INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGUE 1

Alex Dobre, pe urmele lui Neymar și Mbappe! Ce spune românul după debutul în Ligue 1

Alex Dobre, în Dijon - Angers 0-1 // foto: Instagram @ dobrealex.m
Alex Dobre, în Dijon - Angers 0-1 // foto: Instagram @ dobrealex.m

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 august 2020 12:02 / Actualizat duminica, 23 august 2020 12:09

Alex Dobre (21 de ani) a debutat în Ligue 1 ieri, pentru Dijon, în înfrângerea cu Angers, scor 0-1. Astăzi, a oferit prima reacție pe seama startului acestei noi aventuri.

Mijlocașul de bandă, ajuns la Dijon în urmă cu o săptămână, după ce francezii au plătit 1 milion de euro către Bournemouth, a prins 15 minute în meciul lui Dijon din runda inaugurală a Ligue 1, devenind cel mai tânăr fotbalist român care evoluează în campionatul din Hexagon.

Alex Dobre: „O plăcere să joc alături de Mbappe sau Neymar”

„Sunt foarte fericit că am reușit să fac acest pas în cariera mea și sper că ăsta e începutul și de aici să vină mult mai mult. Important e să-mi fac treaba aici. Să dau goluri, să dau pase de gol și să am continuitate.

M-am pregătit bine pentru campionatul Franței, pentru că este asemănător cu cel englez. Tot pe bătaie, pe forță. E un campionat puternic, bazat tot pe performanță. O să fie o plăcere să joc alături de Mbappe sau Neymar, acest lucru mă ambiționează să dau tot și sper că voi fi și eu la fel ca ei într-o zi”, a spus acesta la PRO X.

Mi-a plăcut proiectul de la Dijon, cei de aici au crezut foarte mult în mine și am zis «de ce nu?»

Nu sunt 100% pregătit fizic, nu am mai jucat de atâta timp. să îmi mai ia vreo săptămână și voi fi 100%, iar apoi o să joc și titular, nu știu

Țineam cu Steaua când eram mic, dar acum nu mai țin cu niciun club, să zic așa. Când m-am apucat de fotbal, am făcut-o cu Steaua și țineam cu ei, dar pe parcurs nu am mai ținut cu nimeni - Alex Dobre, Dijon

50.000 eurovalorează Alex Dobre, potrivit Transfermarkt.com

Dobre a ajuns în Anglia în 2016, semnând cu echipa de tineret a celor de la Bournemouth. Acesta a fost împrumutat timp de 3 sezoane consecutive, la Bury, Rochdale, Yeovil Town și Wigan, înainte de a fi cedat definitiv de „Cireșe”.

La echipa națională U21, Dobre a fost convocat de 8 ori. Acesta speră ca selecționerul Adrian Mutu să apeleze la serviciile lui pe viitor: „Să sperăm că voi mai fi chemat la națională. Pe primul plan e să-mi fac treaba la echipa de club și cu siguranță voi mai fi chemat și la națională”.

VIDEO. Giovanni Becali despre ghinionul lui Adrian Mutu: „Putea să aibă acum 50 de milioane de euro, a dat cu piciorul șansei”

Mai multe știri despre stranieri:

Ianis Hagi, apărat de antrenorul Steven Gerrard: „Cel mai bun lucru de la pâinea feliată încoace!”

CRACOVIA - POGON SZCZECIN 2-1 // VIDEO Sergiu Hanca, gol și pasă de gol la primul meci oficial în postura de căpitan al polonezilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează