INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Dialog tulburător cu Mircea Lucescu: „Nu mai cad rachete, dar când închizi ochii vezi toate atrocitățile comise. Încă rezist... cât voi mai rezista și eu...”

Mircea Lucescu (foto: Imago)
Mircea Lucescu (foto: Imago)

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2023 10:04 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 12:13

GSP a dialogat cu Mircea Lucescu, 78 de ani, pe parcursul zilei de vineri. Reputatul antrenor român a acceptat să vorbească despre situația pe care o are în Ucraina, țară care se află în război cu Rusia de mai bine de un an și jumătate.

Il Luce a comentat și pe marginea subiectului Ionuț Lupescu la Clubul Sportiv Dinamo.

GSP a vorbit cu Mircea Lucescu despre venirea lui Lupescu la CS Dinamo: „Obiectivul lui? Să nu se comită greșeala de la Steaua, ci să fie o singură echipă Dinamo!”
DINAMO
GSP a vorbit cu Mircea Lucescu despre venirea lui Lupescu la CS Dinamo: „Obiectivul lui? Să nu se comită greșeala de la Steaua, ci să fie o singură echipă Dinamo!”

- Dumneavoastră cum vă mai merge acolo, în Ucraina?
- Greu... Foarte greu. Stau la bază, aici ne antrenăm, dar meciurile se joacă fără spectatori... E greu, dar nu puteam să fiu laș și să plec. Eram sub contract, n-am vrut să am o atitudine care să lase senzația că sunt slab. Am rămas ca să ajut clubul, am fost onest față de Dinamo Kiev.

- Dincolo de faptul că țara e în război, sportiv, care sunt cele mai mari probleme?
- Ne-au plecat 11 jucători cu experiență și în locul lor am promovat de la Academie. Nu s-au făcut achiziții, cum a realizat, de exemplu, Dnepr. Iar copiii pe care i-am urcat la seniori încă nu sunt la nivelul standardelor de la Dinamo Kiev. Suntem, practic, clubul cu cel mai mare număr de fotbaliști promovați de la Centrul de copii. Vedem ce va fi, avantajul nostru e că avem 3 restanțe.

- Aveți o vârstă respectabilă, credeți că v-ar fi arătat cineva cu degetul dacă ați fi spus: aici e război, nu mai pot continua?
- Da, am o vârstă, dar n-am vrut să las nicio urmă de îndoială, pentru nimeni. După o carieră de peste 40 de ani ca antrenor, era OK să abandonez? Nici vorbă, n-am luat în calcul. Eu n-am plecat nici când eram la Shakhtar Donetsk și a fost războiul din Crimeea și Donbas. Atunci a fost alegerea celor de la Shakhtar să facă o schimbare, nu a fost decizia mea. Dacă era după mine, nu aș fi plecat nici de acolo.

6e locul pe care îl ocupă Dinamo Kiev în campionatul Ucrainei, dacă însă ar câștiga toate cele 3 restanțe, atunci ar fi lider

- Baza în care stați e în oraș, în Kiev?
- Nu, la vreo 20-30 de kilometri în afara orașului, dar merg în Kiev ori de câte ori am câte ceva de rezolvat.

- Cum mai e viața acolo?
- S-a mai liniștit. Nu au mai fost atacuri, nici cu rachete, nici cu drone. Acum, lucrurile sunt concentrate pe frontieră și, cumva, atenția e spre situația din Israel. Dar, oricum, lucrurile și haosul din Kiev s-au potolit. Aș zice chiar că pare o viață normală. Totul e deschis, oamenii sunt pe străzi, doar că e aparent că nu se simte războiul. Toate gândurile acestor oameni sunt la cei de pe front. Te gândești dacă mai sunt, nu mai sunt în viață, cât mai durează? Momentele de reculegere care se țin la meciuri sunt teribile.

- De ce?
- Fiindcă închizi ochii și îți trec prin gând toate ororile comise, toate atrocitățile. E complicat.

500.000e numărul soldaților uciși sau răniți în războiul din Ucraina, conform unor declarații făcute în august 2023 de unii oficiali americani pentru New York Times

- Cu sănătatea cum mai stați?
- Dacă sunt aici, pe poziții, înseamnă că rezist... Cât voi mai rezista și eu...

- Vă urez sănătate și să rezistați mulți ani pe poziții!
- Mulțumesc, lumea să știe că nu abandonez, voi continua să antrenez atât timp cât voi putea.

1979e anul în care Mircea Lucescu a debutat ca antrenor, iar de atunci, în cei 44 de ani, cel mai mare interval în care nu a profesat a fost de 1 an și 4 luni, între plecarea de la naționala Turciei, februarie 2019, și instalarea la Dinamo Kiev, iunie 2020

VIDEO Mircea Geoană și pasiunea pentru Rapid: „Era cea mai populară echipă din România!” + amintire cu Lucescu: „Efectiv săreau turcii pe el”

Citește și alte articole:

După 9-1 cu Serbia, Anglia U21 a fost protagonista unui șoc în preliminarii » Era condusă cu 0-2 la pauză: incredibil cum s-a terminat meciul
ANGLIA
După 9-1 cu Serbia, Anglia U21 a fost protagonista unui șoc în preliminarii » Era condusă cu 0-2 la pauză: incredibil cum s-a terminat meciul
Surpriză în Ucraina! Patronul lui Shakhtar a concediat antrenorul după 105 zile și l-a înlocuit cu directorul sportiv
UCRAINA
Surpriză în Ucraina! Patronul lui Shakhtar a concediat antrenorul după 105 zile și l-a înlocuit cu directorul sportiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează