, aş fi cerut-o în căsătorie în fiecare zi” :O

Aceasta este imaginea cu care și-a ilustrat ”As” interviul cu Gică Popescu
Aceasta este imaginea cu care și-a ilustrat ”As” interviul cu Gică Popescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 august 2012 16:49

Presa spaniolă a pus ochii pe foşti mari internaţionali români. Dacă ”Marca” i-a dedicat sîmbătă un amplu material lui Cosmin Contra în rolul de nou antrenor la Fuenlabrada (citeşte AICI), ”As” a publicat azi un interviu larg cu Gică Popescu.

Unul dintre subiectele abordate a fost Johan Cruyff. Întrebat ce-şi aminteşte de primul său sezon la FC Barcelona, totodată ultimul al olandezului pe banca ”blaugrana”, Popescu a făcut o declaraţie surprinzătoare: ”Dacă Johan Cruyff ar fi fost femeie, aş fi cerut-o în căsătorie în fiecare zi”.

2 sezoane a evoluat Gică Popescu la FC Barcelona, între 1995 şi 1997. A sosit de la Tottenham, a plecat la Galatasaray
8 ani a antrenat-o Cruyff pe FC Barcelona, în perioada 1988-1996, cînd a creat celebrul Dream Team

Apoi a precizat: ”Nimeni nu m-a făcut să joc cu atîta încredere precum Cruyff. Îmi pare foarte rău că nu am putut lucra mai mult cu el. Este tehnicianul care mi-a plăcut cel mai mult în cariera mea. Mereu mă întreb de ce nu a continuat ca antrenor. Fotbalul nu-şi permite să piardă un om precum Cruyff”.

Ce a mai zis Gică Popescu
Despre prezent:
Am o afacere în domeniul imobiliar şi funcţionează foarte bine. Acum lucrez şi cu resurse de energie regenerabile. Cînd m-am retr as în 2003 au încercat un an ca impresar, dar nu mi-a plăcut nimic”.

Despre viitor: ”Mă gîndesc să revin în fotbal în 2014. Atunci sînt alegeri la preşedinţia federaţiei române de fotbal şi mă gîndesc să particip”.

Despre banderola primită la Barcelona: ”Nimeni nu se gîndea că voi fi căpitan, nici măcar eu. Niciodată nu am fost atît de mîndru ca atunci cînd am purtat banderola la FC Barcelona”.

Despre Guardiola: ”Cred nici el nu se gîndea că va avea asemenea succes ca antrenor. Îmi amintesc că, atunci cînd jucam alături, era un băiat cu mult caracter, venit de la pepinieră, născut şi crescut la Barcelona. Lipsa lui de experienţă poate a născut dubii, dar cunoştea filozofia clubului”.

Despre Ronaldo: ”Am fost coleg cu el şi la PSV, şi la Barcelona. Era plin de calităţi. Păcat că a avut ghinion cu accidentările. Dacă nu s-ar fi accidentat nu ştiu ce ar fi putut deveni. Şi viaţa sa ar fi fost mai bună. Îmi amintesc mereu de el ca de un prieten drag, un băiat fenomenal, cu care parcă eram într-o familie. La Barcelona făceam grătare împreună şi mergeam la tenis”.

Despre Messi şi Cristiano Ronaldo: ”Messi este mai fin, Ronaldo are mai multă forţă. Ceea ce-mi place cel mai mult la Messi este plăcerea lui de a juca, nu oboseşte, vrea să joace mereu. E impresionant şi mereu de o modestie incredibilă, de aceea este atît de respectat pînă şi de simpatizanţii Realului. Cristiano e mare, dar nu are calităţi prin care să cîştige singur un meci”.

Despre Mourinho, pe care l-a ”prins” un an la Barcelona ca secund al lui Bobby Robson: ”Tot ceea ce face este o strategie. Mult din ceea ce face nu-l arată pe el cu adevărat. Asta e maniera lui de a lucra. Totul este calculat”.

Despre ”centralii” Barcelonei: ”Puyol şi Pique sînt cei mai buni din istoria Barcelonei. Eu, Blanc, Couto, Abelardo, Nadal am fost fundaşi buni, dar nu de nivelul lor. Ei au cîştigat totul”.

 

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
cata2630
cata2630  •  26 August 2012, 19:50

stiam noi ca esti pe inverers..... naomi 2.....

silvercloud
silvercloud  •  26 August 2012, 19:15
Postat de alpin.... pe 26 August 2012, 13:23

CeFuRa este cancerul fotbalului romanesc! CeFuRa este cunoscuta in europa: THE BLATISTII arpi si muri au cumparat toti arbitri CeFuRa este rusinea clujului si a tarii

Ai profitat de ziua ta libera de la Balaceanca, amice ?!

iany_74
iany_74  •  26 August 2012, 17:11

paracios la Secu' in comunism, evazionist fiscal in (ca)capitalism. asta-i marele viitor nas in frf, dupa viziuna si, mai ales, dorinta presei... ocupate. daca-i mai pui, ca desert, implantul de par, grotesc de altfel - dar nu se poate sa-si accepte chelia - ai toata imaginea feciorelnica a viitorului sef frf..............

Vezi toate comentariile (6)
Comentează