INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Lui Gaziantep îi merge bine fără Șumudică » Deian Sorescu și Denis Drăguș, marcatori în victoria cu Besiktas! Florin Niță a apărat un penalty

Deian Sorescu a deschis scorul în partida dintre Gaziantep și Besiktas, foto: Twitter
Deian Sorescu a deschis scorul în partida dintre Gaziantep și Besiktas, foto: Twitter

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2024 21:28 / Actualizat luni, 11 martie 2024 22:02

Deian Sorescu (26 de ani) și Denis Drăguș (24 de ani) au marcat pentru Gaziantep în duelul cu Besiktas, din etapa #29 a campionatului Turciei. Gazdele s-au impus cu 2-0. Florin Niță (36 de ani) a apărat o lovitură de la 11 metri în minutul 90.

Este primul meci pe care Gaziantep îl dispută în Turcia după plecarea lui Marius Șumudică (53 de ani). Florin Niță, Alexandru Maxim, Denis Drăguș și Deian Sorescu au fost titularizați de noul antrenor, Selcuk Inan. Și nu au dezamăgit, ba chiar au fost decisivi în victoria lui Gaziantep.

Rapid e în pericol să joace primul meci acasă din play-off fără galerie sau chiar cu porțile închise!
Rapid
Rapid e în pericol să joace primul meci acasă din play-off fără galerie sau chiar cu porțile închise!

Deian Sorescu a deschis scorul în Gaziantep - Besiktas » Denis Drăguș a înscris golul 2, iar Niță a apărat un penalty

Gaziantep are mare nevoie de puncte în Turcia pentru a evita retrogradarea. Formația din Turcia nu a mai câștigat un meci oficial de pe 11 februarie, atunci când s-a impus pe terenul lui Istanbulspor, scor 3-1.

Sorescu a înscris al doilea gol pentru Gaziantep, de la venirea în Turcia. Reușita a venit după o greșeală mare în apărarea lui Besiktas. Un apărător a trimis o pasă greșită, iar jucătorii lui Gaziantep au realizat o fază de toată frumusețea, din doar patru pase. Mingea a ajuns la Sorescu, care l-a învins pe portarul Mert Gunok (35 de ani), după un șut din interiorul careului, în minutul 9.

Denis Drăguș a dublat avantajul echipei sale în minutul 85, după o acțiune individuală de toată frumusețea. El a expediat un șut din interiorul careului, iar portarul oaspeților nu a avut replică.

Besiktas putea reduce din diferență în minutul 90, după un penalty comis chiar de Sorescu! Totuși, Niță nu s-a lăsat păcălit de Cenk Tosun (32 de ani), atacantul lui Besiktas, și a păstrat intactă poarta echipei sale.

Lui Gaziantep îi merge bine fără Șumudică » Deian Sorescu și Denis Drăguș, marcatori în victoria cu Besiktas! Florin Niță a apărat un penalty
Denis Drăguș, foto: Facebook Gaziantep

Maxim a fost înlocuit în minutul 90+1, cel mai probabil la trecerea timpului. Același lucru s-a întâmplat și cu Drăguș, schimbat în 90+4.

S-a terminat 2-0 pentru Gaziantep, care a urcat pe locul 15, deasupra locurilor retrogradabile, după 29 de etape, cu 31 de puncte! De cealaltă parte, Besiktas rămâne pe locul 4, cu 46 de puncte.

„Sunt foarte fericit pentru această victorie. A fost un start bun pentru noul antrenor. Suntem pe un drum bun, a fost o seară reușită pentru toată lumea”, a spus Drăguș după victorie.

Vreau să spun că am reușit o victorie importantă. Sunt foarte fericit. Trebuie să păstrăm același nivel și meciurile următoare. Trebuie să continuăm lupta!
- Deian Sorescu

Marius Șumudică a rezistat doar 182 de zile după întoarcerea la Gaziantep

Șumudică nu a reușit să-i îndepărteze pe roș-negri de zona retrogradării, a câștigat numai două meciuri în campionat în ultimele 16 etape (șapte înfrângeri, șapte egaluri) și, în final, a pierdut toată susținerea la club.

Președintele, membrii Consiliului de Administrație, fanii, nici în vestiar nu mai era dorit de o parte dintre jucători. Legătura s-a rupt iremediabil.

Miercuri, la 182 de zile după întoarcerea la Gaziantep, a fost anunțată despărțirea de Șumudică. Formația era pe poziția a 18-a, tot sub linia roșie.

Citește și alte știri:

Gabi Balint a răbufnit, după ce Steaua a ratat play-off-ul: „Așa nu se mai poate! Să joace în liga în care face față”
CSA Steaua
Gabi Balint a răbufnit, după ce Steaua a ratat play-off-ul: „Așa nu se mai poate! Să joace în liga în care face față”
Vedeta SuperLigii n-are loc la națională? „Concurența a devenit imensă”
Euro 2024
Vedeta SuperLigii n-are loc la națională? „Concurența a devenit imensă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
romeverest
romeverest  •  12 Martie 2024, 10:32

Cum a plecat Sumudica…cum echipa a inceput sa joace altceva si sa castige !!

MaxiP
MaxiP  •  12 Martie 2024, 10:22
Postat de dorelus pe 11 Martie 2024, 21:46

Meritul lui Sumudica este totuși de-a fi insistat pentru aducerea romanilor Niță, Denis și Sorescu, el a avut încredere în ei și aceștia au arătat și arată că încrederea în ei era fondată. Sper că,, soldații noștri,, să salveze echipa de la retrogradare, cât despre Denis Drăguș cred că vor fi multe porți care se vor deschide.

Pe langa asta, i-a lasat la un punct de locurile neretrogradabile, adica o diferenta mult mai mica dupa aproape 30 de etape decat era dupa vreo 6 etape cand a venit el. Majoritatea punctelor cu el antrenor s-au facut, eu cred ca s-au grabit sa-l demita.

MaxiP
MaxiP  •  12 Martie 2024, 10:20
Postat de Hcm27 pe 11 Martie 2024, 22:54

Acum, chiar ca se duce antrenor la Becali, după ce iese iar pe locul doi și anul acesta.Sa fie trupa completa

In 2 saptamani unul din ei renunta. S-ar putea sa fie cel capabil sa-l faca pe Gigi sa renunte inaintea lui.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close