INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AL ITTIHAD

Dilema începutului de an: E fotbalul din Liga 1 sub cel din Golf? Declarație surpriză a lui VIctor Pițurcă

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 ianuarie 2016 16:36

Victor Pițurcă a reușit să reaprindă discuția despre nivelul la care se află fotbalul din Golf față de cel din Liga 1.

Deși majoritatea specialiștilor ar înclina către fotbalul românesc, tehnicianul lui Al Ittihad nu este de acord cu această idee. ”Fotbalul de acolo este dur, peste nivelul celui practicat în România. Dacă nu mă credeți, atunci puteți să-l întrebați pe Lucică Sînmărtean. El depune un efort dublu acolo față de cel din România”, a spus Piți la Protv, imediat după revenirea din Arabia Saudită.

Are dreptate fostul selecționer?

În ultimii ani, foarte mulți tehnicieni români au ales să meargă în Golf. În ciuda CV-ului impunător, singurii care au reușit să își facă un nume sinonim cu performanța sînt Cosmin Olăroiu, Anghel Iordănescu și Ilie Balaci. Răzvan Lucescu, Ladislau Boloni, Marius Șumudică sau Dan Petrescu nu au reușit nimic notabil și au rămas doar cu banii arabilor.

Jucătorii români nu se adaptează

Deși ne-am aștepta ca jucătorii din Liga 1 să defileze în Golf, acest lucru nu se întîmplă. Singurii care au făcut față în ultimii ani sînt Mirel Rădoi, Lucian Sînmărtean și Claudiu Keșeru. În rest, evoluții mediocre sau mult sub așteptări. În Liga 1, iordanianul Thaer Bawab, fost junior la Real Madrid și Barcelona, s-a remarcat la Gaz Metan și CS U, însă cam atît.

naționalA e mult peste

Dacă duelurile la nivelul echipelor de club ar putea fi echilibrate în unele cazuri, nu același lucru s-ar întîmpla și la naționale. ”Tricolorii” n-ar trebui să aibă probleme cu nici o echipă din Golf, deși n-au mai participat la un Mondial din 1998. Forma recentă ne-a asigurat un loc în Top 10-ul FIFA și prezența la Euro 2016, așa că o victorie în fața formațiilor arabe n-ar trebui pusă sub semnul întrebării. Ar trebui? :D De menționat că am obținut calificarea cu jucători convocați din zona Golfului în perioada 2014-2015 (Pintilii, Sînmărtean, Keșeru, Dr. Grigore).

 

E nivelul Ligii 1 sub cel din zona Golfului?

DA
NU

Playtech: BOMBĂ! Patrick Borcea va deveni MILIONAR în euro. Afacerea care îi umple conturile de bani


Comentarii (31)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  04 Ianuarie 2016, 13:08

doping la greu in fotbal nu conteaza daca se alearga mai mult sau mai putin nu conteaza daca sunt conditiile mai naspa (mai cald) conteaza daca se joaca fotbal mai bun. se joaca fotbal mai bun la ei? hmmm...

alenb
alenb  •  04 Ianuarie 2016, 02:37
Postat de Mihai Andrei pe 03 Ianuarie 2016, 09:32

ok este fotbalul slab si olaroiu castiga 5 mil pe an ....piturca 2 si voi care colentati 100 euro

pai e slab ***! tu n-ai vazut ca alearga precum camilele in desert la 60 de grade?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alenb
alenb  •  04 Ianuarie 2016, 02:34
Postat de Mihai Andrei pe 03 Ianuarie 2016, 09:30

alenb ce bani au cei de la ittihad? stii tu? taci si dormi k la 6 dim incepi munca. al nasr al hilal este cel mai mare derby acolo.

binenteles ca apare cate un ***.. Ce legatura are cat castig eu si la cat ma scol cu situatia din fotbalul arab, nefericitule? Cauta pe net google, el clasico arabia saudita si vezi daca este al nassr- al hilal sau, cum am spus eu, al ittihad- al hilal. Pana una alta al ittihad are mai multe titluri decat al nassr plus champions league a asiei pe care al nassr nu o are. Iar marea forta al nassr pe ce loc e?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează