INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PARMA

Anul lui Dennis Man! Transformarea radicală, aplaudată în Italia: „De la jucătorul cu o suficiență obositoare la omul decisiv de azi. Sacrificiu, atitudine, geniu”

Dennis Man, intrând prin alunecare, foto: Guliver/gettyimages
Dennis Man, intrând prin alunecare, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 01 ianuarie 2024 19:15 / Actualizat luni, 01 ianuarie 2024 22:21

Dennis Man, 25 de ani, e cu totul alt jucător la Parma în acest sezon, propulsând echipa spre promovarea în Serie A. După doi ani și jumătate în care marea promisiune a devenit o mare dezamăgire, „tricolorul” e apreciat în sfârșit în Italia pentru jocul, golurile, assisturile sale, dar mai ales pentru implicarea lui totală!

La 25 de ani, Dennis Man e în sfârșit în vârful carierei sale în Italia. Transferat în ianuarie 2021 de la FCSB pentru 13 milioane de euro, a venit la Parma ca o mare promisiune, fără a împlini niciodată așteptările celor de la club sau speranțele fanilor. Era doar un talent neconfirmat. Până acum.

Noul iubit al Anamariei Prodan este un sportiv milionar, cu 14 ani mai tânăr decât ea
RELAȚIE
Noul iubit al Anamariei Prodan este un sportiv milionar, cu 14 ani mai tânăr decât ea

Dennis Man are în acest sezon cele mai bune cifre în Italia

În acest sezon, „tricolorul" zboară! Cu el în formă maximă, „cruciații" sunt primii în Serie B, cu șase puncte avans față de Venezia, deciși să revină în elita fotbalului peninsular după trei ani.

Man trăiește cea mai bună stagiune la Parma, cu cele mai valoroase cifre. Are 10 goluri și 5 assisturi în 18 meciuri (16 ca titular, 1.217 minute pe teren în total) în campionat și Cupa Italiei. Mult peste ce a arătat înainte pe „Ennio Tardini":

  • 2020-2021 (retur) - 2 goluri, 1 assist, 14 partide (698 de minute).
  • 2021-2022 - 3 goluri, 2 assisturi, 27 de partide (1.856 de minute).
  • 2022-2023 - 6 goluri, 2 assisturi, 32 de partide (1.870 de minute).

„Cel mai mare talent român, eticheta care îl apăsa pe Dennis Man"

În prima zi a noului an, Parma Live face o analiză a extremei în tricoul galben-albastru, descoperind transformarea radicală a internaționalului nostru.

A pornit de la start, în ianuarie 2021. „Cel mai mare talent al României în ultima vreme, aceasta era eticheta apăsătoare pe care o purta pe spate Dennis Man. A venit direct să salveze Parma, însă era numai un băiat care jucase recent doar în campionatul țării sale

Impactul său dădea speranțe, dar o accidentare l-a constrâns să închidă mai devreme sezonul. Parma a plecat apoi din Serie B, convinsă că are în Man omul care face diferența pentru a o readuce imediat în Serie A. Dar e el jucătorul decisiv?" a fost întrebarea pusă pe site-ul parmegian.

Anul lui Dennis Man! Transformarea radicală, aplaudată în Italia: „De la jucătorul cu o suficiență obositoare la omul decisiv de azi. Sacrificiu, atitudine, geniu”
Dennis Man a influențat 15 goluri în acest sezon la Parma Foto: Imago

„E Dennis Man decisiv? Nu absolut. Obscur, ineficient, inconstant"

Ce a urmat a fost total împotriva lui. Pentru că, din vara lui 2021, doi ani la rând, 2021-2022 și 2022-2023, jurnaliștii italieni au observat că „românul are calitate, execuțiile unui mare talent". Care, în schimb, „e incapabil să facă diferența din cauza unei implicări deloc impecabile. A lăsat impresia unui fotbalist superb care joacă având o suficiență obositoare. De aceea, n-au lipsit criticile, de aceea a fost deseori ținta fanilor". Răspunsul la întrebarea dacă e decisiv „ar fi fost un nu absolut cu ceva luni în urmă".

A dat semne că își revine cu Giuseppe Iachini antrenor, apoi și mai mult o dată cu sosirea lui Fabio Pecchia, în vara lui 2022. „Dar era încă la distanță față de ce se aștepta de la unul ca el. Și astfel, Man, plecat de la o mare speranță, era considerat un jucător obscur, ineficient, inconstant".

„E Dennis Man decisiv? Da. E cu totul altă muzică"

Acest sezon e însă convingător pentru italieni. „Răspunsul s-a schimbat. Acum, Dennis Man face diferența. E cu totul altă muzică. Acțiunile lui sunt tot mai importante, decisive, și în special mai frecvente, iar adversarii par să nu reușească să-i citească loviturile sale de geniu. Fente, pase de gol, goluri, tot ce are nevoie un jucător pe un asemenea post".

Mai mult de atât: „Man nu mai înseamnă doar acest lucru. Am subliniat de mai multe ori în actuala stagiune implicarea lui în ambele faze, spiritul de sacrificiu și mai ales atitudinea fără cusur".

Pentru fani, „e în sfârșit momentul să se bucure după ani de așteptare".

Un fapt pe care Dennis nu îl poate ignora: „Trebuie să demonstreze că e matur confirmând acest nivel. Parma are nevoie de el. Pentru că, acum, Man e decisiv".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Ultimele vești despre Franz Beckenbauer sunt rele » E în stare gravă: „I-au fost afectate judecata și memoria, nu mai vede cu ochiul drept
GERMANIA
Ultimele vești despre Franz Beckenbauer sunt rele » E în stare gravă: „I-au fost afectate judecata și memoria, nu mai vede cu ochiul drept"
Arsenal, prăbușire șocantă. Dezastru în finalul anului: 11 puncte pierdute în 5 meciuri » Mikel Arteta: „Nici nu ne vom apropia de titlu”
ANGLIA
Arsenal, prăbușire șocantă. Dezastru în finalul anului: 11 puncte pierdute în 5 meciuri » Mikel Arteta: „Nici nu ne vom apropia de titlu”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
Averroes
Averroes  •  02 Ianuarie 2024, 15:01
Postat de VanBasten1989 pe 02 Ianuarie 2024, 12:29

Corect. Oricum nu-i ia nimeni pe avioanele visate de Gigi. Probabil in 2-3 ani vor zbura ca Lemn Tanase pe 3 milioane la Al Okhdood.

Toti stramosii tai n-au adunat impreuna 3 milioane, prostule, iar tu ai impresia ca-l ironizezi pe unul cu salariu de sute de mii de euro pe luna. Intelegi cat de prostan esti?

Averroes
Averroes  •  02 Ianuarie 2024, 14:57
Postat de VanBasten1989 pe 02 Ianuarie 2024, 12:29

Corect. Oricum nu-i ia nimeni pe avioanele visate de Gigi. Probabil in 2-3 ani vor zbura ca Lemn Tanase pe 3 milioane la Al Okhdood.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

MaxiP
MaxiP  •  02 Ianuarie 2024, 13:14
Postat de steaua.libera pe 02 Ianuarie 2024, 09:17

Ma bucur extraordinar de mult cand un roman are succes in afara. Poate prinde un transfer la o echipa si mai buna. Cum zicea cineva zilele trecute, e timpul sa avem din nou superstaruri in Nationala. Hai Romania!

Nu-mi place ideea asta de superstaruri. Sigur ca n-ar fi rau, cine nu vrea, dar vrem o nationala puternica in primul rand. Iar pentru asta nu de superstaruri ai nevoie. Sigur ca ajuta sa ai si 1-2 jucatori de genul, dar iti trebuie complexitate. Asta nu inteleg multi. De bine, de rau, mi se pare ca Romania fix spre asta tinde. Incep sa apara jucatorii de calitate, in mod cert nu de top si nu staruri, dar jucatorii profesionisti care ne-au lipsit ceva ani. Momentan nu sunt multi, dar parca deja incep sa rasara, 1-2 pe an si sa schimbe fata nationalei. Altfel, Norvegia are 2 superstaruri la ora actuala. Si nu mai sunt chiar noutati, desi inca tineri. Momentan, echipa nationala nu e ajutata prea mult de acest aspect.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează