INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DEZBATERE

DEZBATERE GSP. Unde ne sunt antrenorii de calibru?

Anghel Iordănescu (70 de ani) la Campionatul Mondial din 1994 +13   FOTO
Anghel Iordănescu (70 de ani) la Campionatul Mondial din 1994

Articol de - Publicat marti, 05 ianuarie 2021 11:40 / Actualizat marti, 05 ianuarie 2021 13:48

Gazeta Sporturilor a deschis prima ediție a lunii ianuarie cu o dezbatere amplă despre provocările anului sportiv 2021. Analiza poartă semnătura lui Dan Udrea, jurnalist GSP cu peste 20 de ani experiență în presa de sport.

Realitate cruntă expusă de Dan Udrea la început de 2021: Unde ne sunt antrenorii de calibru?

În anii '90-2000 aveam tehnicieni de top și în Europa (Mircea Lucescu, Boloni), și în zona arabă (Balaci, Anghel Iordănescu). Iar în Liga 1 băncile erau populate cu nume de rezonanță ori măcar în devenire: Andone, Olăroiu, Răzvan Lucescu, Pițurcă, Dan Petrescu, Rednic. Chiar și în ultimii 7-8 ani, am fost privilegiați fiindcă au ridicat nivelul campionatului nume ca Reghecampf, Contra, Petrescu, Hagi, Șumudică.

DEZBATERE GSP. Unde ne sunt antrenorii de calibru?
Răzvan Lucescu (49 de ani) și Cosmin Olăroiu (51 de ani) au terminat la egalitate perfectă în Ancheta Gazetei Sporturilor și împart premiul de cel mai bun antrenor român al anului.

2021, din păcate, începe fără a avea în prima divizie din România vreunul dintre primii 5 antrenori din Ancheta Gazetei Sporturilor pe 2020: Olăroiu, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, Mircea Lucescu, Șumudică. Apoi, alți 5 tehnicieni de top sunt acum pe margine, fără angajament, dar și fără ca Liga 1 să beneficieze de valoarea lor: Pițurcă, Hagi, Dan Petrescu, Reghecampf și Contra.

Și atunci, ce ne mai rămâne? Doar eșalonul 2 și chiar 3 al tehnicienilor, foarte puțin atrăgător. Dacă două dintre cele trei candidate la titlu propun nume ca Papură și Petrea, nu ne rămâne decât să suspinăm după vremurile în care Cornel Dinu îi arunca prosopul lui Mircea Lucescu, când Hagi și Șumudică câștigau titlul în fața lui Reghecampf sau când Petrescu se duela în același timp în Liga 1 cu Olăroiu și Lucescu jr.

4 echipe din actuala Liga 1au terminat anul 2020 cu antrenorul pe care l-au avut în funcție și la 1 ianuarie: FC Botoșani (Croitoru), UTA (Balint), Sepsi (Grozavu) și Clinceni (Poenaru)

FOTO. Vezi imagini spectaculoase cu cei mai buni antrenori români din ultimii 30 de ani

+9 FOTO

Citește AICI toate cele 10 teme de discuție lansate de Dan Udrea în Gazeta Sporturilor

Citește și alte știri despre fotbalul românesc:

Fenomen grav în Liga 1 » Toate echipele se „hrănesc” cu ciorbă românească reîncălzită! Avem INTERZIS în Europa

Ilie Dumitrescu a răbufnit în direct: „Mi-e silă! Stai puțin, cum să-ți bați joc așa?!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
publicer
publicer  •  05 Ianuarie 2021, 17:44

Avem antrenori care doar cocheteaza cu dezastrul si se sinucid mediatic de cele mai multe ori cind apar la declaratii. Cind ii vezi cum se unduiesc ca niste rame doar sa ramana in funtie pt o basca de banii iti vine greata instant. Fara coloana vertebrala si fara personalitate. Niste inventati jalnici. La faianta cu voi cum ar spune Banciu. Si cam are dreptate

bavaria
bavaria  •  05 Ianuarie 2021, 14:21

mai Udrea,dar ziaristii de calibru unde sunt???

the_fixer
the_fixer  •  05 Ianuarie 2021, 14:04

Și acuma sant antrenori de calibru in Liga 1: Becali, Rotaru, Hagi,Niculaie, Iftimie sau ala de la Pitești : Viorel Tudose. De ce va văitați domnilor ziaristi: sărăcește circul? :)))) Plus ca îl aveți pe marele oracol securisto-comunist Dragomir, marele ctitor de blocuri!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează