INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  KAZAHSTAN

Dorin Rotariu, primul trofeu al carierei! A câștigat Supercupa Kazahastanului la debutul pentru FC Astana

Dorin Rotariu și Supercupa câștigată alături de FC Astana // Twitter Dorin Rotariu
Dorin Rotariu și Supercupa câștigată alături de FC Astana // Twitter Dorin Rotariu

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 martie 2019 13:34

Dorin Rotariu, 23 de ani, a avut parte de debutul perfect la FC Astana, echipa din Kazahstan care l-a cumpărat definitiv de la FC Bruges. Românul a jucat 94 de minute în victoria reușită în Supercupă în fața lui Kairat Almaty, scor 2-0.

Rotariu a fost titular și a evoluat până în al patrulea minut al prelungirilor, când a fost înlocuit de Yuri Pertsukh. Congolezul Junior Kabananga a înscris de două ori pentru Astana, în minutele 7 și 66, aducând Supercupa pentru FC Astana. 

E primul trofeu cucerit de Dorin Rotariu în carieră. Cea mai importantă performanță fusese atinsă în 2016, când a pierdut alături de Dinamo Cupa în fața celor de la CFR Cluj, după un meci decis la penaty-uri. 

Curtat de FCSB și CS U CRAIOVA, a ales Astana

Inclusiv echipe din România și-au manifestat interesul pentru Rotariu în această iarnă, FCSB și CS U Craiova exprimându-și la nivel verbal intențiile de a-l aduce sub formă de împrumut pe fostul jucător al lui Dinamo.

Bătăi de cap pentru echipa națională?

Dorin Rotariu se afla în vederile lui Cosmin Contra în perspectiva preliminariilor pentru EURO 2020, însă transferul în Kazahstan poate îngreuna procesul de selecție al lui Rotariu. Deocamdată, el se află pe lista preliminară a lui Contra pentru meciurile cu Suedia și Insulele Feroe. 

De-a lungul carierei, Dorin Rotariu a jucat pentru Dinamo, FC Bruges, Mouscron și AZ Alkmaar.

Vezi și: VIDEO Alexandru Mitriță i-a impresionat pe americani cu o fază GENIALĂ: „Incredibil! A scos 5 adversari din joc cu o singură pasă”

ST. MIRREN - LIVINGSTON 1-0 // Prima victorie în campionat în 2019 pentru echipa lui Mihai Popescu și Corbu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
aress123
aress123  •  04 Martie 2019, 01:13
Postat de mosvasile pe 03 Martie 2019, 14:00

Daca e la campioana Kazahstanului, inseamna ca la toamna va juca in preliminariile Champios League,iar echipele din Kazahstan prind frecvent grupele Europa League!Nu inteleg de ce Stanciu-care e rezerva prin ...Arabia Saudita- sa fie titular de drept la nationala nasului lu'Anamaria-de fapt,asta-i explicatia- iar de Rotariu, sa va "exprimati indoiala"!

Nici eu nu pot sa inteleg cum poate cineva sa-l compare pe Stanciu cu lesinatul ala de Rotariu. Dinamovist sa fi si tot nu poti face asta.....un pic de bun simt nu strica.

marius.bxl
marius.bxl  •  03 Martie 2019, 22:21

Merita cupa .....doar a fost golgeterul campionatului kazan

magic4ever
magic4ever  •  03 Martie 2019, 15:12
Postat de steauacampioana100 pe 03 Martie 2019, 14:11

***,daca tu compari pescarii aia din kazastan cu echipe bune,este grav de tot. auzi la el,kazastan. ce mie kazastan ce mie arabia. tot una-=i.

Echipele din Kazahstan sunt peste cele din Arabia Saudită unde este un fotbal amator...cei din Kazahstan in ultimii ani au investit multi bani in fotbal si joaca aproape an de an in Europa League!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează